The host

Imdb skriver idag på sin hemsida
 att:

"Jeff Probst’s new talk show isn’t the only piece of host news today. Open Road Films announced that Andrew Niccol’s adaptation of The HostStephenie Meyer’s 2008 sci-fi novel — will be at your local cineplex on March 29, 2013. The film stars Saoirse Ronan as a twentysomething whose body is taken over by the soul of an alien. It will begin shooting in Louisiana and New Mexico in February. Will the film be infected by the same fever that surrounded the adaptation of Meyer’s other hit novel, Twilight?"

Ganska väntat...men samtidigt lite tråkigt. Orka vänta i två år till?


Sommar

Gårdagen blev lyckad! Vi tog en promenad till G:s mamma och fikade. Där bjöds det på jordgubbstårta och kaffe, vilket var väldigt mumsigt! Efter det plockade jag blommor på vägen hem som jag tänkte tillverka en midsommarkrans med. Den blev väldigt fin (tack vare lite hjälp från blommor i mammas trädgård). Sedan grillade vi och hade en trevlig kväll.















Midsommar 2011

Hej på er!

Jag är inne på min första vecka på jobbet. Bara typ 9 veckor kvar...hehe.

Det är midsommar i helgen (för er som har missat det) och det egentligen meningen att jag skulle följa med päronen upp till stugan. Men nu ska jag jobba på Söndag så då kände jag att det inte var värt att åka upp.

Så istället har jag lovat mamma att ta hand om huset (och brosan) över helgen. G och jag åker dit idag. Det var meningen att vi skulle grilla idag...men...eh...det ser inte direkt ut som att vädergudarna kommer låta oss göra det.

Iallafall, det blir nog en bra helg.

STÄÄÄDNING..

Fy fan vad jobbigt det är att flytta ut. Flytta in är kul, men städning och röjning är inte riktigt min grej. Igår körde vi till Öret för att försöka få de sista grejerna samt städa ur lägenheten innan inspektions-gubben kommer. Vi höll på heela dagen men hann ändå inte klart. Fan flyttstädning är inte kul! Vi kom hem runt halv tio, hungriga som små barn. Och vetskapen om att vi måste dit en gång till är inte särskilt lockande...Usch vad jag tycker synd om mig själv. Jaja, imorgon börjar jag jobba och det blir nog en lite omställning att få rutin i livet igen.

BLOGGTÖNTAR

Jag läste precis ett inlägg som Anitha Schulman skrev om skönhetsoperationer. Hon skrev att hon borde ha varit nöjd med sin kropp som yngre och fortsatte sedan med att skriva ner alla sina nuvarande skavanker samt frågade läsarna vad de skulle operera om de kunde. Många svarade med att de var besvikna på Anitha, och en läsare skrev att hon blev deppig och numera såg med skräck på att bli med barn och att hålla kroppen i snyggt skick efteråt.
Jag blir så jävla irriterad! Snälla någon, skaffa er lite självförtroende! Bara för att några bloggtöntar i världen mår dåligt över hur de ser ut - så behöver inte ni göra det. Alla är fina på sitt sätt. Jag är verkligen ingen som tycker att jag är finast i världen eller som inte har några komplex, men alla har olika komplex. Inse, fatta och bry er inte om vad andra tycker. Åh, jag blir så irriterad på hela debatten. Vem fan bryr sig? Se ut som ni vill, rätt människa kommer tycka att ni är fina och om någon tycker annorlunda - SKIT I DEM. Vem fan bryr sig egentligen? Vi ska inte leva hur länge som helst.
Okej. Nu har jag luftat mig. Godnatt!

Spänning.

Idag har jag varit på synundersökning och blivit uppläxad av mannen där, storhandlat med Gabbe på Maxi och såklart fått avstämning (där jag hade råkat scanna in en vara för mkt - hur nu det är möjligt), börjat läsa min nya bok som är AWESOME samt tagit mig en välförtjänt sovmorgon. Haha jag märker nu att jag precis beskrivit dagen baklänges. Grattis.
Jag ska eventuellt åka till Ikea snart samt äta så många isisar som det bara går! Mer spännande än så har inte den här dagen varit.

The wonders of technology

Jag kan inte låta bli att fascineras av hur snabbt teknologin inom film har förbättrats. Under bara tio år har det skett enorma förändringar. Titta bara på dessa trailers, den första är Tim Burtons Planet of the Apes (2001)
Den andra är Rubert Wyatts Rise of the Planet of the apes (som har premiär i sommar)
Det är rätt fantastiskt tycker jag. Andra bra exempel är Harry Potter eller varför inte bara jämföra den första Transformers med den kommande. Det är sjukt hur snabbt det går!

VG.

VG på B-uppsatsen! Det måste nästan firas. Jag känner mig mycket nöjd och stolt över team Elsa/Jenny. Tänk, nu får jag VG på hela B-kursen också - det är ju helt fantastiskt!

The Hangover part II var bättre än förväntat. Med det menar jag att jag inte hade så jättestora förväntningar. Den var inte bättre eller roligare än ettan men ändå mycket rolig. Ett kärt återseende helt enkelt.

