Harry Potter 8!!!!

Har ni hört att Rowling ska skriva en fortsättning på Harry Potter?! Nej inte jag heller. Trist va? Tänk vad kul det skulle vara..Anyway. Jag såg Harry Potter and the half blood prince idag. Bättre sent än aldrig tänker ni. Men då kan jag tala om för er att jag inte gillar filmerna särskilt mycket. Böckerna är fantastiska, jag har nog läst dom ett tusental gånger. Vardera. Filmerna däremot är ganska värdelösa tycker jag. Den magiska känslan som finns i böckerna förloras helt i ett hav av dåliga skådespelare och specialeffekter. Ganska ironiskt med tanke på att det är en historia om just magi. Jaja, den sjätte filmen var ganska tråkig tycker jag. Lång var den också. Det var vissa saker jag reagerade på, brann verkligen Weasleys hus upp? Det har jag inget minne av. Dog verkligen Aragog i denna del? Det känns som att hans död var del av någon annan historia. Men det är ju mycket möjligt att jag kan ha glömt dessa detaljer, det var några år sedan jag läste böckerna nu. Man kanske skulle börja om igen?

Jag hittade detta när jag googlade på skoj:
"But in an interview with Time magazine, which put Rowling at No 3 in its Person Of The Year list, she said: “There have been times since finishing, weak moments, when I’ve said ‘Yeah, all right’ to the eighth novel. “If – and it’s a big if – I ever write an eighth book, I doubt that Harry would be the central character. I feel I’ve already told his story." By: Wendy Boswell


BRONS till Ohlsson i 5milen. Fantastiskt. Men det var väl förjävligt att den där jäkla hugg-norsken skulle vinna. Honom tål jag inte. Hur roligt var det inte när kommentatoren sa "böt" och sedan ca en timma senare var tvungen att förklara för folk att "böt minsann också är ett ord". Så typiskt folk att höra av sig till Svt mitt under sändningen för att påpeka hans språkfel. Skoj!

NU är det Hockeyfinal, The game of the games som de tydligen kallar det i kanadensiska tidningar.

Helgen har förövrigt vart rätt kul. Igår kom några förbi hemma hos oss för lite förfest och melodifestival. Sedan gick vi ut. Det var rätt tråkigt ute dock som vanligt så vi åkte hem rätt tidigt med älskade mcdonalds som sällskap.




O at last.

FRRRREEEEEDDDDAAAAGGG FFS!

Jag kom till jobbet för bara en liten stund sedan. Jag har på mig de märkligaste kläder idag. Folk ger mig lite konstiga blickar men jag låtsas inte se dom utan inbillar mig istället att de tittar på mig för att mina kläder är så snygga. Alla mina kläder ligger i tvättkorgen hemma, jag har hört att man måste tvätta för att kunna använda dom igen. Vilken tur att jag har världens bästa vän som planerar att göra det idag.

Så vad har jag på mig då? Jo, ett par stora slitna "hiphop" jeans, instoppade i mina röda converse, (de är för stora så om jag inte stoppar in dom så går jag på dom och snubblar) klarblått linne, klargrön långärmad tröja som jag förövrigt i panik lånat att bästis (tack kära du) samt ett svart nitbälte för att hålla byxorna på plats då jag har blivit så nedrans smal den här vintern. Så. Klart, tada! Grattis, jag ser ut som en vandrande fågelskrämma i regnbågens alla färger. 

Det är som sagt FREDAG idag. För er som inte hörde första gången. Det är plusgrader ute. Förstår ni? PLUSGRADER. Kanske kan våren vara på ingång. Å. ljuva vår, kom!

Okej nu kom jag av mig. Ikväll var det meningen att jag och R skulle gå och äta något gott på restaurang men vi kom fram till att vi inte riktigt har råd. Plus att det är fredag. Fredag är liksom mysdagen nr 1. En varm filt, bra film och så mycket gott att äta och dricka så är kvällen fixad. Längtar. 

Ni måste kolla in den här trailern. Hot Tub Time Machine. Haha så jävla kul. 

Ögongodis to get me through denna förmiddag, den enda killen som jag tycker passar att spela Jace i filmatiseringen av Cassandra Clares bokserie : The mortal instruments.

     



Killen heter Alex Pettyfer. 

Hörs höörni.


Forrest Gump, Indiana Jones och drömmar.

När man sitter här på jobbet med en sprucken dröm, besvarar samtal från sura kunder och tittar ut över ett snötäckt och kallt Sverige för hundrade gången kan man inte låta blir att låta tankarna vandra. Jag är urtrött på den här vintern. Jag vill bort! Jag vill till solen och värmen. Jag vill sitta vid vattenbrynet med sanden mellan tårna och bara njuta. Jag tittade igenom lite gamla kort idag och jag tänkte att jag skulle visa er var jag befann mig för ca ett år sedan:





Tänk att det här var mitt hem i sex månader. Overkligt.

Förresten, jag har två andra lite roliga kort som jag tänkte visa er. Jag bodde i USA under ett år och under en trek igenom Arizona, Utah och Nevada så stannade vi till på två kända filmplatser.
Någon som har sett Indiana Jones: Raiders of the lost ark?  Kommer ni ihåg ormgropen som Harrison Ford ramlar ner i? Så här ser den ut i verkligheten.



Harrison Ford hissades ner genom det här hålet ner i grottan som ni ser inte är en grotta egentligen.

Forrest Gump då. Kommer ni ihåg när Tom Hanks börjar springa i filmen? Han springer ju i flera år om jag minns rätt. Iallafall en dag får han nog. Han stannar på en väg med sitt följe och bestämer sig för att gå hem.
Precis här.



Härliga minnen såhär på torsdagsförmiddagen!


...och där sprack drömmen.

