TA TAG I DET.

Är hemma hos familjen och tänkte stanna här tills torsdag. Mysa med katterna och kanske titta på Pacific med pappa. Pacific verkar GRYM (såg första avsnittet häromdagen). Och - en sak till. Jag ska ta tag i mig själv och plugga. Nu jävlar måste jag lägga i en växel, hemtentan ska in om 1,5 vecka och jag har inte läst en enda av de tre böcker vi måste läsa. Vi måste skriva 6-10 sidor. Det är ganska mycket.

Andas. Äh, det löser sig.

Men det är ganska svårt att fokusera på tråkiga böcker när man helst av allt vill krypa ner under en filt och titta på sånt här:








Sofia vad hette den där julfilmen som vi båda ville se, om den där hunden?

EFTERLYSNING!

REBECKA. Skulle du kunna vara en ängel och mejla min "bok" som jag påbörjade i våras? Jag hoppas att du har kvar den på din dator... jag var övertygad om att jag hade sparat den på min mail men tydligen inte..

VINTERLAND.

Å vilket underbart väder det är ute. Jag älskar den här vita pudersnön.

Idag är det som ni alla vet, första advent. Jag har firat det hemma på bjurhovda med eld i spisen, kaffe och kakor. Globen horse show har också förgyllt denna dag. Ni anar inte vad jag saknar stallet och hästarna. Jag vill rida igen. Helst omedelbart.


HAPPINESS.

Ibland blir man bara så lycklig, sådär glad att det känns som att bröstet ska sprängas. Av sitt intresse eller någon närstående. I det här fallet intresset - såklart. En ny Jane Eyre kommer ut 2011. Jag såg trailer och den där lyckokänslan spred sig i hela kroppen. Ibland, ja då kan man inte värja sig.

FRIDAY'S

ÄNTLIGEN FREDAG.
Snart ska jag ta bussen ner på stan och köpa mig ett par varma skor, sedan ska jag åka hem till familjen och umgås med syster. Ikväll får vi se vad som händer.
Kanske dags för lite Sam och Dean idag? I MISS THEM...

CATFISH

Jag vet inte om ni har hört talas om den här dokumentären men jag hörde först talas om den via Ellen Degeneres show och den ska tydligen vara fantastiskt bra och helt sjukt oväntad. Ellen sa något liknade detta på showen; Om ni ska se den här, så låt ingen tala om slutet för er, för det är helt ofattbart oväntat och ni kommer inte att tro era ögon. Ja, titta på trailern själva:



Jag vill se den här N U.

Någon som sett den?

RESIDENT EVIL.

Godmorgon.


Det är torsdag morgon (?), CSN har kommit, jag har slutat snusa (och därmed sparat tusenlappar) och det är snart dags för flytt i Örebro. 1 december flyttar vi förhoppningsvis in i lägenheten. Gud, vad skönt det kommer bli.
Det är en härlig morgon!

Igår såg jag och Gabbe Resident Evil. Eller Gabbe såg 5 minuter av Resident Evil, innan han konstaterade att den sög och gick iväg.

Men iallafall, jag vet att jag är extremt efter - men jag har faktiskt aldrig känt någon vidare lust till att se den. Vilket egentligen är rätt mysko, för jag älskar ju sci fi, zombies och sånt. Vill ni veta varför jag inte haft någon lust till att se den? Det är för att trailern är universums typ sämsta trailer. Det visar ju verkligen betydelen av en bra trailer. De flesta människor verkar hata trailers, men jag älskar dem! Det finns ju inget mer spännande än en bra trailer. Jag kan tillbringa timmar åt att titta på trailers och få rysningar.

Oj vad nördigt det där lät. Aja, jag har accepterat att jag är en nörd.

