Å du ljuva tristess.

FREDAG igen. Haha jag har visst gjort en vana av att blogga på fredagar. En dag i veckan är ju inte så bra, ska försöka skärpa mig.

Denna vecka har jag varit sjuk så jag har tillbringat tre dagar i sängen. Inte så skoj om jag ska vara ärlig! det har inte varit något på tv att titta på och inte en enda bra film har jag sett. Däremot har jag spelat tvspel och klarade ut Avatar igår. Stående ovationer!

Ne men det var rätt lätt faktiskt.

Ikväll ska jag och roomie måla vardagsrummet. Vitt och fräscht ska det bli och några öl till låter helt rätt. Jag längtar tills vi får ordning där, det kommer bli så fint.
Imorgon blir det utgång igen. Ny outfit måste inköpas idag för jag måste vara grymt snygg.

Denna film önskar jag att jag fick se just nu:



trevlig helg.

P&P

FREDAG. Underbara, underbara dag.

Den började inte alltför bra dock. Jag försov mig, vilket i och försig inte är något ovanligt men ändå frustrerande. Som tur var fick jag skjuts till jobbet av min snälla pappa. Vi stannade till vid OK som jag alltid gör på fredagar innan jobbet för att köpa Veckans Nu samt Expressens Fredag. Denna gång stod dock en gammal tjurkärring i kassan som vägrade låta mig köpa Fredag utan expressen fastän de inte hade några exemplar av expressen i butiken. ? Det tyckte jag var otroligt dåligt så jag blev jättearg och snäste till henne att varför har ni fredag framme och man inte får köpa den utan tidningen (som inte finns!). Hon hade inget vettigt svar på detta. Jag talade också om att hon kanske borde informera övrig personal om detta då jag får köpa den utan tidning VARJE vecka. Inte heller detta hade hon ett vettigt svar på. Jag blev så jävla förbannad! Snacka om att hon inte kände till ett litet uttryck som kallas "customer service". Kärring.

Sedan kom jag till jobbet. Gick och hämtade kaffe. Började en livlig diskussion med en kollega om The Office, slår ut handen och.. spiller ut kaffekoppen. Över hela skrivbordet, tangentbordet och mobilen. Fan.

Nu sitter jag här fredag eftermiddag och hoppas att turen vänder. helgen förväntas bli kul/händelserik. Ikväll bjuds jag på middag hos familjen och släkt. Imorgon blir det födelsedagsfest för en killkompis. DET kommer bli intressant för med på festen är mitt lilla psyko som jag berättat om förut. Drama ladies and gentlemen.

I veckan var jag och såg Snabba Cash på bio. Den var underbar! Skådespelarna var helt sjukt fantastiska, jag satt helthänförd genom hela filmen för jag är inte van vid att se en svensk film med bra skådespelare. Den var snygg, snabb och brutal.

En annan film jag vill se är The Cove- dokumentären om Japans delfinslakt som skett i största hemlighet fram tills filmaren Louie Psihoyos tillsammans med eldsjälen och före detta Flipper-tränaren Ric O’Barry, lyckats ta sig in i den tungt bevakade viken där slakten av delfiner sker och filmar detta. Det är en viktig dokumentär som behöver uppmärksammas så att dessa vansinnesdåd kan få ett slut.



Trevlig helg.


Newsworld.

Dagens tråkiga filmnyhet (hämtat från imdb)

Daily Poll Question:
Spider-Man 4 is dead as a sequel; no Sam Raimi, Tobey Maguire, etc. Instead, reports indicate a franchise reboot is planned; which of these statements is the closest match to how you feel about the news?

Min reaktion är NEJNEJNEJ. Jag tycker att det är fruktansvärt tråkigt att Sam Raimi har bestämt sig för att inte göra nr 4 och jag kan inte tänka mig någon annan i rollen som Peter Parker än Tobey Maguire. Jag antar att han inte ska vara med för att det ryktas att han ska spela Bilbo. Ändå. Det är en sorgens dag!

