Första skoldagen...

Heej alla glada!

Nu ni har jag precis kommit hem från universitetet. Jag började kvart över åtta i morse. Hajar ni? Jag hr varit i skolan i ca 12 timmar. Jag är heelt slut. Död. Mörbultad. Heter det så?


Jag ska börja med att berätta om natten till idag. Jag har seriöst aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Av vad vet jag inte riktigt. Att jag var själv, att lägenheten är så stor, att den ger i från sig skumma ljud och att min fantasi är på tok för bra för mitt eget bästa. Iallafall så låg jag på helspänn, jag kallsvettades och paniken bara växte ju längre tid det tog för mig att somna. Jag minns att den senaste gången jag kollade på klockan så var den halv fyra. Jag måste ha somnat strax efter men vaknade med jämna mellanrum av mardröm efter mardröm. Jag ville gråta och skrika och helst gå ut på gatan. Jag gjorde ingetdera.

Anledningen till att jag berättar det här är för att ni ska förstå hur jävla stört trött jag har varit idag (och nu). Lite medlidande ni vet.

Tror ni inte att jag lyckades komma försent i morse? Första skoldagen. Jag kom in i aulan som var fullproppad med folk som glodde som tokar. Det fanns inte en enda ledig plats så jag fick sitta på trappan. Grattis Jenny liksom.

Jag har haft två "föreläsningar" idag. Den första var en kursintroduktion för MKV (A kursen läser vi med alla MKV inriktningar, PR, Digital media och design, allmän MKV samt vi filmare). Den gågick i ca två timmar. Efter det hade vi rast till kvart över ett. Hyffsat tråkigt. Men vi fördrev tiden med att snacka och käka mat. Universitetet har typ 5 restauranger, rätt coolt. Ca 16000 studerar där!

Iallafall så började den andra introduktionen kvart över ett som sagt. Det var bara vi filmare som var där för det var kursintroduktion för enbart vår inriktning. Vår ansvarige lärare är en unge kille som håller på att doktorera i filmvetenskap som jag fattar det. Han är klar om ett år och innan det så har han gått samma program som jag går nu.  Men vi har andra lärare också.

Det verkar iallafall bli grymt kul. Jag ser mest fram emot B kursen där vi ska fördjupa oss i Hollywoodfilm, europeisk film samt world cinema.

Alla i klassen fick presentera sig idag och vi skulle berätta om oss själva, varför vi läser detta osv. Det var ju måttligt kul. Dom flesta verkar hypersmarta och jag blev lite rädd faktiskt och väldigt nervös. Jag sa att jag gillar skräckfilm, gärna dålig sådan. Sedan inflikade jag att jag nog var ensam om det och fick lite skratt. Haha. Höhö. Eller något.

Efter lektionen var slut så stannade jag och Elsa kvar på campus för vi hade spel och mingelkväll runt halv sex och Kim hade visning på lägenheten idag så jag tyckte att det var bättre att jag höll mig borta. Så vi spelade spel tillsammans med Corax röd (bland annat lekte vi hela havet stormar och jag vann nästan. Haha eller inte). Vid halv åtta åkte jag hem för jag orkade typ inte hålla ögen öppna längre.

Shit vilken uppsats detta blev! Om ni har orkat läsa så får ni 10 poäng.

La Familia: jag kommer hem på torsdag och tänkte stanna i Vässan till Söndag så vi kanske kan ses?

KRAM


Färg + Piratfest.

Ja. Nu har alltså den första helgen som nolla och student lidit mot sitt slut. Jag har gjort en helomvändning (såklart) och tycker att det har varit riktigt kul. Jag har träffat så otroligt mycket folk och alla är så himla trevliga! Folk är öppna och glada.

