GOTT NYTT ÅR!

Jag hoppas att alla får en underbar kväll!

Jag ska fira in det nya året med Gabbe, Rebecka och en kompis till henne. Vi ska laga god mat och spela Scene it (med film/kändis frågor, såklart) och sedan åka ner på stan lagom till tolvslaget och titta på fyrverkerier.

Hörs 2011!

FALLING SKIES.

OMG, OMG. Falling skies är en ny serie som har premiär i 2011. Den handlar om världen, 6 månader efter att den blivit attackerad av utomjordingar. Kolla trailern - den ser ju helt AWESOME ut.
Kan inte lägga upp den här eftersom jag sitter på jobbet. Men googla vetja.


Källa

USEL.

Sorry för usel uppdatering under den här julen. Jag jobbar ju varje dag (typ) så när jag väl kommer hem är jag inte så sugen på att sätta mig framför datorn igen. Vi hörs igen när skolan börjat - med betydligt bättre uppdateringar.
KRAM.
PS: OI det finns många filmer som MÅSTE SES i år. Återkommer om dem. Ds.

Julklappar.

Sitter på jobbet och drömmer mig bort till mellandagsrean. Jag vill till mediamarkt...

Jag har haft en underbar jul - god mat och härlig familj. Fina julklappar fick jag också, presentkort på ikea, en liten Marc jacobs tygväska, ett super gulligt Marc Jacobs halsband, en kaffebryggare, tofflor, en bok, en dvdbox, kökshanddukar med Londons tunnelbana som motiv (superfina), presentkort på valfri musikal i London.

Väldigt, väldigt bra julklappar - nöjdare kan jag inte vara!

Nu måste jag fortsätta här. Vi hörs!

GOD JUL.

Sitter på jobbet utan att jobba. Lösenordern och anv.uppgifterna fungerar inte. Men God jul på er!

I eftermiddag hämtar vi syster som kommer hem från London över jul. Sedan blir det last minute shopping på stan, klä julgran, hjälpa med förberedelser osv.

vi hörs när det finns tid!

DRESS.

Åkte hem redan igår eftermiddag. Kände verkligen inte för att genomlida 2 föreläsningar till innan jul. Så idag har jag haft en jättemysig dag på stan med Rebecka och Sofia. Jag hittade världens finaste klänning som jag fick för halva priset (den var trasig under armen) så jag var tvungen att lämna in den hos skräddaren. Jag har planerat att ha den på juldagen då jag ska ut och äta med ett gäng.

Nu har jag två dagar på jobbet framför mig innan jag kan fira jul - så upp i ottan imorgon.

Trevlig kväll!

PIZZA.

Precis kommit hem från stan. Det är så fint i Örebro nu i juletider, julpyntningen är fantastisk! Nu står min lilla pizzabagare i köket och gör pizzadeg och jag chillar i soffan som vanligt hihi. 

Ikväll tänkte vi kika på jägarna, jag har inte sett den på typ en miljon år. 
Ha en trevligt lördagskväll! 

TAKE ME HOME TONIGHT.


WATER FOR ELEPHANTS.

Jag har velat läsa den här boken ett tag och ser fram emot filmen. Jag får lite "Big fish" känsla. Jag hoppas på denna!



Reese är snygg som vanligt, Christoph Waltz ser cool ut och Paddan ser rätt söt ut!


SURT.

ÅÅÅÅHHHHHHHHHHHHHHH.


Jag klarade tentan. 1 poäng från VG. Jag missade att göra den första frågan korrekt för jag fattade inte att man var tvungen att spara efter varje fråga så den första frågan blev obesvarad. Hade jag gjort rätt från början så hade jag fått VG. FY FAN VAD SURT.

ATT VARA SNÅL.

Alltså jag måste bara dela med mig av en rolig händelse som G berättade för mig för ett tag sedan.

Det var morgon och han befann sig på jobbet. En kollega hade köpt med sig frukost från donken (ett flertal mctoast). Tillslut blev han mätt och hade en Mctoast kvar. Då vänder han sig till G och säger "Alltså jag är mätt, vill du köpa en Mctoast av mig?"

G svarade att nej det är lugnt. Kollegan slängde toasten.

WHAT?!

Har ni hört något så underligt förut?

den här människan är alltså så snål att han kan tänka sig att sälja sin överblivna mctoast väde 10 kronor - eller slänga den.

Vem i hela världen gör så?

Väldigt roligt iallafall.

