Mopp

Så är det plötsligt måndag kväll igen. Märkligt hur fort tiden går egentligen, det vore inte helt fel att kunna stanna tiden ibland.

Helgen var mysig, jag och Gabbe gjorde typ ingenting förutom att lata oss i soffan och ta kortare promenader (till affären givetvis), och det var precis vad jag behövde efter förra veckans hets. Gabbe var så gullig och diskade heeela helgen. Det kanske inte låter som så stor grej, men eftersom jag hatar diskning mer än något annat, så var det ju gulligt av honom. Jag passade också på att prova att göra egen Hummus, Tahini-dipp och Aubergine-dipp efter hans mammas recept- och det blev riktigt gott!

Idag fick jag nog av att bo i ett smutsigt, dammigt hem och gick beslutsamt iväg till ICA och handlade sop-borste, mopp och hink. Jag kände mig inte riktigt lika glad på vägen hem- det var jobbigt att släpa på. Men nu är det rent och fint här hemma och det är underbart!

Om en liten stund ska jag och Elsa se på ännu en Oscars-film (Vi såg The Tree of Life häromdagen- och det var seriöst den tråkigaste mest pretentiösa skit jag någonsin sett), jag vet inte riktigt vilken det blir men jag är lite sugen på att se War Horse bara för att den låter så makalöst fånig. Och lite för att jag gillar fåniga filmer som kretsar kring hästar...hehe.

Imorgon eller på onsdag ska jag åka till Västerås, jag ska ju till jobbet på onsdag för att fixa med lite grejer innan jag ska jobba i helgen. Får se när jag åker.

Nej, nu ska jag öppna min ostbågspåse (tyckte att jag förtjänade det eftersom jag städade).

Ciao!

Back in the saddle again

Hello!

Nu är jag äntligen hemma från skolan och har officiellt HELG. Alltså, den här veckan har varit galen. Vi har haft tre seminarier den här veckan (Två om grammatik och en om culture and society) och jag har känt mig mycket deprimerad den här veckan. Jag har nämligen kommit på att jag suger på grammatik! Alltså, seriöst, jag är så dålig! Det värsta är att jag också får panik av att jag är dålig, pluggar ihjäl mig, men fattar ändå ingenting. Grammtik är som matte har jag kommit fram till- bara en massa dumma regler som styr allt. BLÄÄ. Det tog mig liksom en dag att fatta att noun är substantiv, och ytterliggare en dag att fatta vad substantiv är (okej, nu överdriver jag lite). Men sen ska de här JÄVLA substantiven delas upp i hundra grupper, som alla har olika regler som styr hur verbet ska böjas. Jag orkar inte. Det värsta är att det inte tydligen räcker att man vet att det heter "an apple" utan man måste förklara den jävla regeln som finns för att det heter så. Suck, jag vill dö.

Nej då inte riktigt. Positiva saker har också hänt! Jag fick ju Vg på C-uppsatsen, som de flesta nog vet vid det här laget. Men, det roligaste: JAG SKA BÖRJA RIDA IGEN! GAAAAAAAAAAAH (fjortis-skrik) Inte för evigt tyvärr, men skolan anordnar GRATIS (!) ridning i ett ridhus 2 km från skolan för de som vill anmäla sig. Jag och Elsa anmälde oss igår och idag fick jag ett bekräftelsemail! Så vi ska rida varje tisdag från den 27 mars i sex veckor. Alltså, jag tror inte att någon kan förstå hur glad jag är. Jag drömmer liksom om nätterna om att jag är tillbaka i sadeln, och vaknar fruktansvärt beskiven när jag inser att det bara var en dröm. Åh, det ska bli så kul. Det enda som oroar mig lite är att jag inte har några ridgrejer...jag får rota hemma nästa helg och se om ridbyxorna passar. Känns ju lite onödigt att köpa dyra grejer för 6 veckors ridning.

Så, för att förbereda oss för detta (för att förbereda min stackars kropp och ben som inte har en enda muskel), ska vi försöka träna lite på gymmet fram tills ridningen!

Annars så är jag så lycklig över att det är helg och att den fösta mardrömsveckan är över. Nu är det bara 9 mardrömsveckor kvar. Gabbe kommer ikväll och det längtar jag också efter!

Ha en trevlig helg!

Who gives a

Hej på er!

Jag har haft jordens lugnaste helg och känner mig väldigt utvilad. I fredags tittade jag på film med Elsa, vi såg In Time (som var rätt dålig) och The Inbetweeners movie (heter den så?), som var grym! Ja, alltså den var som ett långt avsnitt liksom. I lördags bestämde jag mig för att masa mig ur soffan klockan sex på kvällen och åkte till Västerås för att överraska Gabbe. Igår åkte jag till IKEA med familjen och shoppade ännu mer grejer till hemmet. Jag köpte också en sådan där kärra som man kör IKEA kassen med, jag tänkte ha den till att handa mat med eftersom det är alldeles för tungt att bära kassarna hem (är typ en halvtimmes promenad). Kommer eventuellt bli väldigt pinsamt att köra runt med den inne på affären, men who gives a f**k. Idag ska jag alltså köra hem den på bussen och tåget. Det är nästan så att jag förväntar mig en röd matta.