I fredags hade vi som jag skrev tidigare fest på kvällen med tema färg. Alla nya studenter tillhör nämligen olika sektioner inom kåren och min sektion heter Corax blå. Så det var bara att leta reda på lite blåa kläder. Som tur är har jag typ bara blåa kläder. Iallafall. Jag åkte ner till Universitetet (själv, ska tilläggas) och mötte upp övriga blåa människor. Tillsammans gick vi till studentgatan där förfesten ägde rum. Där fick vi först mingla med tjejerna innan vi blandades lite senare. I början var alla lite på sin vakt tyckte jag, trevliga såklart, men ändå ganska uppdelade. Det gick över snabbt! Märkligt vad alkohol kan göra med folk. Vi lekte lite lekar (en skitsvår musiktävling där vi var tvungna att säga rätt artist till rätt låt och även svara på följdfrågor om vi svarade rätt) och mitt lag var grymma! Jag kunde svaren på några stycken så det kände jag mig ganska nöjd över. Iallafall. Det var en trevlig förfest. Alla vi nollor måste ha en stor skylt på oss där det står namn, ålder, program och intressen. Det är en grym idé måste jag säga för det är en perfekt icebreaker. Efter förfesten gick jag med en jättetrevlig tjej som heter Elsa (som också ska läsa filmprogrammet, wihoo) till kåren där det var fest. Skit stor fin lokal. Det blev en grymt lyckad kväll!

Igår hade vi nästa fest med pirattema. Den här gången hade vi förfest tillsammans med Corax röd så det var ännu mer folk och en massa nya människor som jag inte hade sett förut. Vi förfestade i en studentlokal och sedan blev det kåren igen. Väldigt kul!

Och vet ni vad? Jag tänkte visa er några kort! Helt otroligt, jag vet. Men kvalitén på korten varierar rätt mycket för de är tagna med min mobil som inte har blixt så jag var tvungen att ljusa upp dom i datorn och jag är väl inte direkt ett proffs. Men ni ser ju iallafall.

So here goes:



Elsa hemma hos mig innan piratfesten



Jag och Elsa som snygga pirater



En trevlig liten tjej som också är från Västerås.



Jag och en trevlig fadder som läser andra året på filmprogrammet



Elsa och en trevlig fadder


Jag igen med en till trevlig fadder.



gaanska mycket folk.


Idag är det en massa aktiviteter igen, vattenskrig mot Serum (en annan sektion) men orkar inte va med på något idag, jag ska ladda inför skolstarten imorgon. Jag längtar! Det ska bli så jävla kul att börja plugga. Istället ska jag tillbringa dagen med Gabbe, han tog bussen hit igårkväll så vi ska nog chilla och laga lite god mat.

Örebro är en grymt mysig stad förresten, jag gillar den skarpt.


Saknar er! Hör av er!

KRAM


NOLLA.

Hej kära vänner.

Igår var alltså min första dag på universitetet och det var en dag som mest bestod av förvirring. Campus var mycket större än jag hade trott och allt kändes nytt och främmande. Vi fick lite information om skolan och utbildningen, gå på rundtur runt campus samt information om nollningen. Jag kom hem vid femsnåret och var heelt slut. Jag hade världens huvudvärk och var så trött att det inte gick att hålla ögonen öppna. Jag somnade i soffan och vaknade vid sextiden. Samma tid som den första nollningen skulle ske. Men det gjorde detsamma, jag var för trött ändå.


Idag vaknade jag klockan elva och fick rusa till stan för att hinna med bussen. När jag kom fram till universitetet så träffade jag en massa människor och sen delades vi upp i lag. Med laget skulle man sedan gå på en slags skattjakt i Örebro stad. Det var ganska kul och jag träffade en massa folk.

Ikväll ska jag möta upp alla vid universitetet och sedan annordnas lite lekar och förfest innan vi går på färgfest på cåren med c. Haha. 

Ja, jag hoppas att det blir kul ikväll och att jag kommer hem levande utan att bli våldtagen. 


:) 


Ha det bra så hörs vi imorgon! 

Hem ljuva hem.

Så. Då är man Örebroare då!

(eller inte)


Min duktiga och otroliga snälla vän skjutsade mig alltså igår. Lägenheten är enorm. Den skulle lätt ha plats för typ en miljon människor till. Jättefin såklart, helt ny och ligger ca 2 minuter från centrum. Ja alltså den ligger ju därmed i centrum. Det läskiga är att lägenheten ligger på första våningen så det känns som att vem som helst kan kasta in en sten genom rutan och råna mig. Jag förstår inte hur jag på fullaste allvar ska våga sova här själv. Jag får panik av bara tanken.

Jag tvingade Rebecka att sova kvar här igår så idag har vi uträttat lite ärenden, grejer som jag behövde till lägenheten och tre kassar mat. Haha. Mat är viktigt.


Imorgon är det välkomsdag på universitet. Jag har ingen aning om hur jag ska ta mig dit för jag vet inte varifrån bussarna går. Suck.