5 H

Mina föräldrar är bäst i världen, TACK IGEN.


Om 5 timmar ska jag skriva en tenta (som kommer att gå skit). Tänkte plugga nu fram tills dess men efter tentan så kommer Gabbe hit. Jag har varit själv här i tre dagar nu, det är det längsta jag har varit själv på typ år och dar.

Vi ska kanske måla om här, från konstig isblåfärg till vitt. Får se dock om G orkar släpa med en massa färggrejer hemifrån.

Alltså jag måste bara säga en sak, jag tittar på nyhetsmorgon och framför mig sitter det där nyhetsmorgonparet - fan jag minns inte vad de heter - men det är hon den där blonda tjejen och gubben med glasögon. Alltså, shit vad de är usla. Heeelt fruktansvärt dåliga. De är så gamla och- trista- och- stela- och- saknar helt pondus.
Jag skäms.

Ja det var det.


YTTRANDEBAJS.

USCH!


Jag hatar att läsa den här jävla skitboken. Yttrandefrihet - ta mig i arslet. 


Jag känner jag mig lite krasslig också, magen krånglar och då mina vänner MÅSTE jag åka ner på stan och lämna tillbaka filmer. ÅÅÅÅÅHHHHHHHH.


För övrigt: TACK VÄRLDENS BÄSTA PAPPA!

HDMT.

Ringde Sofia inatt. Verkade som att jag skrämde slag på henne, hon trodde att någon hade dött. Jag undrade bara om hon hade loggat in på hdmt. Haha. Lite kul.

Läser om upphovsrätt samtidigt som ögonen håller på att slå igen. Jag kan inte påstå att det är det roligaste jag har läst. Vill hellre kolla på alla tvserier som lockar just nu.

Är också lite fundersam över julklappar. Jag måste nog få lite fart i det snart...om det ska beställas, lär det göras ganska snart. Har bara tre klara i huvudet av 7.

På tisdag åker jag hem för att fira jul. Jag längtar! Och pengar ska intjänas också. Det kommer att sitta bra i den tomma blödande plånboken.

Nej får inte förlora fokus nu.

Måste plugga, måste plugga, måste plugga.


 

WE OWN THE NIGHT

Oj vad trött jag är.

Johanna och Elsa kom förbi mig ikväll och vi hade en jättetrevlig kväll, drack saft och åt pepparkakor och tittade på "we own the night", VÄLDIGT BRA. Sedan satt vi och snackade film och tv till typ nu. Haha, går man filmprogrammet så gör man. Nu ska jag jag krypa ner i soffan och titta på The Big Bang Theory och sedan sova.
Imorgon måste jag läsa ca 200 sidor om Yttrandefrihet och Upphovsrätt. Tenta på fredag igen. Suck.


källa


Sov så gott!

JULMUSTKYCKLING

För att fira Lucia så har jag lagat potatisklyftor med kycklingfilé i en julmustsås. Ja, det låter kanske lite märkligt men det var väldigt gott. creme fraiche, julmust, ingefära, rosmarin och kinesisk soja. Väldigt enkelt och väldigt gott!

Nu kollar jag tv, snart dags att sova. Imorgon har jag skola, två föreläsningar innan tentan om Yttrandefrihet och upphovsrätt på fredag. Puh.

LUCIAN SOM FÖLL IHOP AV SKRATT.

De senaste dagarna har folk på fb skrivit att de har fått skatteåterbäring. Åh tänkte jag hoppfullt, då har säkert jag med fått det. Hur jag kunde tro det förstår jag inte men ibland är jag mycket bra på att vara positiv. Iallafall, jag skyndade mig att logga in på mitt konto - jag var alldeles förväntansfull och fantiserade om allt jag skulle kunna köpa - o så neeej. Fortfarande bara 86 kronor kvar på kontot. Jaha. Ja back to being miserable.
Mina tillgångar just nu består alltså av 86 kronor på kontot och 150 kronor kontant. Shiiit, det blir ju nästan spännande att fundera ut vad jag ska köpa för något! mat har jag ju inte råd med så kanske bantingstabletter (skulle ju gå hand i hand med min svältdiet den kommande veckan).
Hehe nej där skojade jag kära ni. Bantning är inget vi Emanuelssonare sysslar med. Här är det chipsdieter som gäller. Mycket godare.
Utöver mina roliga penga-funderingar så är det ju Lucia idag! Jag har alltid älskat Lucia, för jag har så många fina minnen därifrån.
Jag kommer aldrig glömma den lucia när jag och min klass hade fått betalt för att sjunga på ett ålderdomshem. Jag hade fått ansvaret att spela tonerna på blockflöjten innan, så att alla stämmor skulle veta vilka toner de skulle börja sjunga på. Ja det hade ju gått bra om det inte var för den lilla detaljen att jag råkade ge alla stämmor fel toner (alldeles för höga) så tillslut började hela kören skrika i falsk falsett, ja det lät inte klokt, tills någon kolapsade av skratt - vilket såklart spred sig. Så det slutade med att det stod en kör som höll på att skratta ihjäl sig, framför ett förvånat ålderdomshem.
Ja. Såhär i efterhand var det kanske inte så smart att välja mig som tongivare.
Nu ska jag spela tvspel. Hörs då!