När jag ändå är inne på filmer så måste jag erkänna att jag är väldigt sugen på att se Super 8 - Spielbergs och JJ Abrams senaste projekt. De har ju försökt hålla handlingen i filmen hemlig och till och med trailern är hemlighetsfull. Jag längtar tills den har premiär så man får reda på vad som händer i trailern. Jag tycker att det är ett väldigt effektivt PR-trick. Avslöja så lite att folk blir nyfikna men inte så mycket att man inte behöver se filmen. Det hjälper ju såklart också om man heter Steven Spielberg och har producerat filmen.



Peter tar studenten!

Vi har haft några roliga "busy days". Peter - min lilla, lilla bror tog studenten i fredags! Jag kan inte fatta att han är så gammal nu. Sjukt! Chat och Saras vän Sarah följde med hit över helgen och vi har haft det jättetrevligt. Chat åkte hem idag tyvärr för han ska jobba imorgon och Sarah åker hem imorgon. Så ikväll ska vi passa på att se The Hangover part II.





































Red

Jag är nästan rädd för att säga det men...håret är nästan rödare i verkligheten, än på dessa kort
(hjälp).





(här försökte jag se ledsen ut)

Som vanligt - ignorera mitt o-fotogeniska ansikte och koncentrera er på hårfärgen..

Hår-disaster

Jag har haft några fruktansvärda dagar. Det började med att jag skulle slinga håret blont. Sofia var snäll och hjälpte mig. Det slutade med att håret trasslade ihop sig till den grad att...ja jag har aldrig sett något liknande. Jag hade en stor boll på ena sidan av huvudet - och slingmössan var vi tvungna att klippa loss från huvudet. Jag blev hysterisk och skrek att jag skulle bli tvungen att raka av mig allt hår. Mamma försökte hjälpa mig genom att borsta ut håret men det gjorde mig bara ännu mer hysterisk då hårtussar ramlade av i stora lass. Tillslut lyckades hon reda ut håret (och kallade det en naturlig urtunning av håret). Färgen blev helt okej men det såg ut som att jag hade utväxt. Så jag beslutade mig för att försöka fixa till det genom att göra några tunna slingor längst upp - för ett naturligt resultat.

Det blev inte naturligt. Jag såg inte klok ut! Istället för lite utväxt hade jag nu några vita ränder mitt på huvudet. Jag blev förtvivlad igen, skrek, grät och skrattade om vart annat. Jag beslutade mig då för att det enda sättet att rädda håret var att färga det mörkt. Eftersom jag inte ville visa mig ute skickade jag Sofia för att köpa en hårfärg vi hade kollat upp på nätet innan.

Hon kom hem med färgen och på paketet såg den lila ut. Jag borde kanske ha blivit lite oroad över detta men jag tänkte att så länge jag blev av med de hemska blonda slingorna kunde det ju knappast bli värre.

Jag hade fel. Väldigt - väldigt fel. Mitt hår blev lysande mörkt-rött-lila. Alla var överens om att jag inte kunde se ut så. Pappa sa att det var det värsta resultatet so far. Jag blev hysterisk igen - grät och skrek om jag skulle bli tvungen att raka av håret igen - eller att jag skulle tappa det om jag färgade det igen.

Jag köpte ett paket till - brunt, utan tillstymmelse till att innehålla röd färg. Resultatet? Den röda/lila färgen blev lite dovare men shit - jag är nu officiellt en redhead. Och för mitt hårs skull orkar jag inte bry mig längre. Jag får se ut såhär.

Det intressanta med denna långa historia är att jag verkligen inte trodde att jag var en person som bryr sig om håret blir lite misslyckat. Så fel jag hade. Eller det är väl rättare sagt ett tydligt exempel på hur illa det såg ut.

Till råga på allt har jag haft konstant huvudvärk hela dagen - det känns som ett migränanfall är nära så jag fösöker ta det lugnt och inte överanstränga mig. Kul.


Saturday

Det är väldigt svårt att packa kläder som man ska ha en hel sommar - och få plats med på tåget. Det är nästan lite tur att jag måste åka tillbaka till Örebro på torsdag (för att lämna in den slutgiltliga versionen av uppsatsen) för då kan jag ta hem ytterliggare grejer...






Sommar

Idag hade vi vårt examinerande seminarium på vår b-uppsats. Både opponeringen och kritiken gick bra. Det betyder att jag nu har 2 veckors sommarlov. Jag måste nästan nypa mig i armen för att förstå att det är sant! Min duktiga kock har lagat köttfärslimpa och potatisklyftor (det är asgott) och till det äter vi tsatziki. En kall öl väntar också. Låt sommaren börja...

Greece


Vädret var inte allti på topp - men vi kämpade på stranden in i det sista...


Bargatan var inte riktigt vår grej. Gabbe la sig ner och typ sov och jag och Rebecka tjatade mest om att gå hem.






När jag var ute på en promenad såg jag en kille sitta uppe på en klippa - av okänd anledning. Jag tyckte att han påminde om lejonkungen.




Jag och Rebecka beställde en drink i hotellbaren och den galna bartendern pimpade drickan så till den grad att vi bröt ihop i hysteriskt skratt.


Chillin on the beach...


Vattnet var kallt.. alltså typ under 20 grader...


Toffs på huvudet!








den finkorniga stranden...


RSS 2.0