Nu kom jag bort mig igen. Hur var filmen då? Ja den var inte bra. Det bästa i hela filmen var slutet (när hon vaknar upp på sjukhuset och världen är smittad), ja den vanliga början på en zombiefilm. Det var spännande. Men filmen förstod jag inte vitsen med, det var inte alls spännande och det hela kändes ganska onödigt. Det märktes att det var taget från ett tvspel. Men - jag måste ju ändå se fortsättningen nu och se om det blir bättre nu när Milla är ute i zombievärlden och härjar istället för det där tråkiga labbet.



Källa

GEEKS.

Ibland kan man ju inte komma undan att man är en töntig tjej så jag ber om ursäkt (älskade skräckfilmer) men jag ser faktiskt ganska mycket fram emot dessa filmer.









Öh Ja. Jag har en liten crush på Alex Pettyfer. Who can blaim me?


Vad tycks om min nya header förresten? Jag har ritat den själv. Det var svårt.

OH NO, YOU DIDN'T.

ÅHHHHH.


Jag skrev världens längsta inlägg och så råkade jag radera skiten. Fan.


Det jag skulle säga (kortfattat) är att vi äntligen börjat läsa mediehistoria i skolan och att vi hade världens intressantaste föreläsning om filmhistoria igår. Idag missade jag föreläsningen för att jag missade tåget imorse. Igår såg jag fyra avsnitt av True Blood s 3 (damn, den serien är bra) och nu ska jag plugga, kolla på the walking dead och true blood.

Ja det var en liten sammanfattning.

Hörs.

SIX.

Jag har varit snusfri i 6 dagar. Det är helt otroligt! Jag klättrar lite på väggarna här, men med hjälp av några nikotintabletter går det bra. Om någon vecka ska jag slopa nikotinen helt. Då kommer jag att ha besegrat Nikotingubbarna. Mohaha.

 Förresten, apropå beroenden. Vet ni vad jag är beroende av just nu? Det är ganska märkligt. Okej. Nu kommer det.... hockeypulver! En röd och en gul blandas ihop och sedan äter man upp det ("duh")

 Hahaha. Jag behöver hjälp tror jag.

Jag kollar på tv och väntar på att Gabbe ska komma. Det blir nog tidigt i säng ikväll för igår somnade jag vid fyra. Det gick inte att somna bara.

Jag skulle egentligen ha behövt plugga idag (måste läsa ut tre böcker den här veckan) men jag orkade verkligen inte. Jag tar det imorgon eller på onsdag.


Igår såg jag "The disappearance of Alice Creed". Det enda jag tänker säga är att den var grymt oväntad. Filmmakarna tog en ganska vanlig historia och twistade till den så att tillochmed jag blev förvånad. Jag har sagt det förut men säger det igen; det är inte alla filmer som lyckas överraska mig (dagen innan såg jag en film där jag förutspådde exakt vilka som skulle dö i filmen, i vilken ordning och hur det skulle sluta och hade rätt till 100 %)






SÅ VAD TYCKTE JAG?

Som jag lovade er förut så tänker jag berätta för er vad jag tyckte om The walking dead.

Första avsnittet är ganska långt -  långa scener, långa dialoger och långa klipp. Det kändes aldrig otäckt, man skrämdes aldrig av höga ljud, korta klipp eller plötsliga, överraskande händelser. Det betyder däremot inte att det någonsin var tråkigt, nej nej - snarare tvärtom. Det ingav till en obehaglig känsla som även ljuset och ljudet bidrog till. Karaktärerna i serien beskrevs (förmodligen medvetet) som ganska vanliga, om man jämför med en serie som t.ex. Lost där karaktärerna är seriens centrum, där alla typiska karaktärer finns representerade; den snygga, den arga, den roliga osv. The walking dead känns mer realistiskt (ja trots zombier) och det är det som gör serien skrämmande. Den känns intressant och annorlunda. Jag tror inte att The walking dead kommer att bli "The next big thing" men jag tror att den kommer att få en stor trogen publik som gillar zombies och smarta dialoger. Jag har sett tre avsnitt och ikväll sänds det fjärde i USA. Jag är hooked och längtar tills alla avsnitt är sända så att man kan ha ett marathon.



The Walking dead är baserad på en serietidning. 