Trevligt.

Jag har haft en rätt trevlig helg måste jag säga. Jag har egentligen inte gjort ett skit men det har ändå varit skönt. Jag har ju pluggat i en vecka så det behövdes en helg för att ladda batterierna.
I fredags åkte jag hem till Västerås. Kollade på film (Knight and day, bättre än förmodan!), spelade tvspel och åt donken. Väldigt nyttigt.
I Lördags tog Gabbe ledigt för att han ville umgås med mig sa han. Jag skulle tro att den största anledningen var att han ville vara ledig men jag lät honom hållas. Vi gjorde inget speciellt, spelade tvspel (är helt inne i ett bilracespel) drack julmust och åt pizza. Återigen, väldigt nyttigt.
Idag har jag kollat på lite tvserier, ätit chips och druckit vatten (julmusten är slut och jag är för lat för att gå till affären). Nyttigt va?! Nu ska jag fortsätta spela tvspel och fundera över om jag ska åka hem till Öret idag eller imorgon. Väldigt svårt beslut förstår ni.
Vilket utstuderat liv jag lever!

JULEN

Snacka om att mitt humör kan skifta lika snabbt som ett litet knäpp med fingrarna. Jag vaknade utan huvudvärk (väldigt skönt) och till en jättetrevlig julfilm på femman. När den var slut började en jättetrevlig julfilm på trean. Gosh, jag älskar verkligen julfilmer. Man blir lycklig av dem!
Så nu är jag på världens bästa julhumör, det enda jag är sugen på är att baka lussekatter, pepparkakshus, dricka glögg och lyssna på julmusik.
December måste vara den bästa månaden på hela året.

UPPMUNTRAD

För att muntra upp mig själv ska jag nu kolla på det senaste avsnittet av the walking dead.... olalaa, jag känner mig genast gladare!
Ps. Jag klarade den senaste tentan, vetenskapsteorin. Yeay för mig! Ds.

Transformers; dark of the moon



FREDAG. Tentan är inlämnad, men jag kan inte riktigt känna glädje. Jag har huvudvärk - det känns som att huvudet ska sprängas. Bredbandet går inte att installera, för jag vet inte hur man gör och det gjorde inte telia tanten heller. Gabbe jobbar i helgen och det finns inget att göra, och inga pengar. Livet känns allmänt jävla pissigt. Blä.  

Pärs.

Usch vilken jävla pärs alltså. Jag har suttit och tragglat hela dagen med den otroligt svåra engelskaboken som vi ska använda till den här hemtentan. Jag tycker att jag är ganska bra på engelska men den här boken är fanimig inte lätt. Jag har läst och läst, strukit under, försökt skriva, läst igen, suddat ut och skrivit om. Efter en hel dags pluggande har jag bara lyckats svara på 2 av 5 frågor. 4 av 10 sidor skriva. Shit, jag känner pressen alltså. Imorgon ska jag fan gå upp i ottan och börja arbeta på frågan om andra världskrigets propaganda och hur olika länder har använt sig av olika medier för att rapportera om och under kriget. Sedan måste jag skriva om tryckpressen och om en artikel som handlar om Attraktionernas film. Sedan är jag klar. Jag hoppas jag hinner klart imorgon så att jag kan använda torsdag åt att läsa igenom allt och ändra det som måste ändras. Jag känner mig sjukt stressad - och återigen frågar jag mig själv varför jag väntat in i det sista med att göra något. O andra sidan arbetar jag bäst under stress så det är bara att ta i in i det sista nu.

Pust. Godnatt!


