Quick

Hello. Tänkte bara kika in och säga att jag lever! Jag har fullt upp nuförtiden och hinner knappt andas. Typ. Vi är på sluttampen med uppsatsen, men vi har några intensiva veckor kvar framför oss. I helgen har syster varit här och det har varit mysigt. Alltid lika tråkigt när hon åker dock.
Idag har jag börjat packa inför flytten nästa helg och så hann jag baka världens godaste saffrans-vaniljbullar.
Den här veckan kommer bli lång, plugg i Örebro tis-tors, och sedan flytt i helgen. Men det ska bli kul också! Nej, nu ska jag och Gabbe fortsätta titta på Criminal Minds.
Ciao.

Funderingar om hemska människor

Jag hatar människor som vill fram före alla andra. Människor som skryter om att de minsann ska nå toppen, även om det är ensamt är uppe. Jag ser inte det som ambition. Jag har aldrig satt upp höga mål för mig själv. Det beror inte på dåligt självförtroende utan snarare för att jag enbart prioriterar saker som jag tycker är kul. För mig är det viktigaste att tycka om det man gör. Varför är pengar och status så fasansfullt viktigt för en del människor?

Jag hatar också människor som ska tränga sig in på bussen innan man ska kliva av, eller på tåget. Jag avskyr människor som helt saknar empati, och jag avskyr männisor som bara glor när någon behöver en hjälpande hand. Det kan vara enkla saker. Som exempel kan jag ta en situation som hände idag. En kvinna på tåget skulle gå på toaletten, den var ledig utan att hon förstod det. Kupén var full och folk satt och glodde på henne där hon stod. VARFÖR kunde inte bara någon säga till henne att toaletten var ledig? Ett annat exempel var i morse när jag tappade ut kaffe på pressbyrån, på hela golvet och på mig själv. Ingen människa frågade om jag behövde hjälp. Istället glodde hela butiken på mig som om jag var en misstänkt rånare. Ett tredje exempel är en kille på bussen häromdagen som tappade sina vantar på golvet. Ingen människa talade om detta för honom.

Nu måste jag inflika att jag självklart talade om för killen att han tappade vantarna och att jag skulle ha sagt till kvinnan vid toaletten om det inte var så att jag satt i andra änden av vagnen. Men ändå, det kanske inte är en godkänd anledning det heller.

Vi människor lever så jävla korta liv. Varför kan vi inte sluta upp med att låtsas som att folk omkring en inte existerarar. Är det inte det livet går ut på ändå, att göra något värdefullt som inte enbart gynnar sig själv?

Söndag

Godmorgon!

Jag och Gabbe är uppe med tuppen idag. Vi ska snart åka till Mediamarkt, Gabbe har nämligen lovat mig att jag ska få det senaste Lord of the Rings tv-spelet! Vi ska också köpa någon criminal minds box, vi gillar båda den serien (hör och häpna). Gabbe vann nämligen 7000:- igår på spel. Han hade satsat typ 350 kr på 8 fotbollsmatcher och det va 17 gånger pengarna. Det enda jag kunde tänka va, tänk om han hade satsat 10 000? FATTA vad rika vi skulle (han) blivit... hehe fast det vore nog rätt idiotiskt att satsa 10 000, so no worry people!

När vi kommer hem måste jag plugga lite grann, det blir en tuff vecka.


The Hunger Games

För er som ännu inte sett trailern:


Äppleljus

När jag ändå är inne på hemmafix, så måste jag visa vad jag gjorde nyss. Jag fick tipset från buffétidningen som skickades ut i veckan. Tyvärr har jag världens sämsta kamera så ni får återigen bortse från kvalitén. Men det är iallafall äpplen som man karvat ut för värmeljus. Jag tycker att det blev väldigt fint och höstigt!




Aioli

Igår gjorde jag egen aioli för första gången i mitt liv. Men jag måste erkänna att jag först trodde att det var något fel på receptet eftersom det inte innehöll creme fraiche. Hehe, jag fattade inte att man gör en "majonäs" med olja, vinäger och ägggula. Men gott som fan blev det! Till det åt vi kycklingfiléer under ett täcke av zucchiniskivor, soltorkade tomater, basilika och mozzarella. Och sen potatisklyftor till det. MUMS! Jag kan även tillägga att jag gjorde en hemagjord pepparsås till också, på herrns begäran.

Nu ska jag gå och baka egna hamburgarbröd, ikväll ska vi äta världens godaste hemmagjorda hamburgare nämligen.

