Battle Royale

Istället för att plugga (som jag verkligen hade behövt göra) så har jag tittat på The man who knew too much (originalet). Sedan har jag tillbringat resten av dagen åt att surfa runt på imdb. Okej, nu överdrev jag. Men ganska länge! Mitt nästa projekt blir att se Kinji Fukasaki's Battle Royale från 2000. Jag har hört och läst väldigt mycket om den filmen. Den låter som en mer twisted version av the hunger games. Den går att hyra online via cdon så den ska jag se någon dag i veckan.



Snart kommer Gabbe, yeay!

Winners.

Ja, vad ska man säga om Oscarsgalan då?

För det första så tycker jag att Filip och Fredrik förstörde typ hela galan. De störde och pratade samtidigt som den pågick och det borde det vara dödsstraff på! Sedan var de alldeles för negativa och bara allmänt tråkiga att lyssna på. Jag hade hellre haft någon filmrecensent där som faktisk intresserar sig för annat än kiss och bajs.

Men. De hade rätt om en sak; nämligen att James Franco och Anne Hathaway var pinsamt dåliga som hosts. Deras nervositet var liksom märkbar heela galan igenom (även om Anne var snäppet vassare). James hade ett ansiktsuttryck under hela galan. Jag undrar om han precis botoxat sig eller om han drabbades av någon slags psykos.

Jag är JÄTTEGLAD att The King's speach vann så fina priser! Verkligen välförtjänat. Jag tyckte Mila Kunis hade den vackraste klänningen på hela galan och att Nathalie Portmans tacktal var tråkigt.


bild

Kvällarnas kväll...

Ikväll är kvällen av alla kvällar, kvällarnas kväll!

OSCARSGALAN!


Jag har laddat genom att städa hela lägenheten, för ikväll får jag 7 gäster. Elsa, Anna och Johanna har handlat godis, chips, dricka och mat för ca 800 spänn så ikväll ska det frossas rejält. Det kommer bli en grym kväll/natt! Jag vill att klockan ska gå lite snabbare...



ÄNTLIGEN!!!!

SNART SMÄLLER DET.


Oj vad smart.

Man inser hur smart man är när man köper tulpaner utan att äga en endaste vas. Vad gör man då? Jo man improviserar lite.



Man klipper av en colaflaska och limmar fast det röda pensionskuvertet. Äntligen kom det till nytta!

Voila!

Katten Maru

Vem har inte sett katten Maru? Här kommer fortsättningen. Alltså jag dör så rolig han är. 


KLIPP

Har precis kommit hem från frisören. Det blev väl bra, fast ganska tråkig frisyr. Det spelar liksom ingen roll vad jag än säger till frisörer - de envisas alltid med att klippa håret rakt. Jag misstänker att det har att göra med att håret är lite tjockt. Frisören jag klippte mig hos idag var jättetrevlig. Hon tyckte inte att jag skulle klippa upp det för att mitt hår har självfall och då skulle våga sig. Och det har hon ju rätt i. Men hur kul är det att gå runt med rakt hår? Det ser ju jättemesigt ut. Men allt det slitna är borta och det är glansigt och fint. Det är ju skönt iallafall! Men det blir nog toffs i fortsättningen också.

Nä, jag får nog helt enkelt acceptera att jag har ett hår som är omöjligt att styla.



Väldigt dålig bild. Och igen, ursäkta mina märkliga fotominer.

Lunch

Hemma över lunchen. Strax väntar två tyska filmer, Nosferatu och M. Senare ska jag tvätta, det är verkligen dags! Jag tänkte också gå ut och njuta av det underbara vädret, kanske dra fram en solstol och solbrillor. Ljuvligt.


Justin Bieber

Jag såg den här trailern nyss och jag höll på att skratta ihjäl mig. Komedi på hög nivå!


