Helg

Back in Vässan efter några dagar i Örebro. Inte lätt att gå i skolan varje dag. Hur orkade man det på gymnasiet? Jag har egentligen skola imorgon med men jag har beslutat mig för att hoppa det.

Ikväll har jag följt med till maxi (såklart- det är torsdag) och nu ska jag ta ett bad.

Bror spelar tvspel och pratar i headset om massa konstiga termer som låter som kinesiska i mina öron.

Imorgon ska jag träffa världens bästa vän och på lördag kommer systrar.

Vilken helg!

Vi hörs sen.

YES.

Kollade på lägenheten idag. Skrev på kontrakt idag. Den ni! Det känns heeeelt underbart skönt. Nu måste jag bara hålla ut i två månader innan det är inflyttningsdags. Hur ska jag med min iver klara av det?
Lägenheten ligger precis bredvid Universitetet, har två rum, ett vardagsrum med kök och balkong. Och den ligger på högsta våningen. Kan ju inte blir mycket bättre! Jag är i sjunde himlen.
Utöver detta så har dagen sugit, jag och G har städat Ks lägenhet - skrubbat den från topp till tå. Det var sjukt jobbigt. Sedan har vi städat den andra lägenheten också där det såg ut som ett världskrig ägt rum.
Mina fötter värker och jag känner mig lite deppig över att jag måste gå i skolan 5 dagar i veckan i tre veckor framöver. Det är inte kul.
Har jag blivit bortskämd?
Nu är det filmdags. Godnatt!

FÖRRESTEN-

Jag såg den här härliga rullen i söndags med familjen. Rolig och definitivt sevärd.
Så vad väntar ni på?

DÖD.

Hemma efter en lååång dag. Fy fan för att pendla alltså! Gick upp klockan sju, buss till statinen, tåg en timme, buss till Universitetet, föreläsning 2 timmar, göra sista ändringar på vårt PM, buss till stationen, tåg 1 timme och buss hem till bjurhovda. J A G Ä R D Ö D . Orkar knappt lyfta ögonlocken. Men det hjälper lite att komma hem till färdig mat och en grå dammtuss till katt (som förövrigt sov hos mig hela natten). Sådant värmer! Imorgon ska jag kolla på lägenheten så det blir upp i samma tid igen. Men jag slocknar väl runt nio så det är helt okej. Håll tummarna!

WTF?

Haha jag dör! Vad fan hände i inlägget nertill? Om någon kan urskilja vad det står så får ni en hundring (har inte råd med mer).

FLYTTDAG.

Idag flyttar jag hem igen. Yes ni hörde rätt. Skitjobbigt. Inte att flytta hem egentligen utan själva flytten. Jag hatar att packa! Gick upp ganska tidigt imorse och packade ihop en stor hög som nu står i sovrummet. Snart ska vi ta tåget hem från Örebro, åka hem till mina föräldrar och låna deras bil och sedan ska vi köra till Örebro. Packa in allting i bilen och köra hem igen. Stor suck. Men, men det måste ju bli gjort.


Imorgon börjar den första jobbiga pendlingsresan. Jag börjar klockan tio så jag måste ta tåget som går klockan åtta. GRYMT jobbigt. Det är ju typ mitt i natten.

På tisdag ska jag kolla på en lägenhet och förhoppningsvis skriva på kontrakt (precis bredvid universitetet) så håll tummarna!

Nu måste jag sätta lite fart.

Vad fan gjorde jag för att få texten så jävla stor? Hur ändrar jag tillbaka? Å vad jobbigt.


SCREAM AWARDS.

Nästa fredag, den 29 oktober så sänder kanal 5 Scream Awards 2010 mellan 00.10-02.05. Missa inte det!

 Jag äääääälskar scream awards, det är lätt den bästa awardshowen som finns..


Nu, till kvällens problem. Vilken film ska vi se ikväll, Buried, Paranormal Activity 2 eller The Social Network? Shit vilken rysare att välja. Hjälp.





HÄRLIGA DAG.