SPOILER: Förövrigt så grät jag nästan när hästen blev uppäten. Jag ville att han skulle rida på den hela serien. Stackars häst.


Nya tag.

Helgen är över snart. Jag ska hämta päronen på flygplatsen snart och sedan ska vi äta tårta och fira pappsen som fyllt år. Sedan bär det av till Örebro igen. Imorgon börjar delkurs 3 på A-kursen och den ser jag fram emot! Det är dags för mediehistoria och det tror jag att jag kommer tycka är kul. Skola den här veckan blir måndag- onsdag sedan ska jag försöka läsa igenom de 4 böckerna som den här delkursen omfattar.

På lördag-söndag är det Sci-fi mässa i Stockholm och jag vill verkligen, verkligen gå, Edward Furlong kommer dit. Jag lever fortfarande för min ungdomskärlek som jag hade för honom. Jag vill se honom i verkligheten (även om han är tjock och på droger numera).

OJ. Nu måste jag visst åka, planet landar om 5 minuter. Shit. See ya.


RUS.

Sådär, så var tentan avklarad. Vad skönt det känns! Fast jag vet inte om det gick så bra, det kändes lite konstigt. Men nu ignorerar jag det och njuter av en ledig, PLUGGFRI helg.

Idag ska jag gå en promenad på björnön med gabbe, sedan sola (haha) och sist men inte minst, chilla. Ikväll måste jag tyvärr skjutsa min bror (som är 18 för övrigt) till och från en fest. Vansinnigt.


Nu måste jag äta. Köttfärssås och spaghetti. Yum.


DEPP.

USCH, fy och bajs. Livet känns deppigt och drygt just nu. Vet inte riktigt varför. Eller jo, det gör jag väl, det kan ju bero på att jag har slutat snusa. Andra snusfria dagen just nu. Och det är bara skit. Fast jag vill ju sluta. Så jag får helt enkelt stå ut med att livet är slut någon/några veckor. Bita ihop och bli lite rikare på köpet.
Nä fy fan vad det här suger balle.

THE WALKING DEAD.

Jag håller på att plugga men det är ju jättevårt. 3 frågor på provet varav den första alltid ser likadan ut. den andra kommer bestå av en text där man ska plocka ut hypoteser, explanandum, förutsägeser, hjälphypoteser etc. Den tredje frågan kommer ha 3 korta frågor.

Jag har pluggat in svaren på första frågan, andra går ju inte att plugga till och den tredje har jag bara försökt läsa igenom föreläsningsmaterialet. Jag hatar inte vara förberedd.

Jaja. Jag ska plugga några timmar till, sedan ska jag (som svar till dig Sara) titta på The walking dead. Jag lovar att skriva en utlåtelse imorgon.

Can't wait.


SCREAM QUEENS.

Har ni sett det programmet på MTV? Jag tycker att det är väldigt underhållande. Det handlar om ett gäng tjejer som tävlar om att få en roll i SAW 3D. Typ som top model fast med massa skådespelarövningar (enbart skräck såklart). Nu har ju jag sett SAW 3D och har därför en liten gissning om vem som vinner, men helt säker är jag inte.
Jag skriver förresten från Gabbes Mac och texten blir så jävla ihoptryckt med den och jag kan för mitt liv inte begripa varför. Macs är verkligen kinesiska för mig.
Jag har inte pluggat idag. Orkade inte. Men jag fixar det imorgon!
USCH JAG HAR SÅ TRÅKIGT. Gabbe sover och jag är pigg som en nötkärna. Varför säger man förresten pigg som en nötkärna? Konstigt.
Nej nu ger jag upp. Sov så gott. Jag ska kolla tv och försöka bli trött. En sista grej bara; jag behöver en grymt bra bok. En sådan som man inte kan släppa utan bara vill läsa, läsa och läsa. HJÄLP?

Hypotes.