Just nu känner jag mig rätt ensam och övergiven. Men det går över gott folk.

 Imorgon är en ny dag.



Update- panik.

Jag har nu lyckats packa, städa undan samt gjort ett tappert försök att tvätta mitt lakan i diskhon. Det hänger nu på tork i badrummet. Jag försökte torka det med Rebeckas hårfön. Det gick sådäär kan jag meddela. Men andra ord, det gick inte alls.


Skräll.



Nu inväntar jag besked från min älskade bästa vän om hon kan skjutsa mig eller inte. Shit man kan ju få magsår för mindre. Oavsett så måste jag bara säga att det inte kan finnas någon bättre vän i hela världen. Hon är fantastisk på alla vis.


Nej nu ska jag hetsa vidare.

PAAAAANIK!

Jag dör. Varför gör jag alltid såhär? Varför, varför, varför kan jag inte planera bättre?

Hjääälp.


Jag ska flytta idag. Jag har inte packat nåt typ, inte planerat nåt- vad som ska med, vad jag ska göra med grejerna som är kvar i lägenheten. Jag har inte skjuts. Jag har inte ansökt om CSN, jag har inte beställt några böcker. Jag är pank.

 Jag är tamefan helt jävla hjärndöd.

Kan den här veckan bara snabbspola så det är klart någon gång.


Tack gode gud för lönen imorgon och om den här dagen fixar sig så ska jag sätta mig i skamvrån och skämmas.

GREEK GODDESSES.

Nej men hej!


Idag av alla dagar fick jag för mig att börja rensa här hemma. Jag har ju (som de flesta förmodligen vet) bott med min bästa vän i ett år nu och eftersom det är dags för flytt nästa vecka fick jag lite panik i morse. Så. Jag började riva och slita i alla mina kläder (det är inte lite kan jag säga). Eftersom Rebecka också är tjej så började hon en sisådär tjugo minuter senare med samma uppgift. Ni skulle ha sett vår hall. Kläder överallt, grejer man inte visste fanns. Så nu har jag samlat på mig 6 stora kassar med kläder som ska med till Örebro, slängt ungefär lika mycket samt tillsammans med Rebecka skänkt en stor svart sopsäck med kläder till välgörenhet. Svett.

Nu
chillar vi med lite vin för ikväll blir det party hos Kim sedan rör vi oss ut på stan.

Jag ska försöka ta lite kort ikväll så ni får se lite bilder. Jag suger ju på bilder.


Ha en underbar kväll!






READY FOR SCHOOL.

Idag kära vänner så har jag handlat lite inför skolstarten. Hon i kassan på bokaffären frågade om jag skulle börja skolan och önskade mig lycka till (jag är ganska så säker på att hon trodde att jag skulle börja gymnasiet). Jag har handlat en almanacka, ett block och tre pennor för 300 spänn. Var är världen påväg? Sen har jag köpt ett par höstskor samt hittat en jättefin väska på gina tricot som har plats för allt man kan behöva (dator typ).

Jag har förresten lyckats hitta ett tillfälligt boende i Örebro! En vän till mig ska sälja en nyrenoverad trea mitt i centrum och han låter mig bo i den tills den är såld. Snacka om lycka! Så nästa vecka tar jag mitt pick och pack och flyr Västerås.

Jag har kollat mitt schema för de kommande veckorna och redan första veckan ska vi se två filmer. The hurt locker samt Låt den rätta komma in. Jag har naturligtvis sett alla schemalagda filmer redan men kul att se dom från ett annat perspektiv. Jag tycker att det är ganska lyxigt att ha film på schemat.


Det här kommer nog bli bra ska ni se.

Duktig flicka.

Här ska man vara duktig och registrera sig till skolan och så ligger tjänsten nere. Vilken skit.

Igår gick Rebecka och jag till bill o bob och satt och snackade. Träffade syster där, trevligt. Hon verkar ha blivit en riktig liten krogråtta numera. Hehe skämt åsido.

Jag såg för övrigt Green zone häromdagen och den var riktigt bra! Spännande ända till slutet och tänkvärd. Se den om ni inte redan gjort det.



NU ska jag äta spicy! Yum.

TRUE BLOOD.

Hi guys!