Det är fredag idag mina vänner! Jag känner mig på himla bra humör idag.. härliga, härliga dag.

Igår hade vi vår första opponering i klassen, vi skulle ge konsturktiv kritik åt varandras arbeten. Det gick helt okej! Så när det var över var också delkurs 1 över. Wiho. Nu är det bara att hoppas att tentan blir godkänd..

Det jag vill ha sagt med detta är att det är omöjligt att vara på dåligt humör när man får helg på en torsdag redan och inte har ett skit att göra hela helgen. Och det är snö i Örebro. Härliga, härliga dag.

Det enda som oroar mig lite är att jag måste flytta hem på söndag. Det plus mitt virusskydd. Ja, jag har installerat något slags panda program som ska arbeta i molnen och inte märkas. Det lät ju bra tyckte jag! Tills det var installerat och jag förstod att jag inte förstod vad "arbeta i molnen" innebar.

Nu ska jag titta på Ellen, Mary-Kate och Ashley Olsen är där och ser bra ut som få. Men det roligaste med Ellen just nu är hennes "presenter" till Conan O'brian. Jag älskar nämligen Conan också så jag längtar efter hans reaktion.

HEJDÅ.


Alfred Hitchcock's Psycho

Imorgon ska vi ha seminarium hela dagen om våra PM arbeten (jag är beredd på att slaktas) och vår grupp ska opponera mot en grupp som har gjort ett neoformalistiskt arbete om Hitchcock's klassiska Psycho. Eftersom jag faktiskt aldrig har sett denna så tänkte jag att idag ju är ett ypperlig tillfälle att se den. Så där hittar ni mig idag, i soffan framför Psycho!

Nu: ägg, juice. YUM.


(KÄLLA)

Ha en mysig dag!


NOWHERE BOY.




Jag har tillbringat den här eftermiddagen åt att titta på Nowhere boy [2009] regisserad av Sam Taylor-Wood. Det är en underbar liten film om John Lennons ungdomsår och hans smått tragiska, förvirrade familjeförhållanden. Om man skulle ha sett denna film, ovetande om att det är en film om just John Lennon så hade den kunnat placera sig in i mängden andra tragiska barndomsskildringar. Men det fungerar ju inte riktigt nu, eftersom man vet. Jag är övertygad om att regissören gjorde det med flit, alltså undvek alla klichér och eventuella töntiga repliker. Det är ju nämligen inte nödvändigt. Alla som känner till Beatles vet ju. Så resultatet blev ändå att man satt där med en fånigt flin i ansiktet, allvetande och förväntantsfull. Vid några tillfällen fick jag rysningar, först när John introducerades för Paul McCartney och sedan såklart när man fick höra honom spela för första gången - ja då satt det där fåniga flinet stadigt på plats. 

Filmen handlar om John Lennons tidiga år när forfarande han går i skolan som en relativt ung grabb och slutar när han ska resa bort med bandet -vad-det-nu-heter- (moster) till Hamburg. De använder samma skådespelare filmen igenom och han är fenomenalt bra och han ser liksom ut att växa lite för varje scen. Grymt spelat.

 Apropå växa så blev jag ju naturligtvis intresserad av att veta vad Paul McCartney tyckte om filmen. Så här säger han: 

He tells Britain's Seven magazine, "I haven't actually seen it, but I hear I'm OK in it. But you know what I'm slightly peeved about? My character, my actor, is shorter than John! And I don't like that. I'm the same size as John, please. Put John in a trench or put me in platforms!"
(Källa)

Han verkar mest bekymrad över sin längd i filmen. Det tyckte jag var lite roligt! Han säger även:

"It captures the essence, but not for me. Because I was there. I hear it’s a good film. But it’s my life.” (Källa)


Oavsett vad Paul McCartney säger så är det en bra film så jag tycker att ni ska se den! Tårarna strömmade nerför kinderna de sista tio minuterna. Blödigt kan tyckas, men det är inte alla filmer som lyckas med det.

Nu ska jag lyssna på lite The Beatles låtar. Hoho.


Trevlig Måndag!



Kenza som artist?