Klockan ringde sex imorse. Jag hade tänkt ignorera den först för jag var så fruktansvärt trött. Men jag bet i och steg upp. Matchen var är fullständig katastrof från svensk sida. Första perioden var vidrig att se. När Slovakien satte 1-0 målet blev jag nästan lättad. Vid 2-0 kände jag på mig att det var kört. Jag åkte till jobbet efter andra periodens 3-2. Hur matchen slutade vet vi alla och jag vill helst inte prata mer om det. Men så som Sverige spelade; Grattis Slovakien ni kommer åka på stryk mot Kanada. Såg någon matchen mot Ryssland? Fifan vilken match. Jag ser fram emot USA- Kanada i en final.

Gladare OS nyheter är väl skitstafetten igår. Jag såg inte hela för loppet var ju så jävla långt, men slutet- och vinsten missade jag inte. Vi har varit fantastiska i skidspåren detta OS. Hellner är typ min idol.



Jaja, nya tag.




I'm in love!

Okay I am officially in love. Jag har nu sett 14 avsnitt av Vampire diaries och mmmmmm. Magi! Jag tror till och med att jag gillar det mer än Supernatural. Damon är underbar. Han är som en snyggare version av Spike. Det är inte en dålig recension. Sofia vet vad jag menar.

Idag har jag kollat lite utbildningar på studera.nu och det är så fruktansvärt svårt det här. Jag står vid en vägskäl och har ingen aning om var någon väg leder eller ens var jag vill att de ska leda. Svårt, svårt, svårt..

Hockey imorgonbitti. FAN att den sänds klockan sex på morgonen, jag kommer ju missa slutet. Jag har nämligen kommit försent varje dag den här veckan och inte med små marginaler heller så jag känner att jag måste försöka vara i tid imorgon. Ända dagen då jag borde komma sent. FAAAN.

Jag ramlade imorse. Det gjorde inte så ont.

Nej. Nu ska jag fortsätta med mitt. Ha det bra!


_ian-somerhalder34239.jpg image by contradiccion69

Ian.

Takras.

Nu börjar det hända grejer! Lön & administration har fått utrymmas här på jobbet för att deras tak håller på att rasa in. Nu vankar folk av och an på vår avdelning med bistra ansiktsuttryck och inspekterar taket. "Tänk om det skulle rasa", "bäst av ta det säkra före det osäkra". Haha my ass att de tycker! Folk vill bara gå hem. Och jag kan inte direkt påstå att jag klandrar dom.

Anyway. Shutter island såg jag i söndags. Den var vacker och skådespelarna var bra. Trots det så var den inte alls lika bra som boken, även fastän varenda scen såg ut precis som jag hade föreställt mig och Scorsese följde boken nästan till punkt och pricka. Men den där hypnotiska känslan som fanns i boken var borta och han förberedde för slutet redan från första scenen vilket gjorde den väldigt förutsägbar. Men den var ändå bra, helt klart så SE DEN.

Jag vet inte vad jag ska göra ikväll.. OS igen kanske. Hur kul det än är med OS så måste jag säga att det ska bli skönt när det tar slut så att man kan återvända till verkligheten.

Om en månad slutar jag jobbet. Vad ska jag ta mig till då?

Nej nu ska jag fortsätta dagdrömma. HÖRS.

Tidig morgon.

Väckarklockan ringde klockan sex imorse. Jag flög upp ur sängen som om det brann i madrassen. FINLAND-SVERIGE skulle göra upp i Hockey. Jag väckte Roomie och som två zombier bänkade vi oss framför tvn med varm choklad och äggmackor. Klockan sex på morgonen. Galet! Jag har nog inte kommit upp på första ringsignalen sedan...ever! Matchen var bra, Finland spelade riktigt dåligt och vi spelade bättre. Kanske inte fantastiskt bra, men tillräckligt mot de usla finnarna.

Jag kom till jobbet kvart i nio imorse och det var väl inte FAN I HELVET JÄVLA SKIT.

Sorry. Jag hade skrivit värsta långa inlägget och sen så råkade jag logga ut istället för att spara och publicera. Hur korkad i huvudet får man vara. ÅÅÅÅH. Jag orkar verkligen inte skriva om. Någon annan dag kanske.

HEJ.

Makalöst.

VILKEN JÄVLA SKIDTÄVLING IGÅR! Herregud det var bland det bästa jag sett. Mest glad är jag nästan över att de jävla norrmännen fick stryk. Jag känner verkligen ett riktgit hat mot det norska laget. HA! Rätt åt dom!
Jag hoppas att min egen dåliga karma inte ger avspegling i resten av OS nu. I sådant fall ber jag om ursäkt till de svenska skidåkarna.

Helgen har som väntat varit lugn. I fredags var jag hemma hos familjen och tittade på OS och det var mycket trevligt. Hockeyn blev en riktig rysare! Jag, pappa och min kära bror satt och skrek i kör om de värdelösa sportkommentatorerna. Men vi vann och det var skönt. Imorgonbitti klockan 6 är det jag som går upp och kollar Finland-Sverige. Vi måste slå dom jävlarna för att slippa möta Ryssland och Kanada. Gör vi det känns det ju ganska kört. Oj nu var det visst tillbaka i OS snack igen, oops.

Lördag. Jag och R skulle gå och handla mat på sjöhagen. Affären var stängd pga haveri. Jaha tänkte vi, då tar vi bilen till någon annan affär. Nehej sa bilen och körde fast. Riktigt jävla fast. Inte en jävla milimeter rörde den sig. Jag stod därbakom och låtsades putta på (nada fäste och nada armmuskler) medan R gasade. Det gick inte så bra. Jag frös ihjäl. R frös ihjäl. Efter många om och men och med hjälp av några änglagrannar fick vi iväg den. R körde iväg som en raket och jag sprang efter som i en film. R vågande inte stanna igen så jag fick öppna bildörren och kasta mig in i farten medan hon hysteriskt skrek "Men hoppa in J, hoooppa in". Haha det måste ha varit en riktig syn. Sedan körde vi något varv och så fastnade bilen igen. Segern var kortlivad. En timme och med 6 personers hjälp senare var vi lösa igen och vi parkerade bilen där vi hade stått från början. Middagen blev fryst pizza från OK. 2 timmar var vi ute och kämpade. I tunna kläder och fingervantar. Yeay.