Nu är jag hemma i Västerås igen. Här stannar jag till Fredag nästa vecka då jag har tenta i Örebro. Till min lycka åker mamma och pappa till London på torsdag så jag kommer att få låna bilen tors-sönd! Underbart!

Helgen har varit bra, fast den har gått så snabbt att jag knappt registrerat över att den är slut.

Jag läste in min systers blogg att hon ville att jag skulle göra en lista på de sorgligaste tv-serie ögonblicken. Det är lite svårt för jag tycker att hon tog med typ alla. Men en serie som hon glömde och som har levererat en massa sorgliga ögonblick är ju Lost. när Charlie dog till exempel. Eller Sun och Jin. Och Somerhalder. Ja listan kan göras lång. Sedan tycker jag även att det var sorgligt i Prison break när Peter Stormare dog.

Idag ska jag försöka att skriva den där jäkla hypotes uppgiften (jag skippar redovisningen och skriver en egen istället) men jag ska också titta på True blood. Jag har ju faktiskt hela säsong 3 framför mig. Jag måste ändå säga att det lockar mer.


Snabb uppdatering.

Fest igår- filmtema. Jag var Grease.
Nu: I Örebro, ska strax hoppa in i bilen mot Västerås. Sedan ska vi baka pizza och chilla.
Skriver mer sen, bråttom bråttom!

VILKEN JÄVLA DAG.

Usch, Usch, Usch!
Jag hade en riktigt trevlig dag fram tills ca 15.00 då jag klev innanför dörren "hemma" i Örebro. Det var kolsvart hemma. Lamporna var döda, kyl och frys avstängda. Jag antog att en propp hade gått och ringde i panik till Gabbe och frågade hur man byter en propp. Han försökte förklara för mig samtidigt som han stod i kassan och jobbade och jag befann mig i en panikbubbla (ni som känner mig vet att jag inte är så trevlig att handskas med då). Vi la på och i brist på stolar flyttade jag vardagsrumsbordet till hallen så jag nådde upp till proppskåpet. Sedan försökte jag för första gången i mitt liv lista ut hur man 1. ska veta vilken propp som ska bytas 2. försöka se någonting med hjälp av en mobil 3. försöka förstå vad man ska köpa för propp till vilket hål. Med fasa begav jag mig till Claes Olsson och köpte proppar. Satte in dom ordentligt och satte på strömknappen igen. Resultat? Fortfarande svart. Paniken stegrade och jag ringde Gabbe igen med typ gråt i rösten. Han försökte hjälpa mig men konstaterade att jag fick vänta tills han slutade jobbet och kunde kolla på det själv. Klockan var fyra. Skulle jag ha väntat i en kolsvart spöklägenhet till klockan tio? Nehej du, jag sprang ut och åkte hem till Västerås. All mat åt helvete. Fan.



SJÄLVINSIKT.

Läste precis på studentmejlen att över hälften av alla fick underkänt på tentan. 3 procent fick VG. Det är ju helt absurt - lärarna skyller på oss, att vi inte studerat detta tidigare. Nehe, nej jag hade iallafall en massa ämnen under gymnasietiden som jag aldrig studerat tidigare heller - och det var aldrig något problem.

Självinsikt kanske borde införas även för universitetslärare?

(Ett litet förslag bara).


DUE DATE.



Hade världens mysigaste fredag med världens bästa tjej. Jag lagade god soppa och vi drack lite vin hemma hos Rebecka till halva idol. Sedan åkte vi ner på stan och såg Due Date. Jag måste säga att jag blev lite besviken. Jag hade nog väntat mig en lika hysteriskt rolig film som The Hangover. Men den var rolig emellanåt och absolut inte dålig. Bara inte lika bra. Ingen film som man måste se på bio dessvärre utan jag hade nog lika gärna kunnat se den hemma. Men det var mysigt att gå på bio som vanligt!

Idag väntar en mysig, lugn lördag. Jag känner mig lite ledsen över att jag inte äger en bil dock. Man är så jävla låst. Jag önskar mig en bil mest av allt på hela jordklotet. Tänk bara att kunna åka till Maxi helt spontant och handla mat för halva priset. Ja det är nog faktiskt halva priset mot en nära butik. Det gör lite ont i hjärtat.

