Dagen och helgen
























Tandvärk

Usch. Jag tycker att jag är ganska smärttålig faktiskt. Därför är det lite oroväckande att jag typ känner för att lägga mig ner och gråta över min tandvärk. Jag har haft den i några dagar nu och den vill inte släppa. Inatt vävde smärtan till och med sig in i mina drömmar, vilket resulterade i att jag vaknade femtusen gånger. Tyvärr är det ju visdomstanden, och jag har verkligen inte råd att gå till tandläkaren (det kommer kosta tusen). Så jag får väl fortsätta knapra ipren (vilket inte hjälper) och hoppas att jag slipper blodförgiftning. Eller något.

Jaja. Vädret är underbart, jag njuter av det från sängen. Igår gick jag och Gabbe en underbar promenad här vid Osens naturreservat (ligger ca 1-2 km från där jag bor). Jag var på jakt efter Hjälmaren. Tyvärr nådde vi aldrig helt fram innan vi vände och gick hem. Men jag såg vattnet!! Så det finns här i krokarna och gömmer sig.



















Nu väntar jag på att snälla Gabbe ska komma hem med glass till stackars ynkliga jag.

Längta tills det gör ont

Morsning!

Snart är det tamefan sommar. Hur sjukt är inte det? Jag längtar ihjäl mig. Jag har haft extremt mycket att göra den senaste tiden i skolan. Nu har jag bara en bok kvar att läsa, två seminarier, en hemtenta och en open book tenta kvar. På en och en halv vecka. Är det normalt?

Annars så kliar det i fingrarna efter att få slänga sig i solstolen i trädgården hemma, och läsa böcker från "min" lista. Det kanske kan förklara varför jag numera allt som oftast finner mig själv hänga på J.C Cronins facebooksida...skrivandes kommentarer om att hans fru ska tillfriskna. Väldigt märkligt beteende: men jag längtar ju till The Twelve, och det känns lite kittlande att läsa kommentarer skrivna av författaren själv! FB is the shit.

Vad händer idag då? Jo, jag och Elsa ska ha en Gone with the Wind kväll! Kan ni förstå att hon inte har sett den? Ska blir svinkul faktiskt för det var nog flera år sedan jag såg den senast. Till denna krävs så också godis och sånt...yummy.

Sedan måste jag bara säga att den senaste boken jag läste i engelska var AMAZING: Half of a Yellow Sun. Jag kommer därför tvinga båda mina systrar att läsa den. Men jag tror ni kommer älska den också, den handlar om nigeria-biafrakriget 1967-70. Ska bli film 2013. COOOLT.

Nu ska jag dricka lite kaffe, sedan ska jag ringa E och gå till affären. Höööörs.




Mjau


Växter

De senaste dagarna har det varit sol och skjorts-varmt. Jag har legat ute i solen typ hela dagarna, det är underbart! Tyvärr såg jag att det ska bli regn och kallt igen i helgen...så jäkla tråkigt! Men men.

Jag har förstått förresten att ni är väldigt nyfikna på hur det går med mina planteringar (höhö)? Så jag tänkte visa er!



Det här mina vänner, är mina potatisplantor! Jag trodde aldrig det skulle fungera, jag la bara ner några potatisar under jorden och ställde det på köksbordet. Nu har de börjat sticka ut från jorden, visst är det coolt?



Det här är minst sagt lika häftigt. Detta är mina tomatplantor! Jag skivade bara en tomat och la dem under jord, och nu börjar de växa. Tyvärr kan man ju inte ha tomater inomhus sedan, men om de blir lyckade så kan jag kanske plantera dem i trädgården hos mamma eller något. Det ruttna ni ser är inte tomater, utan ett misslyckat försök att plantera ruccola.



Det här är resultatet av min lilla drivhus. Det ni ser på bilden är basilika. Tyvärr misslyckades ruccolan och timjan- de är nu döda. Men basilikan växer så det knakar, snart måste jag planera om dem i krukor.


Denna basilika är tyvärr inte min egen. Men jag köpte en planta på Maxi och planterade om den i kruka och nu har den växt sig dubbelt så stor. Jag var tvungen att stödja upp den med pinnar.



Timjan kommer också från Maxi. Den har också växt sig stor.

Slutligen:



Inte en planta. Men den här bilden är så fin att jag kände mig tvungen att slänga in den också.




RSS 2.0