Culture relief

Jag ligger utslagen i soffan. Inte för att jag är så trött egentligen utan mest för att att det är det enda man kan göra vid den här tiden på året. FY FAN vad jag är trött på det här vädret. När ska det sluta? Jag behöver sol och det med basta!

Idag såg vi Ingmar Bergmans "Det sjunde inseglet" och "Smultronstället". Intressanta på flera olika plan. Så jag tänkte komplettera det med BB ikväll. För att få lite "culture relief" haha - ja jag hittade precis på det uttrycket. Ganska fyndigt måste jag erkänna.


Ciao!


Stjärnor

Jag har nog aldrig varit så trött i hela mitt liv, jag ser typ stjärnor framör ögonen. Så nu säger jag godnatt! Imorgon har vi skola mellan 10-18.00. Suck.

MÅNDAGSFUNDERINGAR.

Vi håller på med europeisk film i skolan just nu. Vi ser många stumfilmer från europa. Det är kul! Fast det är verkligen stor skillnad på 1920-tals filmer och dagens (naturligtvis).

 Jag är uppväxt med en filmkultur som är präglad av Hollywoods dominans. Är det inte lite sorgligt ändå? Vi känner igen oss i, accepterar och känner oss trygga med amerikansk kultur och ideologi (även om Hollywoodfilmer inte nödvändigtvis gör den amerikanska kulturen rättvisa). Konsekvensen blir ju att vi anammar en kultur som inte är vår egen. Det är ju naturligtvis inte negativt, kulturutbyte är något att sträva efter, något positivt. Såklart.

 Men vad har hänt med resterande kulturer? Övriga länder? Genom Hollywood's dominans har vi fått en ganska klar bild över USA. Men vad går vi miste om? Film är ett otroligt stort medium. Ett medium som nästan inte har några gränser. Jag undrar hur världen skulle se ut om t ex ett spansktfamilje drama var lika vanligt förekommande på biograferna som ett amerikanskt drama är idag. 

Skulle vi engagera oss mer i andra? Skulle Rasismen, som fortfarande (år 2011!) finns kvar i samhället sakta tyna bort? Skulle klasskillnaderna världen över uppmärksammas på ett helt nytt sätt? Skulle vi kunna förändra världen?

Starka ord. Men egentligen, ju mer man förstår och tar in från andra kulturer, desto mer bryr man sig om dess öde. Det roligaste av allt (eller kanske sorgligaste) är att amerikansk film för mig är min film (om ni förstår vad jag menar) Svensk film är utländsk film. Övriga länders filmer ser man i den mån de blir extra uppmärksammade.

Jag gör härmed ett löfte med mig själv. Från och med idag ska jag se mer film från europa och världen. Problemet kvarstår ju tyvärr - åtkomsten är väldigt, väldigt begränsad.

  



JAAAAAAAAAAA!

JAG FICK VG PÅ OMTENTAN SOM JAG SKREV FÖRRA FREDAGEN! Glaaad. Nu är A-kursen ett minne blott och B-kursen har mitt fulla fokus. 

Härliga fredag! 

The amazing Spider-Man

Kan någon svara mig, vad det är för film? En fortsättning, en början, något helt annat? Sofia du brukar ju ha koll. Berätta.



Jag gillar att Andrew Garfield har huvudrollen, jag fick upp ögonen för honom genom The Social Network.


CORRECTION.

Just ja. jag blandade ihop Winters bone med Blue Valentine. Jag såg Winters bone igår också. Jag tyckte att den var bra. Hemskt att tänka sig hur vissa människor lever. Man ska vara glad för det man har!

WINTERS BONE



 

UPPLADDNING!

De två senaste dagarna har jag i princip bott hemma hos Elsa. Vi har kollat på Oscarsbidragen. Nu har vi bara The Fighter och Blue Valentine kvar att se. Inte illa! Jag tänkte skriva kort vad jag tycker om alla filmer.

THE KIDS ARE ALL RIGHT



Väldigt bra. Skådespelarna är underbara men jag tycker att Annette Bening var bäst. 

