Blond

Godmorgon! Jag är så jäkla osmart. Vårt schema i skolan ser ut så att vi börjar bl nio på tisdagar samt kl tio på torsdagar. Det innebär ju att man är "ledig" på onsdagar. Hade man varit smart så hade man ju då gått och lagt sig i tid så att man kan sova på onsdag kväll. Hittills har inte detta hänt en enda dag! Trots att jag var sviiintrött igår och låg och gäspade i soffan halva dagen så tvingade jag mig själv att vara vaken till runt kl två på natten. Detta resulterade ju i att jag vaknade nu. Yeaaaay. Någon kommer att vara trött imorgon.

Annars. Jag såg The vow igår. Den fannas på hdmt och jag var uttråkad. Den var suuuupertöntig i början (nästan så pass mycket att jag ville kräkas och stänga av), men blev lite bättre sen efter minnesförlusten inträffade. Killen var ju otroligt perfekt som i alla chick lits..jag menar vilket kille i modern tid ger en tjej en låda innehållande små grejer som han skrivit små lappar om vad de är till (för själen, för kroppen blaa blaaa krrääääk), samtidigt som han står utanför fönstret och ler löjligt medan hon öppnar paketet. Ja ni hör ju. Men andra delen av filmen var faktiskt helt okej så jag tycker nog ändå att den gick att se. Fast Channing Tatum är ju den mest fasansfulla skådespelaren i Hollywood. USCH vad dålig han är! Jag tycker inte ens att han är särskilt snygg så jag kan för mitt liv inte begripa varför han blivit så stor det senaste året.

I helgen fyller Gabbe 25 år. Därför ska jag åka till Västerås imorgon (han fyller fredag). Jag passade också på att boka frisörtid till fredag morgon i Västerås. Jag har ju planer på att bli blond, så vi får se hur det går.

Nu ska jag läsa klart min bok som vi ska ha seminarie på imorgon. Jag har ca 70 sidor kvar att läsa och det är världens sämsta bok. BLÄ säger jag bara. Nej hörrni, vi hörs.


Shoppa gratis!

Igår efter mitt litteraturseminarium åke jag och Gabbe ner på stan. Jag köpte kläder inne på H&M för presentkorten jag fick på min födelsedag. Det räckte till en jacka, två tröjor, ett linne och en ögonbrynspenna. De har ju nämligen världens bästa rea på H&M just nu- Jacka jag köpte kostade liksom bara 150:-. Så jag var alldeles lyrisk över att få shoppa gratis!

Efter det tittade vi lite på skor och tvspel. Vi ville köpa något billigt bilspel eller något som vi kunde spela i helgen, men vi hittade inget tyvärr. Vi åkte hem och sedan lagade vi världens godaste kycklingsallad och tittade på de tre första avsnitten av andra säsongen av The Killing. Det blev precis så som jag hade förutsett..och det är ju inte särskilt förvånande eftersom Kinnaman blev så populär efter den första säsongen.

Imorse (läs nyss) vaknade vi till en helt grå-ala-jordens-undergång-himmel. Det spöregnar här och är iskallt. Fast det är ju ganska mysigt egentligen. Så vi har ätit en lång frukost med varm O'boy, rostade mackor med ost, gurka och avokado framför tv:n. Mys!


Sjuk.

Nu kommer mer klagomål. Jag är sjuk! Det är fruktansvärt. Jag är aldrig sjuk. Nu är jag väl så sjuk jag "kan" bli (peppar peppar för guds skull), vilket innebär att jag inte har feber, men ont i huvudet, snorig, ont i halsen och slem överallt! Igår kände jag mig super hängig och låg i sängen mest hela dagen. Jag spydde till och med! Ja, om man nu räknar en uppstötning (där ett majkorn från middagen åkte upp). Sorry people!

Nej, nu ska jag inte klaga mer. Trots att jag har skolarbete att göra innan seminariet imorgon. Här får man ju liksom inte vara hemma om man är sjuk (sorry, skulle ju inte klaga mer).

HIhHihihiHII. Ikväll kommer iallafall Gabbe hit. Vi har inte setts på typ en och en halv vecka pga jobb och skola. Så det ska bli skoj. Vi ska gå och handla ikväll om jag orkar (för det finns ingen mat hemma...alls). Sedan tänker jag gå och lägga mig tidigt så att jag förhoppningsvis vaknar piggare imorgon. I helgen blir det Yatzy, The Killing Season 2 och GOOOOD MAAAT. Plus att Syster kommer förbi någon dag och kollar in lägenheten.