När ska denna vargavinter sluta? Det är ju helt sinnesjukt vad mycket snö vi har. Jag har aldrig i hela mitt liv sett såhär mycket snö och då ska ni veta att jag har säsongat i fjällen.

Ikväll ska jag som jag nämnt tidigare gå och se Shutter Island. Jag är så excited så att det känns som att jag ska spricka. Jag tror att den kommer att äga så hårt. Det ska bli skoj att träffa A. också.

Jaja, nu ska jag sluta babbla. Vi hörs när vi hörs. Och en sista grej;

HEJA SVERIGE! BU FÖR FINLAND (OCH NORGE).





Roman Polanski.

Tycka vad man vill om Polanski som människa men hans filmer är ofta ganska underbara. Pianisten är en film som jag aldrig kommer att glömma. Hans senaste film "The ghost writer" har premiär i helgen i USA med Ewan McGregor och Kim Cattrall (av alla människor) i huvudrollerna. Det är en politisk thriller som handlar om en spökskrivare som efter ha anlitats för att skriva en memoar om Englands premiärminister, upptäcker en mörk hemlighet som försätter hans eget liv i fara. Låter spännande!



Idag är det förresten FREDAG. Fan va jobbigt! Skoja. Efter jobbet ska jag hem till familjen och kolla på OS och chilla lite. Syster kommer hem så det ska bli skoj. Jag tänker också försöka ladda ner lite avsnitt av the vampire diaries. ORKA vänta en vecka mellan varje avsnitt.

Nej, nu ska jag forsätta med jobbet här. Hare gött alla.

Ps: What's up with engelskans särskrivningar? Herregud dom är ju som galna i det. ds.

11.38

Dagen har varit ganska bra. Telefonerna fungerade inte imorse när jag kom till jobbet så de två första timmarna fikade vi och snackade lite skit. Sedan blev det några timmars jobb innan vi drog ner till Aros congresscenter för en föreläsning med Pär (skaparen av Glada Hudik teatern, ni vet med de utvecklingsstörda) och det var otroligt intressant. Framför allt var det roligt, alla skrattade i princip i två timmar. Jag är väldigt sugen på att se Elvis nu och tydligen ska Ica se till att vi får det också. Kul!
En annan sak som jag tänkte på var att Kenneth Bengtsson är väldigt kort i verkligheten. Han kan ju inte ha varit mer än 1.60cm typ.

OS nu igen. Mitt liv kretsar just nu kring OS så ni får ursäkta. Anja var skittuff som åkte idag. Fan vad nervös jag var dock. Snart börjar andra delen av kombinationen; slalom. Hoppas hon tävlar. Ferry tävlar snart också, hoppas han kniper medalj igen.

K frågade R idag om vill med till Sälen nästa helg. Faan vad kul det vore. Men för vilka pengar? JAGVILLJAGVILLJAGVILLJAGVILLJAGVILLJAGVILLJAGVILL. Shiiit vad kul det vore att åka skidor igen. Jag får rysningar.



Trevlig kväll hörrni.





Oviktig fakta.

Lite saker som rör sig i mitt huvud just nu:

Onsdag igen.
Imorgon är det torsdag för er som inte visste det. Det innebär äggmacka på jobbet. Vilka underliga saker att se fram emot!

Underbara Ferry knep den andra guldmedaljen igår och hade det inte varit för min kära syster så hade jag missat det. Då hade jag nog gråtit en skvätt. Det var iallafall underbart att se.

Förresten, har ni provat att skriva med blyerts på bananskal? Det är ganska beroendeframkallande. Tyvärr ruttnar den rätt fort då men om man inte gillar banan så spelar det ju inte så stor roll. En liten parantes bara.

På måndag ska jag till tandläkaren. Blä. Blä.

På fredag ska jag Chilla.

På lördag vette fan.

På söndag ska jag se Shutter Island med A. Spännande.

Ja det var väl det.
Nej förresten, vad ska jag äta ikväll? Det tänker jag på rätt ofta. Kanske ett tusental ggr om dagen. Det slutar alltid med donken.

Hare gött.
HÖRS.



Uppesittarkväll!

Jajamensan hörrni. Ikväll blir det hockey för fulla muggar. Jag och R fick för oss att tippa på kvällens matcher på skämt men sen förvandlades allt till blodigt allvar och nu sitter vi och väntar på USA-SUI som börjar spela kl 21.00. Jag har tippat på att USA vinner och R på SUI, så det borde bli spännande. Sedan väntar tre matcher till under natten. Vi får väl se hur länge vi orkar hålla oss vakna..jag gissar på att jag somnar tio. Hehe.

KOM IGEN USA!

Tråkigt med Skidskytten. Fan.

Så nog med sport. Jag sitter här nyduschad och fryser ihjäl. Jag skulle gissa på att det är minusgrader här hemma. Varför? Jadu jag kommer inte ihåg och nu vet vi inte hur man skruvar upp värmen. Blä.

Förresten syster Sofia, exakt hur konstigt är Ebba von Sydows nya jobb? Bröllopsbevakare? Alltså herregud så fånigt.


Förhandsvisning.

Sa jag inte att Kalla skulle vinna? WOHO. Vilken fantastiskt spännande tävling. Jag stod och hoppade i soffan och den sista kurvan höll på att ge mig en hjärtattack. Farliga grejer det där.

Igår efter jobbet (var tvungen att jobba över en halvtimme pga KAOS) åkte jag hem, åt, kollade OS och sedan bar det iväg ner på stan för att kolla in en gratis förhandsvisning på "I love you Philip Morris" med M. Det var trevligt. Filmen var inte så bra tycker jag. Och killarna som satt bakom förstörde i princip hela filmen. Jag var grymt nära att vända mig om och smocka till dom i ansiktet. Bio är bio, man sitter inte och pratar högt och för liv så att man stör hela salongen. Fy fan vilka idioter.