Sorry, lite mkt ointresant mat info här kanske!

Flitig som en myra

Onsdag! Jsg har varit i Örebro idag och idag har vi "typ" gjort klart den första delen i c-uppsatsen. Nu återstår bara analys av fem filmer, feedback på det vi gjort hittills, eventuella korrigeringar, korrekturläsning, diskussion för både teoretiska utgångspunkter samt för analyserna. Puh. Vi har skrivit ca 30 sidor hittills, endast ca hälften kvar. Förstår ni att man blir lite stressad?

Men allt är inte illa. Fick reda på att vi fick VG på forskningsöversikten. FAN vad skönt. Jag måste ändå säga att trots den lite osäkra starten, så har det senaste året gått rätt bra, av de senaste 9 kurserna har jag fått VG i åtta. Jag känner mig lite stolt faktiskt!

Nu ska jag kolla film, imorgon blir det tidig morgon igen. Gäsp...


The Hunger Games trailer released!

Har ni hunnit se den officiella Hunger Games trailern än? Om inte, gör det! Jag är mycket förväntansfull inför filmen nu, jag tror att det här kan bli mycket bra.

(Trailern kan ni bland annat se hos apple.com/trailers)


Lördag

Hej på er. Ikväll händer inget speciellt. Jag och Gabbe ska kolla på film och äta potatisgratäng med kyckling. Måste bara bestämma film först, det är det svåraste! Igår va jag hemma hos familjen och umgicks med syster. Vi såg Rise of the Planet of the Apes. Pappa hatade den, men jag tyckte den va helt okej. Sofa älskar den. Vad olika det kan vara!

Vilket roligt inlägg det här blev hehe. Men ni får ha en trevlig lördagskväll.

GAH

ÅHHHHH JAG ÄR SÅ FRUSTRERAD ÖVER THE LYING GAME! VARFÖR kan de inte bara säga sanningen och varför var de tvungna att göra ett säsongsuppehåll????? Jag ville se nu!!!!!!!!!!! GAAAAAAAH!!!!!!!

FREDAG

Idag är det fredag! Jag vaknade med en grotesk huvudvärk klockan sex imorse, men jag lyckades ändå somna om och vaknade för en timme sedan. Huvudvärken har fortfarade inte riktig försvunnit. Så går det om man stressar sönder sig i 5 veckor.

Jag tänkte börja den här dagen med att berätta vilka serier som jag tittar på för tillfället:

1. The Walking Dead, säsong 2. Om möjligt- ännu bättre än den första säsongen!



2. Hart of Dixie. Jag kan inte hjälpa det, trots att den är fånig så tycker jag att den är otroligt mysig. Jag tittar alltid på den på söndagar. 



3. The Lying game. Handlar om två tjejer som upptäcker att de är tvillingar och den ena (som bor i en trailerpark) tar den andras plats (som naturligtvis bor i en lyxvilla) medan hon försöker spåra deras riktiga föräldrar. Ja. Den är rätt underhållande, påminner om Pretty Little Liars, fast lite bättre.



4. The Office. Kul såklart, även om en liten del av mig fortfarande saknar Steve.



Hoppas ni får en trevlig dag!




Tempelriddaren

Halloween var jättemysig! En liten grej bara, när vi skulle karva pumpor så stressade Gabbe mig (han tyckte väl inte att det var riktigt lika kul som jag) vilket resulterade i att vi skar ut fel mönster. Ja, det skulle som skulle karvas ut blev inte det- och tvärt om. Min pumpa blev väl okej ändå:



Men Gabbes stackars pumpa (som skulle föreställa ett spöke) förvandlades till ett korsliknande tecken som hämtat från Arn: Tempelelriddaren.



Han fick också den sämsta pumpan...men rätt åt honom eftersom han var så gnällig.

Idag har jag och Elsa lämnat in vår forskningsöversikt. Det känns både bra och dåligt. Dåligt för att vi har gjort helt annorlunda än alla andra och vi inte är säkra på om vi gjort rätt. Jag menar, tänk 60 sidor ner i papperskorgen? Då skulle jag seriöst emigrera till typ Chile.

Anyway. Jag har en ledig dag idag (första gången på typ 5 veckor) och det firar jag genom att ta det lugnt. Så. himla. skönt.





Ursäkta den dåliga bildkvalitéen, jag  har bara min mobilkamera just nu.

RSS 2.0