American takeover

Ursäkta att jag är lite off - men jag har en hemtenta på 6-10 sidor som ska vara inlämnad på fredag. Hittills har jag svarat på 1 av 5 frågor. 2 sidor blev det, bara 8 sidor kvar nu då. Heja mig! Frågan jag ska börja på nu handlar om film som ett internationellt fenomen och USA:s "takeover". Intressant, men krävande.

Nu ska jag äta lunch, sedan fortsätta skriva.


Season of the witch

Alltså hur rolig är inte den här trailern? Jag sitter och skrattar för mig själv.  "We're gonna need more holy water". Och lägg på de målade kulisserna till det. Och när den målade facklan som fälls ner. Jag dör.



Men visst, jag kan väl se den ändå ;)

Vad är grejen med Serena?



Jag sitter fortfarande och myser i soffan. Det har blivit mörkt ute och alla stjärnor och ljusstakar lyser upp i mörkret. Snart kommer Gabbe hit.

Jag strötittar på tv och förundras över hur många dåliga tvprogram som finns. Jag råkade förresten se ett avsnitt av Gossip girl (det var längesedan jag slutade kolla på det) och kunde inte låta bli att förargas över att jag inte vet varför alla vill förstöra för Serena. Vad har jag missat?

Trevlig kväll på er och trevlig andra advent!

Penelope

På femman går just nu en jättetöntig (och jättemysig)film. James McAvoy som är lite av min stora kärlek i livet har en av huvudrollerna. Penelope är ganska rolig och har en del schysst budskap för er som lyssnar.


YIHA.

Hihihi höhöhö! Jag hittade digitalboxen i ett skåp (det enda skåpet som jag inte tittade i såklart) och nu har jag installerat den och allt fungerar som det ska. YIHAA.

Här kommer två bilder på lägenheten:




Ja man ser kanske inte så bra och det är lite tomt än så länge. Jag har inte ens kunnat köpa gardiner än. Men det löser sig.

Förresten vill jag tipsa om den bästa animerade filmen någonsin (typ), nämligen "How to train your dragon". Den är helt underbar, så har ni inte sett den, se den!!! NU!

Källa


Snowpatrol

Heej. Jag har precis vaknat och sitter här i soffan och tittar ut genom mitt fina fönster. Resten av lägenheten är fortfarande lite av ett katastrofområde, men vardagsrumsfönstret är superfint.

Det känns konstigt att bo på fjärde våningen, jag har aldrig bott så högt upp förut! Idag ska jag fortsätta röja upp alla mina kläder och grejer. Som tur är finns det flera stora garderober. Mitt enda problem just nu är att tv:n och bredbandet inte fungerar. Efter mycket luskade och ett telefonsamtal till telia står det klart att vi skulle ha fått en digitalbox av hyresvärden - och det har vi ju inte. Så det är bara att vänta tålmodigt tills imorgon då Asplunds öppnar.

Vi hörs senare.


FLYTT!!!!!!!!

Å vad jag längtar till imorgon, det känns som julafton! Imorgon flyttar jag äntligen till Örebro. Även fast jag inte har några pengar så känns det helt underbart. Tänk, mitt egna hem - ett stenkast från universitetet. Det kan nog inte bli mycket bättre.

Vet ni vad jag gjorde nyss då? Ringde och tecknade elavtal. Alldeles själv. Det är ju ett litet mirakel bara det. Jag har också kollat upp hemförsäkring och hittat en som verkar billig och bra. Vuxenpoäng!


Igår drabbades jag av en smärre ålderspanik när jag insåg att jag fyller 25 om typ 4 månader och knappt kan räknas som ung längre. Jag kände för att bryta ihop lite. Varför, varför måste man bli gammal? Tid stanna.


Jaja. Nu ska jag se framåt, Flytt imorgon och sedan ska jag pyssla hela helgen i mitt nya hem.

 Å.


THE HANGOVER PART ll

Plot Summary: In the follow-up to the record-breaking hit comedy "The Hangover," Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) and Doug (Justin Bartha) travel to exotic Thailand for Stu's wedding. After the unforgettable bachelor party in Las Vegas, Stu is taking no chances and has opted for a safe, subdued pre-wedding brunch. However, things don't always go as planned. What happens in Vegas may stay in Vegas, but what happens in Bangkok can't even be imagined.
Källa



Första bilden av den nya filmen. Källa.


I maj 2011 har den premiär. Jag längtar, jag längtar!




RSS 2.0