I Love you Phillip Morris;



Total jävla skitdag. Fy fan vad slut i huvudet jag är, vet knappt vad jag heter. Orkar inte mer nu.
Hörs.


Om OS, del två

Okej så förra inlägget kanske inte var så seriöst. Ni förstår nog inte min söndag-klockan-nio-humor. Jag undrar om någon förstår min söndag-klockan-nio-humor? Jaja.

OS. VinterOS. Hör ni vad härligt det låter? VinterOS måste ju vara det absolut roligaste som finns. I vanliga fall bryr man sig inte om de där fåniga sporterna men så vart fjärde år händer det något magiskt. Under några underbara veckor så fylls man av en sådan härlig känsla. Spänning, nationalitet, sena kvällar och avbitna naglar. Prat på jobbet om gårdagens lopp som man av någon konstig anledning vet allt om. Gå in på expressen.se ett tusetal gånger om dagen för att läsa någon intervju med någon för mig tidigare okänd människa. Och lyckan när man vinner guld. Om det händer (vilket det kommer) så förvandlas man till världens lyckligaste människa. 
O . ljuva . sport .

Ikväll ska jag kika på när Kalla när hon vinner guld på 10km fristil. För det kommer hon. Jag såg henne åka samma sträcka förra helgen och hon vann med ganska stor marginal. Härligt. KOM IGEN NU.
 
Jag såg Lost igår. Vad är grejen med de nya snubbarna? Jag är lite trött på nya vändningar, ge mig förklaringar istället. Snälla? Och vad var det Kate gjorde? Va? Jag måste ha råkat blunda just då.

Förresten, jag har köpt ett par nya Converse. Röda. Åh.






Om OS

ÅHH. Kan någon utomjording komma och plocka upp Roomie och ta henne med sig till någon avlägsen planet? Dryg är bara förnamnet! Hon sitter och säger att jag egentligen inte gillar OS utan bara tror att jag gör det och därför sätter på ljudet i bakgrunden utan att lyssna. Vilken förolämpning!
Undrar om det beror på att jag har bestämt att OS ska vara på hela dagen. Jag tror att hon möjligtvis är lite bitter.¨
Iallafall. Vi har tittat på någon konstig skridskotävling, puckeltävling, tjejhockey, skidskytte (minst 5 ggr) och backhoppnig. Några kommentarer som hon har fällt idag:

"Alltså VEM tävlar i en sådan där konstig sport (om längdskridskor)? Det måste ju vara helt störda människor. Jag menar hur kul kan det vara. Dom STÅR ju bara där, det måste vara jättetråkigt."

"Oj vad ont i ryggen dom måste få (fortfarande om skridskorna)."

"Alltså tjejhockey. Fy fan vilken töntig sport. Det är ju en killsport, fattar dom inte det?"

Sedan helt plötsligt hände någonting. Skidskyttet för män började sändas och helt plötsligt förvandlades hon till ett OS proffs. Hon börjar hon rabbla namn som är favorittippade och förklarar regler och hej och hå. Namn som jag aldrig ens hört. Någon från Norge som tydligen ska vinna. Jag är lite förvirrad och tror att en demon kanske har tagit över hennes kropp.

Iallafall. Igår var vi ute en sväng och det var ganska kul. Idag dissar vi alla hjärtansbajsdag och degar i soffan med cola, chips, donken, chilinötter, chips, kaffe, dipp och sallad till kvällsmat. Jag kanske skulle vara tacksam över det faktum att jag har en tarmsjukdom. Annars skulle jag nog rulla fram.



Källa




Hospital.

Hejhej!

FREDAG. Äntligen, äntligen fredag.
Denna dag började inte så roligt dock. Jag ska försöka att inte gå in på för många detaljer men en sväng till läkaren fick det bli och de konstaterade att lag lider av en obotlig/ärftlig tarmsjukdom. Jaha. Kul. Nu ska jag gå på någon slags medicin i 4 veckor som ska hjälpa för stunden. Fy fan vad jag tycker synd om mig.
Jag ringde mamma och hon sa såhär:

M: Jaha, ja men du vet ju att det går i släkten.
J: Ja eller jo jag har väl förstått det.
M: Ja, du vet din farbor han hade jättestora problem. JÄTTEstora.
Ja: Jaha, nej det visste jag inte..
M: Ja, dom var tvungen att ta ut tarmen och lägga den i en påse på magen. Så fick han gå runt!
J: Vaa..?? Skämtar du eller?
M: Nejdå så var det.
Ja: Men varför säger du så, du skrämmer ju livet ut mig!
M: Nej, nej, men dom gör nog inte så längre ska du se.
J: Tack mamma. Tack.

Annars så har den här veckan varit rätt lugn på filmfronten. Vi har haft lite problem med datorer och grejer som gjort att vi inte kunnat titta på datorn. Så det har blivit lite slötittande på tv. Igår såg jag The vampire diaries som verkar helt okej. Fast jag gillar inte att Ian är ond. Den andra snubben blev snyggare alltefter man tittade på honom så det var ju kul.

Ikväll blir det att ta det lugnt. Imorgon blir det kanske en utgång. Söndag ska jag ut och fira alla hjärtansdag i en snödriva.

Ha en trevlig helg alla friska och glada människor!




Fab.

Jag kollade nyss på kontoutdraget. Halva februari har snart gått och jag ligger fortfarande plus. PLUS! Det är helt fantastiskt. För en normal människa; kanske inte men för mig är det good news. Kanske kommer jag kunna spara några ynka kronor innan jag slutar i april.

Jag undrar vad jag ska hitta på när jag slutar? Jag kanske skulle komma till dig Sara och jobba i tre månader? Det vore skoj att prova på England.

Eftersom jag är jag så sitter jag här och är hypersugen på att köpa en locktång. Jag kommer inte att kunna slappna av förrän jag har den i mina händer. Damn.

20 minuter kvar till lunch. Pizzahut rester. Jag undrar om det är gott att värma? Jag tvivlar.