Okej, nu måste jag verkligen plugga...

STUDENTER ÄR SNÅLA

Man ska inte klaga. Jag vet det! Men just nu är jag så förbannad att jag bara måste dela med mig. Det är nämligen åter dags för den fruktade 'veckan'. Nu talar jag inte om lingonveckan, utan om veckan då alla räkningar dimper ner i brevlådan. Först ut var min mobilräkning. En dag senare var det hyran. Så idag kom fakturan från radiotjänst- källan till mitt ursinne! Innan ni slutar läsa och förpassar mig till högen som 'står över' att betala denna räkning så låt mig förklara.

För ett bra tag sedan ringde det på dörren. Glatt öppnade jag och möttes av en okänd man. Denna man presenterade sig inte, utan han sträckte hastigt över en bit papper och mumlade något 'om att det visst var någon hemma trots allt'. Jag svarade med ett trevligt 'ursäkta, men vad menar du nu?'. Det visar sig att denna man tydligen ringt på flera gånger och därmed dragit slutsatsen att jag 'var en av de som inte öppnar dörren för radiotjänst'.  Jag svarade med samma trevliga (om en aning hårdare) ton att jag bott här i några veckor. Denna kommentar tycktes göra honom glad för han log ett litet snorkigt leende. 'Så säger alla', tänkte han väl. Jag skrev iallafall på pappret och han sa att jag kunde räkna med att få en räkning om några dagar.

Dagarna gick och räkningen kom. Jag betalade den (519:-) tillsammans med övriga fakturor. Detta var alltså förra månaden. Sedan kommer vi till idag. Jag hämtar posten och vad ser jag om inte ytterligare en faktura från radiotjänst. Jag öppnar den och ser att den ska gälla perioden maj-juli. Jag kollar den första fakturan och ser att den tydligen skulle gälla feb-april. Vilket är helt okej. Jag har bott här sedan januari så visst tänker jag, det är väl bara så att jag råkade få två fakturor efter varandra.

Men något med denna faktura gör mig rasande. Det ligger någon slags snikenhet över Radiotjänst som först låter mig betala i efterhand, sedan i förhand. Vem gör så? Sedan när betalar ett företag till exempel ut lön först i efterhand, och så nästa månad i förhand. Är Radiotjänst så desperata att samla ihop pengar att de väljer lite huller om buller huruvida man ska betala före eller efter den avsedda perioden. Sedan är det mannen som knackade på som gör mig arg. Han var så nedlåtande, det är tydligt att denna man är så 'van' vid sitt arbete att han tappat förtroendet för människan. Han tog för givet att jag ljög eftersom de flesta han möter i sitt arbete ljuger. Vilket sorgligt arbete.

Nu kommer jag till punkten som gör mig mest förbannad. Denna man från Radiotjänst antydde att han är i detta område ofta, men att folk sällan öppnar dörren när han ringer på. Förmodligen för att jag bor i ett studentområde. Studenter är ju kända för att vara snåla, samtidigt som de flesta nog tar för givet att studenter äger en tv. Att studenter skulle vara mer snåla än resten av mänskligheten är ju absurt.  Jag skulle säga att det är helt sjukt egentligen att inte fler människor reagerar på detta antagande. Studenter är inte snåla. Studenter är fattiga.

Jag skulle nog dra det så långt till att säga att studenter lever under existensminimum. Är det okej att leva på 8000 kr i månaden (och nu räknar jag både bidrag+lån)? Vem klarar av att leva på denna summa, betala hyran (som i mitt fall ligger på 3300 och som är billigt i mina kretsar), mobilräkning på ca 600kr i månaden (som är en absolut nödvändighet i dagens samhälle, och särskilt som student). Det innebär att efter att ha betalat dessa (väldigt få räkningar) återstår 4100 kronor. För dessa pengar ska vi sedan betala skolböcker (som ligger på ca 300 kronor i  månaden om man delar upp det), har råd att köpa mat för max 2000 kronor i månaden (500 kronor i veckan kommer man dock ärligt inte så långt på idag har jag upptäckt). Sedan ska man betala Radiotjänst, andra eventuella räkningar såsom läkemedel, linser, glasögon, tandläkarbesök (hahahah ha hahaha), och så vidare.  I bästa fall får studenter ihop ekonomin precis.