Jaja. Hoppas ni får en trevlig helg.


Tomb raider.

Fick G på tentan! Det känns skönt. Ett ganska uselt resultat men alla var typ lika dåliga. Jag skyller på föreläsningarna som jag tycker var under all kritik. En av föreläsarna var så virrig att man knappt förstod ett ord hon sa.

Men jag klarade den så nu går vi vidare.

Ikväll blir det bio, jag längtar!

Jag tror att jag ska vara Lara Croft: Tomb Raider på festen förresten, enkelt och bra!

TACK!

Tack för hjälpen! Eller inte.
Nej men vet ni. Jag behöver en ny serie att obsessa över (jag hittade på den där böjningen själv. Duktig jag är). Efter att ha läst Tyras blogg (nu är jag inget större fan av henne men ändå) så har jag beslutat mig för att se 24. Sara har ju tjatat mycket om den serien så jag ska prova med första säsongen.

Will let you know what I think.
Jag ser fram emot en trevlig, lugn helg! Ikväll åker jag till Örebro - ska sova hos Elsa o kika på tv och snacka. Jag slipper gå upp klockan sju imorgon också så det är ju bara positivt. Imorgon får vi tillbaka tentan och jag är beredd på att det kommer försätta mig i en depression av sällan skådat slag.
Sedan ska jag ta tåget hem och träffa Rebecka. Vi ska gå och se "Due Date" (JAG LÄNGTAR). Sedan på lördag har jag tänkt fråga päronen om jag får låna deras bil i några timmar. Vill kika på saker till lägenheten. Jag håller tummarna för att de kommer att säga ja. Sedan en god middag och film och tidigt i säng. Lovely. På söndag ska jag plugga. J A G S K A P L U G G A . JAG SKA PLUGGA!

Hej på er.

HJÄLP MED FILM!

NU kom jag på vad det var jag ville berätta igår! Det var egenligen inget att berätta utan mer än vädjan om hjälp. nästa fredag ska Elsa och Johanna från klassen ha inflyttningsfest med tema FILM (såklart) och jag behöver hjälp med att fundera ut vad/vem jag ska klä ut mig till.

Förslag?

MORR.

Ligger i sängen. Tycker att jag förtjänar det efter en lång pendlardag!

Jag har den där känslan i kroppen igen. Den där måste-(se-due-date-)nu- känslan som dyker upp lite då och då. Hur rolig kommer inte den filmen vara? Jag är over excited. Lite farligt.

Hörrni, det var något som jag skulle berätta om idag men jag kommer fanimig inte på vad det var så det kan ju inte ha varit särskilt viktigt.

Nej nu ska jag fortsätta kolla på tv innan det är sängdags!


Mini Shopaholic

"´Man!´Minnie has grabbed a puppet in addition to the book. ´Mine man! Miiiine!´
´Er...´I look doubtfully at the puppet. It is quite sweet, and we don't have any puppets.
´Well, OK. As long as you get it out of your pocket money. Do you understand darling?´ I speak super-clearly. It has to come out of your pocket money.
´Goodnes!´ says Nanny Sue as we head to the till. ´How much pocket money does Minnie get?´
´Fifty pence a week, ´I reply, reaching for my purse.´ But we have a system where she can have an advance and pay it back. It teaches her budgeting.´"


(Kinsella, Sophie: Mini Shopaholic)


Haha alltså säga vad man vill om chick lits men Kinsellas böcker är i en klass för sig.

To die for.


USELESS.

Jag är så jävla DUM. Struntade i skolan idag för att tågtiderna inte passade. Korkat - ja. Men rätt skönt ändå.
Ikväll ska jag, bror och min kära syster gå på bio. Vi ska se SAW 3D. Jag läste igår att den skulle vara usel men vad gör väl det om VI är sista pusselbiten.
Duuh.

RSS 2.0