Ikväll kanske jag ska till att se "A serious man" om datorn har fått tillbaka 2GB minnet. R smsade för två dagar sedan och det är skandal att det inte blivit påfyllt ännu.

Oj nu är det bara 10 minuter kvar.

Hörs!



Förresten; den här fina bilden på världens grymmaste Dwight pryder min vägg runt skrivbordet. Haha.

Precious

Det är tisdag eftermiddag och jag är så trött att jag skulle kunna falla ihop här på skrivbordet. Snart får jag gå hem. Bara ca 1,5 h kvar...

Ikväll ska jag och bästis käka Pizza hut och kolla film. Jag vill se "Sleeping with the enemy" igen för hon har inte sett den. Jag älskar att introducera (läs tvinga) filmer för folk.

Jag såg de två första avsnitten av "Glamourama" idag och jag måste erkänna att det var ganska så underhållande. Jag har alltid gillat Anna Hibbs, hon är cool. Forni däremot verkar grymt irriterande och Petra lite väck i huvudet.

Imorgon (eller kanske torsdag?) börjar "The vampire diaries" och det ska jag se till att se.

Nej hörrni, jag har inget att blogga om idag, känner mig trött. Jag ska istället återgå till min otroligt lättlästa chiclitbok. 

  

Ha en grym kväll.
Tudilu!

Äntligen Söndag.

Som jag har längtat! Hela veckan har jag gått som på nålar och inväntat denna underbara dag.
Eller inte.

Söndagar är veckans absolut mest avskyvärda dag. INGENTING är kul på söndagar.

Igår såg jag melodifestivalen. Jag tyckte Anders Ekborg ägde, jag fick rysningar! Tydligen så är jag också den enda. Fan. Salem var också bra, han är så söt. Efter melodifestivalen slutade så bestämde vi oss för att åka ner på stan iallafall. Det är liksom inte kul att sitta och trycka inne i lägenheten en lördag. Ute var det ganska skoj, träffade lite gamla klasskompisar. Sedan drog vi till donken i 12 centimeters klackar och vem stöter vi på på vägen dit? X såklart. Awkward.

Hemma började telefonen pipa. Philip ringde och härjade som vanligt. Vad han ville har jag inte aning om. Skälla på mig av diverse oklara anledningar. A textade om vi ville på efterfest och den andra A var bara söt. Vad jag gjorde?
Sov.

Nu är jag hemma hos päronen. Jag har softat här hela dagen med två mysiga katter, god mat och ett långt bad. Skratt med brorsan också såklart.

Nu ska jag sluta, imorgon är det jobb som gäller igen.
Sov gott.

Ps: Det har blivit dåligt med filmtips de senaste dagarna. Ska skärpa mig nästa vecka. ds.



En liten berättelse om mig.

Jag får ofta höra att jag är störd eller knäpp. Missförstå mig inte, det är inte illa menat utan bara en spontan reaktion till hur jag beter mig ibland.

Jag får ofta höra att jag är svår att komma nära, sluten. Ingen kommer innanför mitt skal utan min tillåtelse.
Nu ska jag berätta en liten berättelse om mig. Vem jag är.

Jag tog en promenad idag. R var på jobbet och efter tre timmar ensam blev jag väldigt uttråkad. Jag är onormalt sällskapssjuk som jag har nämt tidigare. Jag började fundera, loggade in på facebook, satte på tv:n, deppade. Jag tyckte väldigt synd om mig själv. Tillslut fick jag nog och tog R:s underbara jacka, min ipod och gav mig ut på en promenad. Jag gick ut, satte på min bästa musik och såg mig omkring. Det är fascinerande vad musik kan göra med mig.

Jag värderade omgivningen. Började gå. Musiken började spela och jag försvann in i min egen värld. Min underbara fantasivärld som ingen någonsin kan ta ifrån mig. Världen där jag står i centrum, där allt, exakt allt kretsar runt mig. Låttexterna etsades in i huvudet och jag tittade på bilarna som svischade förbi, log ett sorgset leende mot dom. Glatt när låten var glad. Jag förväntade mig att i vilken sekund som helst så skulle en bil stanna, någon skulle gå fram till mig och ge mig en stor kram. Säga att han förstår mig,  att han vet hur jag är utan att jag behöver berätta det för honom. Sedan skulle vi leva lyckliga resten av livet. Rida iväg mot solnedgången.

Jag nådde fram till lögarängen. Rihannas låt Russian roulette började spela och jag kisade mot de snötäckta kullarna. Började springa. Nådde fram till snön, tog ett stort skutt och landande i ca 1 meter snö. Jag skrattade. Slängde mig i snön. Där låg jag stilla och stirrade upp mot himlen och kände mig som världens lyckligaste varelse. Sedan tog batteriet slut i ipoden, den blev tyst.

Magin bröts. Där låg jag, en 24 årig tjej i en meter snö med ett löjligt flin på läpparna. Ett gammalt par gick förbi och tittade misstänksamt mot mig. Jag klev upp. Kände mig dum. Sedan tänkte jag "WTF" log mot dom och tog sats. Jag sprang som en galning över snön. Ca 10 meter klarade jag, sedan blev det för jobbigt. Skakade av mig snön och gick långsamt tillbaka till cykelbanan.

Jag vet vad ni tänker. Att jag är störd. Jag vet redan det! Men jag älskar det. Jag älskar att jag är en människa som kan slänga mig i snön utan att bry mig om omgivningen. Jag älskar att jag har fantasi och jag älskar att jag är jag.

Jag har svårt att låta andra människor komma nära mig. Jag litar inte på folk och jag dömmer snabbt. Jag tänker aldrig låta någon förändra mig, jag tänker alltid vara den jag är, tjejen som slänger sig i snön och hittar på egna historier i huvudet. Det är mycket roligare så.
Prova.


You.

Tråkhelgen har börjat. Nejdå så illa är det inte! Det är faktiskt ganska skönt att inte ha några som helst planer.
Jag vaknade klockan tio imorse. TIO! Jag fattar inte vad det är för fel på mig. Iallafall. Vad hände igår då?