Det jag vill komma fram till är att studenter tillhör bland de fattigaste målgrupperna i samhället. Vi har inte råd med någonting! Vi köper väldigt sällan kläder eller unnar oss saker utöver nödvändigheter, och vi kan garanterat inte spara några pengar. Vi är framtiden och vi lever . Vi har mindre pengar i månaden än en person som går på bidrag. Vi bor i Sverige, här är skolan gratis. Vi är så lyckligt lottade. Tjena säger jag. För detta fattiga liv som vi lever i under minst tre års tid (för att skaffa oss en högre utbildning) blir vi belönade med snorkighet från äldre och en räkning som ska betalas först i efterhand och sedan i förhand. Och som råga på allt blir vi anklagade för att vara snåla.

Nu ska jag sätta mig ner i min 3300 kronors lägenhet (som inte ens har en fläkt vid spisen, eftersom vi ju trots allt är studenter) och räkna på månaden som kommer. Jag kommer inte ha ett öre denna månad. Nästa månad får vi ut 4000. Det ska räcka till slutet på juli då jag får lön. Det innebär att det inte ens räcker till räkningarna. Som student ska man tydligen inte äta på sommaren. Eller så ska man arbeta. Men då undrar jag, vi som pluggar året om, arbetar vid varje möjliga tillfälle och därmed tjänar 'för mycket' för att få tillstånd till att jobba. Hur gör vi? Sparar de där 4000 som vi får ut i januari? Hahah hah hahaha haha.

Ja, det är ju en fin tanke iallafall.

English literature

På torsdag är det dags för det andra litteraturseminariet. Vi ska då ha läst Ian McEwans Enduring Love. Jag har inte börjat läsa än, så jag tänkte faktiskt tillbringa hela dagen åt det. Det är så jäkla dåligt väder ändå, så jag kan lika gärna läsa ut den idag så har jag det överstökat liksom. Jag vet inte riktigt varför jag har skjutit på att läsa den, för jag gillade verkligen Atonement. Jag undrar om det ligger i att jag tyckte att den var lite svår att läsa. Hans ordval känns så märkliga ibland och det gjorde iallafall att Atonement gick långsamt att läsa (för att vara jag). Men vad vet jag, jag har ju inte börjat med denna än så vi får se!

Game of Thrones

Jag och Elsa hade Game of Throne marathon här hemma igår. Vi hann se 7 avsnitt av den första säsongen innan vi var tvungna att sova. Nu tänkte jag skriva lite vad jag tycker. För det första: man kan inte vara trött när man ser den här serien! Då hänger man inte med. Man måste också memorera alla ansikten den första gången man ser dem och skriva ner dem på ett släktträd som man kan ha som stöd under seriens gång. Alltså, både jag och Elsa hade extreema problem med att komma ihåg vem som är vem, vem som är släkt med vem, och vem som är pervers (alla är verkligen perversa). Såhär lät det ungefär igår:

(J)"Men...vem är han nu igen?"
(E)"Jag har ingen aning"
(J) "Men..är det inte han som är släkt med han blonda killen?"
(E) "Blonda killen?"
(J) "Ja..(kommer på att det finns kanske femtio olika blonda killar)...han perversa som har en blond syster som är gift med vildingen"
(E) "Men det är väl inte någon är gift med en vilding?"
(J) "Nej just ja...men inte 'vilding, vilding', asså de där STENÅLDERSMÄNNISKORNA!"
(E) "Jahaaa, han! Ja, kanske"


Det finns fortfarande en kille som vi fortfarande inte vet vem han är, trots att han flera gånger upprepat vilken familj han kommer ifrån och har varit med i de två senaste avsnitten ett flertal gånger. Vi har ingen aning om han är viktig eller ej. Sedan måste jag skriva att båda jag och Elsa verkligen tyckte att stenålderskillen (kaahn stallion eller nåt) var ful i början, men nu tycker vi nästan att han är lite snygg (fast jag blev mycket besviken i förra avsnittet när han skrek att de skulle hämnas genom att våldta alla kvinnor i the seven kingdoms och ta deras barn som slavar). Dumma stallion!