TRUE GRIT



Jag måste säga att jag blev lite besviken. True Grit är inte en typisk Coenfilm - det är en ganska vanlig och kommersiell film. Jag tycker att handlingen var svag och många av scenerna kändes onödigt långa. Jag hade velat klippa bort hälften och ersätta dem med något mer... intressant. 

BLACK SWAN


Fantastisk film. Otroligt vacker. Man skulle kunna tillbringa timmar åt att analysera den här filmen. Jag vill se den igen! 

127 HOURS




Jättebra. Hemsk. Upplyftande. Imponerande att man har lyckas göra en film om en klättrare som sitter fast i en klippa en helt film, så spännande. 

INCEPTION



Snygg och intressant film men jag tycker inte att den är så bra som alla säger. Det var inte särskilt spännande och den var alldeles för lång. 

TOY STORY 3



Ärligt talat förstår jag inte varför den ens är nominerad. Visst, den är gullig. Men jag tycker inte att den är speciell eller unik. 

THE KING'S SPEECH



Min absoluta favorit. Den är underbar! Colin Firth vinner en Oscar och jag håller tummarna för att Geoffrey Rush också gör det, för han var grym. Jag hoppas också att de vinner för bästa film. 

THE SOCIAL NETWORK



Jag tyckte verkligen om den här. Fast som jag skrev tidigare, Mark framstår verkligen som hemsk i filmen. Men den är spännande och intressant. 

Vi såg också Tangled igår och den var precis så som jag trodde att den skulle vara - ljuvlig. Se den. 



 

Alla hjärtans dag.

Ja som ni alla vet så var det ju alla hjärtans dag i måndags. Jag hade väl egentligen inga förhoppningar, men en liten blomma hade jag kanske inte sagt nej till.

Så Gabbe gick till affären i måndags och jag tänkte att han nog skulle köpa en liten blomma till mig. Han kom tillbaka med en icakasse och sa "Jag köpte ett paket ägg och en falukorv till dig." Jag tittade lite konstigt på honom och svarade "Eh.. Jaha.." "Ja, alltså jag tänkte först köpa en blomma men sen såg jag att det kostade typ lika mycket som ett paket ägg och en falukorv och jag vet att du inte har så mycket pengar så jag tänkte att det är bättre att köpa det till dig så du har något att äta när jag åker imorgon".

Alltså - jag fick ett paket ägg och en falukorv i alla hjärtans dag present. 

Jag surade jag lite, eller ja ganska mycket. Jag la mig i soffan och var arg över denna oromantiska gåva. Jag tror han fick lite dåligt samvete för några timmar senare sa han att han skulle gå till affären igen. Då var det min tur att få dåligt samvete. Så vi gick tillsammans till ica istället och köpte ingredienser till pizza som Gabbe ställde sig och bakade. Sedan tittade vi på "The kids are allright". Den var braa.

Såhär i efterhand kan jag inte låta bli att skratta varenda gång jag tänker på Gabbes alla hjärtansdag present. Det är ju fruktansvärt roligt! En falukorv och ett paket ägg!

Hahahahahaha, jag dör!

KLIPP.

Jag sitter och letar inspiration till frisyrer. Jag är så grymt sugen på att klippa mig. Just nu hänger håret som ogräs, jag behöver verkligen en förnyelse, ett snyggt klipp och lite nya ljusa slingor till det. Så. Jag har hittat min future frisyr! Det är Rachel Zoe's vidriga assistent Taylors frisyr som jag vill ha. Den är ju helt amazing, snyggt klipp men samtidigt lite oslipat, rufsigt. Me like.
Så snyggt att jag dör!

The Bachelor.

Finns det något bättre realityprogram än The Bachelor? Jag skäms inte ens över att älska det! Tittar just nu på den elfte säsongen med Brad Womack, ni vet snubben som dumpar bägge kvinnor vid altaret. Nu ska han vara med igen, i den senaste säsongen som började sändas i januari i USA. Jag längtar!