 


Jane Eyre



På lördag ska jag och syster gå och se "Jane Eyre"  på dramaten. I huvudrollerna ser vi Michael Nyqvist och Julia Dufvenius. Så här säger recensionerna;

 

"Dufvenius, Nyqvist och kompani gör det smart, roligt och annorlunda." DN

"Julia Dufvenius förmedlar tydligt Jane Eyres starka integritet och Michael Nyqvist visar här vilken bra skådespelare han är." SvD

 "Alla är bra ... föreställningen rekommenderas" Expressen "blixtrar till mellan Julia Dufvenius ... och Michael Nyqvists lurkige Mr Rochester ... Scenerna dem emellan är faktiskt värda biljetten." Kulturnytt, P1

"Energiskt och elektriskt!" Eldorado, P2

"Julia Dufvenius och Michael Nyqvist vibrerar i 'Jane Eyre' - en underbar uppsättning! ... Gå och se den!" WhatsOnStockholm.nu


Ska bli spännande!


Did you hear about the Morgans?



Jag och min kära vän gick och såg "Har du hört ryktet om Morgans" som den så fint heter på svenska. Eller snarare Vi kom, vi såg, vi gick. Aldrig och då menar jag aldrig, har jag sett en sämre chicflick. Allt i filmen var förutsägbart, handlingen, karaktärerna och skämten. Skämten va allra värst! Jag skämdes liksom över de dumma kommentarerna och jag kan inte för mitt liv begripa vad som försiggick i manusförfattarens huvud när han skrev manuset. Försökte han ta död på oss? Jag tyckte också synd om SJP och HG som tappert försökte leverera sådana döda repliker.
    Vi var 6 personer i biografen och efter att ha genomlidit halva filmen så gick vi därifrån. Då ska ni veta att jag kan titta på de flesta filmer och sällan ger upp halvvägs. Det var simply put; outhärdligt. 



 

Beslutsångest

Svåra val i livet. Eller inte alls särskilt svåra. ?

Avatar var rätt medioker- det märktes tydligt att James Cameron spenderade 10 år med att göra en snygg, cool film att titta på men någonstans på vägen tror jag att han glömde bort handlingen i filmen för det fanns ju liksom ingen. Dom lallade runt i djungeln i typ 2,5 timme, krigade en 30miuter sen snipp snapp slut. Men snygg var den!

Jag har kikat lite på Golden Globe nomineringarna i år- den sänds ju nu på kanal 9 på söndag. (YEAY!)   Jag undrar hur jag ska kunna se denna och jobba dagen därpå? Jag måste nog ta ledigt på måndag känner jag...IALLAFALL. Nu kom jag av mig! Det jag skulle komma till är att jag tycker att det är fruktansvärt kul att The Hangover är nominerad. Jag hoppas att den vinner. Sedan är det ett par filmer jag gärna skulle vilja se som är nominerade- men hur ska jag hinna det? Nej jag får nöja mig med en uppesittarkväll. Förhoppningsvis.

En annan sak; jag har helt missat Glee (eller jag har ju naturligtvis varit medveten om serien, men inte haft tid till att se den) och börjar nu känna ett litet välbekant sug komma krypande. Jag får ta tag i det snart!

Idag har jag beställt tre böcker och ett tvspel (Jag åkte nämligen förbi Medimarkt i söndags och råkande oops komma hem med ett Xbox 360. vad ska man göra?) som jag är väldigt excited över. Böckerna är tre  stycken som jag länge velat läsa: Catch me if you can av Frank Abagnale, Ett land i gryningen av Dennis Lehane samt The road av Cormac McCarthy. Den sistnämna har förövrigt blivit filmatiserad av John Hillcoat med Viggo Mortensen i huvudrollen. Den ska bli spännande att se! Tvspelet jag köpt är Avatar.. hehe jag lovar att tvspelet är roligare än filmen!

Nej nu har jag nördat färdigt för idag!

Bilder från The road:

The Road: The Father and Son hiding from Cannibals

The Road: The Father and The Son Find a Truck

THe Road: Father and Son Walking

Michael K. Williams in The Road

The Road Poster: Robert Duvall Guy Pearce Charlize Theron

Tags:

Avatar 3D

Ikväll smäller det. ÄNTLIGEN ska jag iväg och se Avatar i 3D. Jag och tre vänner åker iväg till Sthlm och ser den i sveriges största biograf Heron. Det ska bli GRYMT! 





RSS 2.0