Jag är också mycket fascinerad av att det finns så många horor i serien. De enda karaktärer som finns är liksom 1. kungligheter, 2. familjerna (som på ett eller annat sätt vill åt tronen), och 3. Horor. Det tar liksom aldrig slut, de är med i var och varannan scen! De är oerhört viktiga för karaktärerna. Verkar det som. Jag har inte riktigt listat ut hur än. Jag hoppas nästan att en hora som vinna tronen. Det vore kul! Usch, vilket fult ord. Sällskapsdam säger vi istället!

Min favoritkaraktär är nog ändå dvärgen i serien (föga förvånande). Han är mycket rolig! Alla andra är så seriösa hela tiden. Jag hatar mest incestkvinnan och hennes incestbarn. Usch vad de är obehagliga! Dansken är ju också obehaglig, fast han är ju ändå dansk så jag kan inte helt ogilla honom. Sedan gillar jag också blonda drakkvinnan. Hon har ju powers, det är coolt!

Nej nu ska jag göra mig iordning, sedan jag ska jag till affären. Sedan ska vi väl se klart serien. Fast det är så fint väder så vi väntar kanske till ikväll istället. Kanske skulle man passa på att sitta ute?




En liten katt

Det är såhär att det finns en katt här. En stor, orange, tjock bondkatt som är världens gosigaste. Han kommer alltid springande mot mig när jag ser honom och spinner och har sig. Nu är det såhär att den här katten vill bo hos mig. Varje gång han är på gården och jag ska gå in försöker han klämma sig in genom dörren. Han tror att han är smart, fast han är alldeles för tjock för att lyckas. MEN. Igår hade jag och Elsa gosat med honom en stund (fast det var jag som stod för gosandet) och när vi gick in igen tog han sats... och sprang in i lägenheten, snabb som en vessla! Tanken slog mig faktiskt att jag skulle behålla honom. Det är väl inte hela världen eller? Fast sen påmindes jag om hur tjock han är och insåg att han förmodligen redan har ett hem. Snyft. Vi får se hur jag gör i framtiden....

Dagen i-landsproblem

* Mitt hår är så tjockt att jag får extrema smärtor i hårbotten av att ha det uppsatt

(trumvirvel)

och

* Mitt hår är så tjockt att hårborsten gick mitt i tu när jag försökte borsta ut det.




Nu ska jag åka ner på stan med Robbin! Ikväll vankas tvkväll med Elsa och Camilla med vin och öl (till mig) som tillbehör. Trevligt!

Mitt älskade hem

Åh vad det är skönt att vara hemma igen. Jag älskar verkligen min lilla lägenhet. Den är verkligen inte nyrenoverad på något sätt eller är i särskilt bra skick egentligen, men den är min och den blir bara mysigare för varje dag som går. Idag har jag äntligen tagit mig för att tvätta stolarna med möbeltvätt. Jag har nämligen bestämt mig för att måla dem vita iallafall. Tyvärr har jag ingen pensel så jag får vänta några dagar innan jag kan måla. Jag har också klippt och klistrat och satt upp tre små tavlor. Jag funderar också på smarta lösningar och hur man skulle kunna göra det ännu finare och mysigare här hemma.

Jag är också superlycklig över att mina kryddor fortfarande lever. Jag har ju inte varit hemma sedan i torsdags, så jag var helt övertygad om att de skulle dö. De såg ganska döda ut när jag kom hem, men efter att ha vattnat dem har dem återuppstått och ser lika fina ut som innan jag åkte. Fantastiskt!

Något mer spännande har jag inte på hjärtat. Jag har ingen skola förrän på måndag igen så tills dess måste jag skriva en uppgift i Academic writing, samt läsa ut Ian McEwans Enduring Love. Det känns ju nästan som semester igen.

Linus

Hej på er.

Jag har varit väldigt deppig de senaste dagarna, ända sedan min familj ringde och sa att min älskade katt skulle avlivas.