Nä. Annars så har jag femmiljoner saker denna vecka att göra i skolan. Vi har världens mördar-schema och jag känner mig extremt stressad. Fattar inte hur jag ska klara av de närmaste tio veckorna. Vi ska läsa grammatik parallellt med culture and society kursen och har seminarier varje vecka i båda kurserna. Ååååhh. Till imorgon ska jag läsa tre kapitel i en bok och jag har inte börjat. Grattis.


Den där idioten

Kollar på Biggest Loser Sverige och har en fråga. Varför är läkaren i programmet i samma viktklass som deltagarna? Hon är ju lika ohälsosam som dem. Extremt förbryllande.

Annars- jag hade ju opponering igår. Allt gick kanon, vi fick bra konstruktiv kritik och en hel del beröm. Tyvärr öppnade idioten i vår klass munnen och förstörde vårt glada humör. Vi har nämligen en idiot i klassen (en sån där kille som har noll hjärnceller, tror att han är svinsmart och kritiserar allt och alla enbart för att kritisera). Anyway, han öppnade munnen och sa sådana märkliga och rent ut sagt elaka saker som att han inte tyckte att vi kom fram till syftet utan motsatsen. Sedan sa han att han inte förstod varför vi i huvudtaget gjorde uppsatsen på detta värdelösa ämne (?!) och annat skitsnack. Det var tydligt att han inte läst uppsatsen eftersom vi hade svar på tal på allt, även om vi knappt fattade ett ord av vad han sa då det var extremt ointelligenta och rent ut sagt korkade frågor. Men jag och Elsa var helt oförberedda på detta påhopp så vi reagerade kanske lite oproffsigt...istället för att ta det för det skitsnack det var och svara stillsamt och lugnt så jagade vi upp oss och vi blev båda så arga att vi skakade efteråt. Haha, alla i klassen satt och skruvade på sig. Efter det så var jag så jävla förbannad så när den här idioten skulle kritisera nästa person (nästan lika korkat och elakt) så snäste jag något irriterat så han tystnade.

Tråkigt att en en sådan människa får lov att deltaga vid sådan här grejer när han enbart bidrar till dålig stämning.


Diskningen är konstant

Idag har jag och Elsa förberett oss för det slutgiltiga oppositionen imorgon. Shit, kan inte fatta att dagen snart är här! Jag längtar tills dagen är slut och vi kan åka hem och fira med vin att uppsatsen är klar!

Det börjar bli så mysigt här hemma nu. Jag har visserligen fortfarande en cykel ståendes i hallen och lite annat stök, men titta vad mysigt det börjar bli vid köksbordet!



Tanken är att stolarna så småningom ska målas vita, men jag orkar inte riktigt ta tag i det nu plus att jag tyckte att de gula blev rätt fint til allt annat vitt.

Det drygaste med att bo själv är att man måste diska konstant. Diskningen är konstant! Drygt. Önska mig lycka till inför imorgon (eller be mig bryta ett ben kanske)

Bye!

Biffar och Örebro

Idag har jag haft en bra dag! Mamma och pappa åkte med mig till Örebro och hjälpte mig att frakta med resväska, stolar och lite annat smått och gott som skulle bli lite svårt att få med på tåget. Det kommer bli så fint när allt är klart! Just nu är jag dock i stort behov av ett soffbord, jag använder nämligen en flyttkartong för närvarande. Inte så tjusigt.

Nu ligger jag och slappar och väntar på att mandelpotatisen ska vara klar så att jag kan stoppa in fetaostbiffarna. Till det blir det tzatziki. Det kommer bli fantastiskt gott. Jag har inte ätit mer än en cheeseburgare idag nämligen.

Nästa vecka kommer livet att återgå till det normala. Fast jag kommer ha mer skola än någonsin förr denna termin (alltså räknat i tid som jag kommer spendera i skolan). Enligt schemat kommer jag ha lektioner ca 4ggr i veckan. Det är det mesta sedan A-kursen i MKV. Men det blir nog bra. Jag slutade jobba i torsdags och känner mig inte riktigt utvilad dock. Jag har fan aldrig riktigt ledigt. Drygt. Men, men vad ska man göra.

Jag ska ta lite kort på lägenheten sedan när det börjar bli ordning. Nu måste jag gå och bryna biffar innan de ska in i ugnen. Ciao!

RSS 2.0