R var snäll och hämtade mig på jobbet. Vi åkte ner på stan och köpte med oss mat från grekiska kolbaren eller vad den nu heter. Åkte hem och åt. Maten var helt okej, men smakade ungefär som en uppdaterad version av kebab. Sedan försvann Roomie för att kika på sin älskling Alex S. och kristi brud.
Jag strökollade lite på tv och konstaterade att allt sög. Jag slog på en film, "Rest stop: don't look back". Haha. Typisk Jenkan film. Fortsättning på filmen jag såg häromdagen. Den var lite väl äcklig dock, blod sprutade och folk borrade hål i ben och armar. Sedan gick jag och sov. Händelserik kväll? Haha.

Ikväll gissar jag att många ska ut på krogen. Inte jag inte. Jag klarar mig utan det, det skulle enbart bli jobbigt. Jag ska nog nörda igen och titta på något skoj på tv. 

Förresten, jag såg 16 and pregnant imorse på MTV och herregud. Tårarna rann. Det var så himla sorgligt på något vis. Jag är alldeles för känslig för mitt eget bästa. 

Nu ska jag kila och hitta på något. 
HÖRS.






 

Blombestyr!

Jag och Roomie gillar blommor. Vi köper gärna många och dyra. Tyvärr lever dom aldrig särskilt länge och vi blir alltid lika besvikna varje gång en ny blomma har dött.
Av en slump fick jag syn på denna notis i en tidning idag:

SKÖT OM DINA TULPANER:


* Skär av ca 1 cm på stjälkarna vid hemkost när emballaget ännu sitter kvar
* Sätt den emballerade buketten i en vas väl fylld med kallt vatten
* Låt emballaget sitta kvar ett par timmar, ta sedan bort det och arrangera tulpanerna i vasen
* Placera tulpanerna svalt, inte direkt i solljus och undvik även fruktfat då frukt påskyndar åldrandet hos tulpanerna.
* Snitta om tulpanerna efter ett par dagar och byt till nytt och fräscht vatten.

Haha. HAHA HA ha haha. Jag dör. Så jävla roligt!

R och min konversation efter att vi köpt tulpaner i veckan;

J: Asså R är det meningen att jag ska klippa av skaftet?
R: Nä, eller jag vet inte, jag gjorde det förut men jag har ingen aning om man ska göra det.
J: Nähe, äh men då orkar jag inte.

Någon dag senare när vasen med tulpanerna likande en krigszon;

R: Asså J, shit vad tråkigt att tulpanerna dör så snabbt. Finns det inget man kan göra för att få dom att hålla längre än typ en dag?
J: Nä det tror jag inte, tulpaner ska inte hålla länge, man köper dom ju bara för att ha typ fint hemma någon dag eller så.
R: Jahaa okej. Sjukt tråkigt ju.

En annan rolig blomupplevelse är när jag kom hem i somras efter en vecka i Hölick. När jag skulle vattna blommorna så tyckte jag att de såg lite märkliga och sneda ut. När jag närmade mig krukorna så möttes jag av en märklig syn. De flöt! Som små korkar guppade dom runt i vaser fyllda till bristningsgränsen med vatten. Jag ringde R och sa. "Hej, du det är jättekonstigt men våra blommor flyter". "Flyter?" svarar hon och låter fundersam. "Jaa.. har du råkat..jag vet inte, vattnat lite föör mycket?" Frågar jag lite tveksamt. "Hmm.. ja asså dom såg så döda ut häromdagen så jag tänkte att jag skulle ge dom en rejäl vattning".

Just nu har R kommit in i någon slags blomhysteri. Tidigare hade växterna tur om dom fick en övervattning, men nu ska dom duschas som hon så fint kallar det. Fråga mig inte var hon fått det ifrån men det går iallafall ut på att hon tar alla blommor, ställer dom på rad i duschen och skvätter vatten på dom. Första gången denna procedur inträffade så började hon lyfta duschslangen. "Du ska väl inte duscha dom med slangen?" frågade jag och tittade misstänksamt på hennes lyfta arm. "Jo, vadårå?" svarar hon. "Du kommer ju döda alla blommor om du gör det fattar du väl, strålen är ju alldeles för stark".
Så, nu har hon börjat skvätta på dom istället. Jag förstår fortfarande inte vad det ska vara bra för. Å andra sidan kan jag väl inte direkt påstå att jag är ett blomgeni heller.
Även om jag gärna låtsas.





Snöröjning.

ÄNTLIGEN fredag igen. Tänk vad veckorna flyger förbi. Jag var lite deppig igår för Roomie jobbar i helgen och när hon jobbar innebär det TRÅKhelg för mig, för jag är kanske jordens mest sällskapssjuka människa. Ja, jag är självisk också.
Anyway. Jag var lite nere tills jag satte mig i bilen imorse och min kära far frågade om jag ville åka med till Hölick på söndag. Yeay! Bara över dagen dock, men det betyder ändå en hel sysselsatt dag och jag har aldrig sett Hölick under vintern, det kommer säkert vara makalöst vackert. Pappa frågade mig om jag har skidor. "Skidor?" frågar jag. "Ja hur har du annars tänkt ta dig till stugan, gå igenom en meters oplogad snö?". Jag hade visst inte tänkt så långt. Vi åker dit för att se så att taket har klarat av de enorma snömassor som vi har fått i år. Och att skotta. Helt plötsligt låter det inte lika spännande...

Imorse när jag kom till jobbet och skulle logga in på facebook så var jag fortfarande online. Är inte det konstigt? Jag loggade ju in hemma också igår så borde jag inte ha loggats ut automatiskt på jobbet då? Jävligt irriterande.


Igår prickade jag och R av ännu en Oscarfilm, "An education". Den var rätt bra, men den var rätt lättsmält och jag förstår inte riktigt vad den gör som Oscarnominerad. Däremot har den fått, som min kära vän sa, ett väldigt fyndigt namn. Den borde visas för alla tjejer. Kanske kan spara dom några misstag, även om jag tvivlar på det.