Jag tror inte att det går att förstå kärleken som jag har till djur. Ibland blir jag nästan lite rädd, det känns nästan som att de viktigare än människor. Min älskade osociala, magra katt med den snea tanden och haltande gången. Det finns så många minnen med denna katt, hur glad han var varje vår då vi satt i trädgården och han fick sina vårkänslor och klättrade upp i trädet som en galning. Eller varje gång han hoppade upp på bordet för att slicka i maten. Eller hans äckliga slem-droppar som rann ner på kläderna när man myste i knät. Eller när han försvann i en vecka och vi hittade honom, fast uppe i äppelträdet. Älskade katt, som har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas. Jag förstår ärligt talat inte hur jag ska kunna ha djur i framtiden för smärtan när de inte längre finns kvar är alldeles för stor.

För att inte börja gråta varje gång jag föreställer mig hans snea ansikte framför mig, har jag läst böcker. Jag har hunnit läsa två av de böckerna som jag fick av min syster i födelsedagspresent. De var precis så bra som jag trodde och perfekta verklighetsflykter. Jag har också hunnit läsa ut The God of Small Things som var vår första bok att läsa i litteraturkursen. Vi hade ett seminarium på den i torsdags och av ca 20 personer var det två som hade läst ut boken. Med mig inkluderad. Hur sjukt är inte det? Så i princip hade vi ett seminarium där jag var den enda som pratade. I tre timmar. Galet.

Jag har också lyckats få VG i fonetik-kursen. På tisdag får vi förhoppningsvis betyg på Culture and Society-kursen också och jag hoppas naturligtvis på ett VG även där.

Det här är också första gången jag inte firar påsk. I huvudtaget faktiskt. Jag har inte ens köpt påskgodis. Men vi äter god mat iallafall. Ikväll ska jag laga en pasta, och ingredienserna kostade 300 kronor. Ganska galet det med. Men jag tror att det blir sjukt jävla gott, ska ta kort sen och visa. Egentligen skulle det vara paperdelle till, men jag fick inte tag på det så istället blir det färsk taglietelle. Intresseklubben antecknar va?

Det sjukaste av allt dock är att jag inte har en endaste bild på datorn att visa på min älskade snea katt. Han blev väldigt gammal iallafall och jag tror faktiskt att han hade det bästa liv en katt kan ha. Det är inte dåligt det.


Födelsedag och skola

Det var ett tag sedan! Jag har blivit så dålig på att uppdatera här, men det är ju för att knappt ingen kommenterar (och hur kul är det att skriva till en vägg).

Jag har varit väldigt upptagen den senaste tiden. Jag fyllde gammal i söndags. Jag väcktes kl 11 på morgonen av att det ringde på dörren. Först tänkte jag inte öppna för jag trodde att det var tvmannen eller en galning. Men när det ringde på dörren igen hade jag inget val. Och vem stod där ute om inte Elsa? Hon hade bakat scones och hade med sig juice och paket. Otroligt gulligt av henne tycker jag! Så vi åt frukost tillsammans och jag öppnade paket från henne (som innehöll vinglas- superfina!) och paketen från familjen (som innehöll 1 mikro, 2 solstolar, 1 elvisp och 1 presentkort på H&M- perfekt!).

Jag bakade också tårta och lagade mat. På kvällen kom Gabbe och vi åt världens mysigaste middag vid köksbordet för en gång skull. Jag måste börja sitta där mer ofta, det är ju supermysigt. Ja, det var en lyckad födelsedag och jag hann inte ens tänka på att jag fyllde gammal. Perfekt!

Idag försöker jag plugga...jag har två uppgifter som måste göras innan torsdag. Den ena ska jag göra imorgon med två klasskompisar, men den andra måste jag göra själv idag. Kommentera någons summary...inte det roligaste direkt.

Idag fick jag förresten betyg på vår presentation som vi höll för några veckor sedan. Jag fick VG. Hur det gick till har jag inte en aning om, för jag var så nervös att jag typ ville dö och min röst lät som en osäker gammal tant. Men men, innehållet var väl kanske bra- eller så kanske jag höll i diskussionen bra..ja vad vet jag. Glad för mitt VG är jag iallafall. Det har gått väldigt bra hittills måste jag säga på engelskan, två VG av två möjliga och 92 av 100 poäng på grammatik-tentan. Inte dåligt! Jag är fan stolt över mig själv.

Nu ska jag gå och köpa godis, sedan ska jag läsa en av böckerna som jag fick av Sofia i födelsedagspresent i går. Fast, jag kan fan inte bestämma vilken av dem...iii svårt.

Ciao!

RSS 2.0