Sorry att jag har varit lite dålig på att blogga de senaste dagarna. Jag har levt i en 24-hour True blood bliss. 

Vilken serie. Jag har kollat på hela första och andra säsongen under två dagar. Första säsongen va bra, andra var helt obeskrivligt bra. Nu har jag fortfarande den tredje säsongen kvar. Å du ljuva tv.


Annars så tipsade syrran mig om att de äntligen har castat Lisbeth Salander. Rooney Mara (tror jag hon hette) en relativt okänd tjej ska tydligen axla rollen. Grymt bra val tycker jag. 

Nej nu har jag skiit bråttom, ska ut i regnet och ner på stan. Ska möta upp bästis som kommer hem från Hbg. YEAY.


SEE YA.




 
Rooney Mara.


EMINEM

Jag har alltid älskat Eminem. Men sedan så försvann han och man liksom glömde bort honom lite grann. Tills en dag då han kom tillbaka med ett jävla BANG.

Hans senast skiva Recovery är så jävla underbar. Nästan alla låtar är sådana som man kan lyssna på om och om igen. Just nu går "Space bound" på repeat hos mig.


Fy fan vad bra.








FÖRKYLD. VA?

Jag har åkt på en förkylning.


(Chockad tystnad)


Ja det är inte klokt. Jag har ont i halsen och är allmänt snorig och slemmig. Ingen feber naturligtvis, vad trodde ni, men ändå. Vad händer med världen?

Iallafall. Igår lurade Rebecka på mig en "dunderkur" som innebar att jag skulle fylla ett glas vatten, lägga i 3 brustabletter C-vitamin samt pressa i 3-4 vitlöksklyftor. Dum som jag är så gjorde jag detta. Och drack. Och drack. Och dog nästan. All vitlök la sig liksom som ett tjockt lager längst uppe i glaset och det var en kamp att svälja.

 FY. Fan. Vad. Vidrigt. Äckligt.

Imorse när pappa kom och hämtade mig innan jobbet så vände han sig förskräckt om och frågade om jag hade ätit vitlök, för det stank tydligen i hela bilen.

Ja pappa, jag äter vitlök på morgonen innan jobbet. Det är en vana jag har.




DATENIGHT.

Såg nyss Datenight och jag måste säga att den var rätt bra faktiskt! Ganska lågmäld för att vara en Steve Carell film och scenen med de två bilarna som satt ihop kan ju vara den roligaste scenen jag sätt på väldigt länge. Rekommenderas!



För övrigt så har jag haft en riktig skitdag. Jag har utfört typ 3 människors jobb och var så stressad att jag trodde att jag skulle gå under. Bara 3 dagar kvar nu då.


TRE FUNDERINGAR.

1. Vilken mysdag!! Världens regn plus åska och blixt, underbart! Jag älskar oväder.

2. Ikväll blir det film under en filt och popcorn. YUM.

3. Var jag ska bo i Örebro är mitt största problem just nu. Jag kommer bli hemlös. Buhu.

Hejdå.





GOOD, OKAY, CRAP.

Idag har jag haft en riktig latdag och det har varit väldigt skönt. Jag och R har kikat på tre riktiga chickflicks. Först ut:




Förtstår ni att Rebecka aldrig hade sett denna innan? Det är ju en riktig klassiker. Vi satt båda med fåniga leenden i ansiktet och tårar i slutet. Eller okej... inga tårar. 


Efter denna såg vi: 


 

Ganska rolig faktiskt, trots att Jennifer Lopez är med.

Sist ut:



TOTALT JÄVLA VÄRDELÖS. Kan mycket möjligt vara den sämsta filmen..typ..någonsin. R somnade så det var ju inte ett så himla bra betyg det heller.


Igår hade vi roligt! Vi åkte ner till bmb och för en gångs skull stannade vi till stängning (eller..ja..till halv två iallafall). Men MINA FÖTTER. FY FAN. Jag trodde att jag skulle dö. En skinnbit hängde löst från ena tån efter att jag tagit av mig skorna. Snyft.

Förutom att lata framför tv:n så har jag faktiskt gjort lite nytta också. Jag har lagat fyra matlådor och mat till två. Sedan har jag gjort mílkshake med färska jordgubbar, blåbär och banan. Det blev grymt gott.

Nej ni, nu är uppsatsen klar


ALL SET.

Hej på er.