Kvällen blir lugn, kanske tar och ser ännu en film. Jag har fått R intresserad av att se Frost/Nixon som ju var min favorit film förra året. Den skulle jag kunna tänka mig att se igen. Kan någon förresten förklara Watergate skandalen, för jag har redan glömt och det är så irriterande att jag inte vet vad det innebär. Pinsamt!
Sofia?



Hölick a'la sommar.





Slut

Det är torsdag eftermiddag, snön fortsätter falla från himlen och jag får snart gå hem. Tiden går sakta och det känns nästan som att den har stannat. Jag är helt slut. Trött och irriterad. På vad vet jag inte, bara på allmänt dålig humör. Jag vet inte vad jag ska hitta på ikväll.

Jag funderar på att baka kladdkaka. En kollega har gett mig receptet på hennes kladdkaka som mycket möjligt kan vara den godaste jag någonsin smakat. Om jag orkar.

TicTacTicTac.

32 minuter kvar.






Lost och The blind side.

Fantastisk dag igår. Nya fåtöljen anlände och det blev mycket fint! Sedan tog vi bilen till donken och sedan åkte vi hem och kollade på de två första avsnitten av LOST season 6.

!!
!!
!!

Som vanligt med lost förstod vi ingenting. Vi var som två stora frågetecken. Efter några trevande diskussioner för att försöka förklara de nya vändningarna så gav vi helt enkelt upp och konstaterade att det inte är någon idé att ens försöka. R konstaterade att man verkligen behöver mycket fantasi för att kolla på lost efter förvirringen om *SPOILER* John är John eller monstret eller Jacob som hon trodde ett ögonblick. Haha.


Bild

Efter LOST (man måste skriva med stora bokstäver) bestämde vi oss för att pricka av ännu en film från Oscarlistan och det blev "The blind side". Den var helt fantastiskt-underbart-amerikansk-sentimental. Baserad på en sann historia om Michael Oher; en fattig svart kille utan utbildning, familj eller tak över huvudet som tas in hos den rika Leigh Anne och Sean Tuohy och sedan utvecklas till en fantastisk football spelare. Ja ni hör ju, sockersöt och alldeles, alldeles underbar.



Snart lunch, fab!

Anthony Mackie



Här


(L-R) Actors Anthony Mackie, Brian Geraghty and Jeremy Renner speak onstage at the 16th Annual Screen Actors Guild Awards held at the Shrine Auditorium on January 23, 2010 in Los Angeles, California.
( January 22, 2010 - Photo by Kevin Winter/Getty Images North America)


bilden visas här


Varsågod Roomie!





Jeremy Renner

Okej även fastän jag är trött på killar så kan jag omöjligt tröttna på den här. Ja men kolla bara!











Bilder här.

Som ni säkert förstår så har jag fått en liten crush på Jeremy Renner som spelar Staff Sergeant William James i The Hurt Locker. Min crush inleddes egentligen för något år sedan efter  "28 weeks later".
Jag hade väldigt låga förväntningar inför den här filmen men den var grym, magisk! Den utspelar sig i Iraq där man får följa tre stycken soldater vars arbete går ut på att identifiera och disarmera (heter det så?) bomber som talibanerna placerat ut lite varstans. trots det hårda utseendet (hallå, det är en krigsfilm) så är den en varm film som lägger tid på att föra fram karaktärernas känslor krig krigets största faktor; livet eller döden. Sista scenen i mataffären var tankvärd.
FANTASTISKT snyggt filmad var den också.

SE DEN!



Shit

Så var det Onsdag åter igen. Har ni tänkt på hur livet går runt, runt? Vi spenderar hela livet åt att följa tider, dagar, månader, år... fast i ett schema som vi inte kan stoppa. Vi har tråkigt och tiden går långsamt, vi har kul och tiden går snabbt men i slutändan så tar ändå tiden slut. Ändå klagar vi? Hur kan man egentligen klaga när det är vi som bestämmer hur vi ska fylla dagarna.
Anledningen till att jag sitter och funderar på sådana här konstiga saker är att jag fick syn på veckans citat i min kalender. Det lyder; 

" Tiden är den mest rättvist fördelade resursen. Alla har 24 timmar till sitt förfogande varje dygn." 

Ja det är ju inte ett revolutionerande citat på något sätt men det fick mig att börja fundera. En annan sak som rör sig i mitt huvud idag är shit, vad har vi fått för jävla väder idag? Det är ju helt sinnesjukt vad det snöar och blåser. Jag sitter här på jobbet med en rykande kopp kaffe, ipod och drömmer mig bort till solen och värmen. Bättre tider helt enkelt. Hehe och ja, jag är medveten om motsägelsen i detta uttalande.

Sofia jag skulle vilja göra klart en sak för dig. Jag vet att du har ett sjukligt begär att rätta folk och du får jättegärna göra det men du kan ju försöka att komma ihåg att det var 5 år sedan jag gick i skolan. 5 år! Det enda jag har skrivit på svenska under dessa fem år lyder ungerfär " asså shit ja dör, va ska du gö senare?" på ställen som kallas "fejjan". 

Killar. Jag är så förbaskat trött på dom allihop. De glor på en tills det ser ut som att ögonen ska ploppa ur ögonhålan men när det kommer till kritan så vågar de ändå inte ta någon direkt kontakt. I grupp däremot är dom jättetuffa och våga hojta saker som "tjooo bruuden". Eller om man har en riktig tur så lyfter de fingrarna mot munnen och gör något slags pipljud för att locka på vår uppmärksamhet. Som om vi vore fåglar! Vad är grejen undrar jag?
Sedan det här med att det inte går att vara vän med killar. Det gör inte det! Tro mig. det slutar alltid med att den ena blir kär i den andra (oftast killarna). Kan jag liksom inte prata med någon utan att det ska förvandlas till "Ska vi ses, kolla film, blaaaa". Jag blir galen.
Slutligen finns det dom där extremt omogna killarna som låtsas att de är mogna tills det inte längre går att dölja motsatsen. Vi tjejer är ju alltid steget före, det brukar kallas kvinnlig intuition. Dessvärre är tjejer rätt bra på att ignorera detta. Det är för jävla synd alltså.