The social network.

Precis vaknat. Det känns underbart att det är lördag, att solen skiner och att jag inte har ett enda måste idag! Den här veckan som har gått har varit hemsk. Jag gick på ett muntligt seminarium, skrev två muntliga referat, skrivit min hemtenta som skulle in igår samt skrivit en skriftlig tenta igår. Jag var nästan nära ett sammanbrott där ett tag... men det gick. Och nu är det över - och tentan kändes bra igår!
Så för att fira den hemska veckan gick jag hem till Elsa efter skolan och vi drack kaffe, åt världens godaste kladdkaka och tittade på The social network. Jag tycker att den var jättebra. Men jag förstår varför Mark Zuckerberg inte har lust att se filmen, för han framställs ju inte direkt som en bra person. Snarare totalt osympatisk och nästintill elak. Men den var snyggt filmad och dialogen var väldigt rapp. Shit, vad Eisenberg måste ha pluggat in texter.
Nu ska jag kila till affären och köpa smörgåsar, är grymt hungrig.

JAG KAN INTE SVARA JUST NU.

Jag går igenom världens mardrömsvecka.



Återkommer på fredag efter klockan 12.00.

Sherlock Holmes.

Är jag den enda i världen som tyckte att Dilba var bäst igår? Jag tyckte att hennes låt var jättehärlig.
Söndag. Hostan sitter i men nu är det mest slem som vill ut (mysigt). Jag längtar tills ikväll för då sänds det andra avsnittet av BBC's Sherlock Holmes. Jag älskade det första avsnittet, det var helt fantastiskt! Helst skulle jag vilja sitta hemma hos mamma och pappa och titta men jag antar att man inte kan få allt...

ALIVE.

Ja. Jag lever ännu, fast det är knappt för jag håller på att hosta upp lungorna men ändå. Värt att firas!
Ikväll laddar vi inför melodifestivalen, jag har till och med satsat pengar... hehe det ni.
Jag innan pubrundan i onsdags. Väldigt konstig min, men jag och kort går inte så bra ihop.
Trevlig kväll!

Neurotisk.

Jag kan typ inte prata, min röst har liksom försvunnit. Ligger i soffan med täcket över mig och tittar på tv. Så vaknar neurotikern i mig. Jag kanske har svininfluensa? Tänk om rösten inte kommer tillbaka? TÄNK OM JAG ALDRIG KAN PRATA IGEN? Tänk om mina luftvägar täpps igen och jag dör? JAG KOMMER DÖ SJÄLV PÅ MIN SOFFA OCH GABBE KOMMER HITTA MIG HÄR OM NÅGRA TIMMAR. Hjälp. Bäst att förbereda sig, ha mobilen nära ifall det börjar krisa. Ja ni vet, positivt tänkande.

TV11

Pubrundan igår var jätterolig, men imorse vaknade jag upp i princip utan röst.
Dagen har jag spenderat genom att kolla på tv. Jag har en ny favortitvkanal - tv11. Den är ju helt fantastisk! Den sänder bara en massa amerikanska skitprogram som man inte kan låta bli att älska. Jag tittade idag på Jerry Springer, Glee, The Bachelor och American Idol, den nya säsongen med J LO. Jag skulle lätt kunna sitta framför tv11 hela dagarna. Jag skulle förmodligen förlora några hjärnceller - men det är väl smällar man får ta.

THE TOWN.

Jag såg The Town igår och jag tyckte att den var riktigt bra. Underbar dialog, spännande och rörande. Jag måste erkänna att Ben Affleck inte är så dum ändå..
ikväll ska jag hänga med på barrunda! Det blir sköj.

Depp-tisdag.

Usch, vilken tråkig dag. Gick till skolan och såg North by Norhwest. Sedan skulle den andra filmen börja kvart i ett, men min hals mår inge bra alls och jag känner mig trött och hängig så jag la mig i soffan under en filt istället.


RSS 2.0