Idag köpte jag en ny dator (eller pappa rättare sagt, TACK). Det blev en söt liten Samsung. Kan man kalla datorer för söta? Jag tycker att man kan det.

Ikväll blir det en sväng ner på stan för lite fest och dans.

Haha eller ja, vi får väl se hur det blir med dansen.



Orkar inte skriva mer, men ni får ha en trevlig kväll!

OH YEAH.

ÄNTLIGEN FREDAG!


Den här veckan har gått väldigt fort tycker jag och nu har jag bara en vecka kvar att jobba! Wihoo. Sedan är det alltså dags att leva studentliv. Spännande tycker jag.

Ikväll blir det en lugn hemmakväll framför DN-galan. Imorgon tänkte jag köpa en dator. Jag längtar! Jag har bara velat ha en egen dator i sisådär 5 år nu. Sedan på kvällen vet jag inte riktigt vad som händer ännu, men förmodligen blir det lite party hemma hos Kim.

Jag är väldigt sugen på ett skräckfilmsmarathon just nu. Helst vill jag se denna;

Don't be afraid of the dark


Filmen är en remake av en "made-for-tv-movie" från 1973 och den nya versionen är skriven av Guillermo del Toro. Kommer ut på bio i januari 2011.

Jag är också sugen på Wes Craven's "My soul to take"



Denna film kommer att ha biopremiär i oktober i USA.

 

Tålamod alltså?

TREVLIG HELG!


FILM SCHOOL, HELL YEAH.

Idag kom äntligen antagningsbeskedet och JAG ÄR ANTAGEN. I höst börjar jag alltså på Filmprogrammet i Örebro. Det här kan ju bli hur bra som helst.

RETURNED FROM THE DEAD.

OO syster kommer hem idag. Ska bli myspys att träffa henne. Bjöd in henne till filmkvällen även om planerna har ändrats lite. Mat: fortfarande oklart. Film: byter ut True romance mot The bounty hunter? Haha. roligt byte av film.


Äh bring it on world.


MOVIENIGHT.

Hej på er.

Ikväll bjuds det på movienight a'la bästis och jag. Först på schemat står Tony Scott's gamla film "True romance" som är skriven av Quentin Tarantino. Tips från R:s kollega.



Efter denna slår vi på "The ghost writer" som jag ju har tjatat om en evighet. Nu hoppas jag verkligen att den lever upp till förväntningarna.



Till detta äter vi chili con carne, en massa cola och godis med regnet smattrade utanför.

PERFEKT.

För övrigt så svider mina ögon eftersom min linsvätska är slut och jag har varit tvungen att sova med linserna sedan dess. Ja, jag är för lat för att åka och köpa ny. Jag är också helt blöt eftersom det spöregnade imorse när jag cyklade till jobbet. Mascaran hade satt sig runt hela ansiktet. Men allt kan inte vara perfekt eller hur?

DAS HELG.

Hörrni. Jag hade det toppen i helgen! I fredags hände inget speciellt, det blev film bara. I lördags åkte jag och G till Sthlm. Vi promenerade runt i staden, jag köpte min mobil och sedan gick vi tillbaka till hotellet (som var jättefint förövrigt) och åt middag. på kvällen gick vi en promenad och kollade in stureplanstöntar och passade på att åka cykeltaxi. Det var mkt underhållande, folk tittade på oss som om vi vore freaks. Jag tyckte mest synd om cykelkillen och kände mig lite som en slavdrivare.

I söndags satt vi vid ån och njöt av det fina vädret. En alkholist sprang runt bland alla och försökte att antingen byta till sig eller byta bort saker. Det var väldigt underhållande att beskåda. Han gömde stora smörgåsar i papperskorgen för att sedan rota upp dom igen i  sitt försök att ge bort till människor (varför fattade jag aldrig). När ingen ville ha dessa så gömde han dom igen i papperskorgen. Sorgligt, men lite underhållande. På tåget hem hamnade vi naturligtvis i en kupé tillsammans med lesbiska ligan som var så dryga att man ville strypa dom. orka skrika i en timme?

Nej ni. Nu ska jag runda av.


UNDERBAART.



Den här underbara skapelsen köpte jag i helgen. Nu har jag abonnemang i två år. Jaja, det blir nog bra det där! Mobilen är helt makalöst fantastisk och jag är kär.


RSS 2.0