Nu ska jag gå och hämta lite mer kaffe. Senare ska jag berätta vad jag tyckte om The hurt locker som jag såg igår.







82nd Academy awards nominees

Best Motion Picture of the Year

Nominees:

Avatar (2009)

District 9 (2009)

An Education (2009)

A Serious Man (2009)

Up (2009)

Up in the Air (2009/I)

Best Performance by an Actor in a Leading Role

Nominees:

Best Performance by an Actress in a Leading Role

Nominees:

Best Performance by an Actor in a Supporting Role

Nominees:

Matt Damon for Invictus (2009)

Best Performance by an Actress in a Supporting Role

Nominees:

Penélope Cruz for Nine (2009)

Best Achievement in Directing

Nominees:

James Cameron for Avatar (2009)

Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen

Nominees:

Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published

Nominees:

Best Achievement in Cinematography

Nominees:

Best Achievement in Editing

Nominees:

Best Achievement in Art Direction

Nominees:

Nine (2009): John Myhre

Best Achievement in Costume Design

Nominees:

Best Achievement in Makeup

Nominees:

Il divo (2008)

Star Trek (2009)

Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score

Nominees:

Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song

Nominees coming soon

Best Achievement in Sound

Nominees coming soon

Best Achievement in Sound Editing

Nominees coming soon

Best Achievement in Visual Effects

Nominees:

Avatar (2009)

District 9 (2009)

Star Trek (2009)

Best Animated Feature Film of the Year

Nominees:

Coraline (2009)

Up (2009)

Best Foreign Language Film of the Year

Nominees:

Ajami (2009): Scandar Copti, Yaron Shani(Israel)

Un prophète (2009): Jacques Audiard(France)

Best Documentary, Features

Nominees:

Best Documentary, Short Subjects

Nominees:

Best Short Film, Animated

Nominees:

French Roast (2008)

Logorama (2009)

Best Short Film, Live Action

Nominees:

The Door (2008)

Kavi (2009)

Miracle Fish (2009)

The New Tenants (2009)

Källa:
imdb


Okej detta är väldigt intressant. För det första noterar jag att 10 filmer är nominerade i kategorin "bästa film". Detta känns lite märkligt tycker jag, men samtidigt måste det ju medges att det ger de lite mindre kända filmerna en chans till "recognition". Jag har sett 4 av de 10 nominerade "Avatar", "Up in the air", "Up" och "Inglorious Basterds". Favoriten av dessa är den sistnämna, mest på grund utav Christoph Waltz som var fantastisk så jag hoppas han kniper birollen. För övrigt förstår jag inte hur "Up" kan vara nominerad, det är ju en animerad film? Skumt.

Bästa dokumentär hoppas jag "The cove" vinner även fastän jag inte har lyckats se den, men jag har läst så mycket om den och den verkar fantastisk, heja Delfiner.

Sammanfattningsvis måste jag säga att nomineringarna var ganska precis vad jag hade förväntat mig och det ska bli grymt kul att se galan den 7 Mars. Även om det är rätt tråkiga skådespelare nominerade i år. Jaja, Dicaprio och Johnny Depp kommer nästa år.  DET kommer bli grymt.


Ikväll tänkte jag åka hem till familjen och fixa och dona lite med min ipod. jag vill ha ny musik! Ett bad vore inte helt fel heller.

Bye.


Up and away

Tja.

Igår efter jobbet åkte jag och roomie ner på stan. Vi handlade lite smågrejer till lägenheten och avslutade rundan med Spicy take away.
Klockan åtta satt vi bänkade framför Outsiders som igår handlade om tre olika människors rädsla för fett. En bodybuildertjej, en fembarnsmamma som ville göra fettsugning samt en tjej som var rädd för feta människor. Haha, ja ni hörde rätt. Hon var livrädd för feta människor. HA HA ha haha. Jag tror aldrig att jag har skrattat så mycket åt ett program förut, vilka dumheter! Sedan skulle tjejen bli "botad" genom att gå på hypnos. Haha haha ha. Har ni någonsin hört något så knäppt?
Iallafall.

Efter Outsiders kollade vi på "Up in the air". Jag måste säga att jag blev väldigt besviken, filmen var väldigt medelmåttig. Den var inte spännande, fantastisk eller direkt vacker på något vis. Framför allt kändes den inte magisk, så som jag tycker att en Oscarsnominerad film bör. Jag menar hur dåligt har filmåret 2009 varit egentligen om en film som den är nominerad?
Vad kritikerna ser i den här filmen är däremot rätt uppenbar. George Clooney och ekonomikrisen. Ingendera särskilt bra porträtterad. Nu betyder inte det här att jag hatade filmen, bara att den inte är värdig en oscarsnominering.



Nästa film att se blir The hurt locker. vet inte om den hinns med idag men det skulle vara så kul om den vore fantastisk och om Kathryn Bigelow skulle slå sin gamla exman James Cameron. Jag håller mina tummar!











Nicolas Sparks

Måndag igen. Helgen har varit...intressant. För att uttrycka mig lite fint. Intressant att se exakt hur dumma i huvudet vissa människor är. det är ju så att man blir mörkrädd.

En film som jag längtar efter att se är "Dear John", regisserad av Lasse Hallström och baserad på en novell skriven av Nicolas Sparks. Ni vet, mannen bakom "The notebook" och "A walk to remember". Det kan ju inte misslyckas. eller? "The last song" är ännu en film som är baserad på en Nicolas Sparks bok men med Miley Cyrus i huvudrollen kan det mycket väl gå käpprätt åt helvete. Jag vill inte se den desto mindre för det dock.

Dear john;



The last song;



Ikväll blir det ljusshopping, mat från Spicy samt outsiders och "Up in the air". Längtar!

 


RSS 2.0