Haha ha haha ha jag dör här! Ska man skratta eller gråta?


Jag läste på Kenzas blogg att Universal blev intresserade av att möta henne efter att ha hört henne sjunga i Kenza&Tyra show.


Det kan ju vara det roligaste (eller sorgligaste)jag har hört på länge! Var är musikbranschen påväg? Det krävs tydligen ingen talang alls längre utan det räcker med att se bra ut och sedan fixar man till de falska tonerna efteråt på teknisk väg.

Det är riktigt, riktigt vidrigt. Inget ont mot Kenza, men hon kan ju inte ta en ren ton! Det är ett hån mot de talangfulla musikerna där ute som kämpar för att slå igenom. Jag mår nästan lite illa när jag tänker på det.

Nä. Det är verkligen sant att man får allt serverat på ett guldfat om man är det minsta lilla känd - och ja det gäller också C kändisar.


Tenta 1.

Blä säger jag.

Jag hade glömt bort hur mycket jag hatar prov. Här har man pluggat i en vecka, tvingat hjärnan att lära sig begrepp som sociallingvistik konnotation och etnometologi. Sedan kommer provet. 7 frågor fick vi. Sju! Inget centralt begrepp var med på provet trots att det de sa att det var det viktigaste att lära sig. Den första frågan bestod av 4 enpoängs frågor och det var en fråga baserad på det enda kapitel som jag inte hade läst. Jag hade ingen aning om vad frågorna ens betydde så jag fick gissa mig fram till 4 (såklart felaktiga svar). 4 poäng av 16 möjliga rätt ner i papperskorgen. Resten av frågorna hade jag lite koll på men alltså jag tror inte att jag skrev tillräckligt mycket eller tydligt. Det kan lika gärna bli underkänt och då måste jag göra om skiten! Jag känner mig inte alls glad.


Men nu är det helg och jag sitter här i Rebeckas lägenhet (hon är omedveten om detta) medan hon är och skriver en tenta. Jag ska försöka att inte tänka på den där jävla tentan och försöka ha en trevlig helg istället. Men mina tummar är hårt knutna. Snälla rara Gud (om du existerar), låt mig klara den här tentan! 


Trevlig helg.

BÄRA ELLER BRISTA

Ögonen går i kors, kontexter blandas med kulturella processer och andra roliga uttryck och jag minns knappt vad jag heter. Sönderpluggad och slutkörd. Det får bära eller brista helt enkelt -  antingen blandar jag ihop allt eller så sätter jag vartenda uttryck. Det får tiden utvisa! Även om jag nog hoppas på det sistnämnda såklart.


Hörs imorgon om en rapport.


BURIED

Det går inte så bra att plugga. Jag skulle ha gått upp klockan nio för att plugga hela dagen, men come on! Det är inte mänskligt. Jag kommer totalt köra på den här tentan för det känns inte som att något vill fastna. BLÄ.
Okej slutpratat om det.
Jag saknar min kära syster i London och skulle dö för att få hälsa på er där borta. Jag o soffan kanske skulle ha råd att komma över en helg inom en snar framtid? Jag vill.
Förresten Sara, var buried bra? Jag är megasugen på att se den, låter som en riktig Jenny film.
KRAM

I'M COMING AT YOU ,FERDINAND DE SAUSSURE!

JAGDÖRJAGDÖRJAGDÖRJAGDÖRJAGDÖRJAGDÖRJAGDÖR.


JAG ORKAR INTE PLUGGA. FY FAN VAD DET ÄR TRÅKIGT.

Så.


Andas in, andas ut.


Nu så, nya tag!



Förankring, Relä och Ferdinand de Saussaurre - nu kommer ni inte undan.



Tentaplugg

Idag inleder jag veckan med intensivt tentaplugg. Jag har ju aldrig pluggat till en tenta förut så jag har egentligen ingen aning om hur man gör. Räcker en vecka? Alla i min klass har typ pluggat i en månad, men herre - det skulle aldrig funka för mig. Jag hoppas att det räcker med att plugga lite varje dag fram till fredag. Det måste räcka annars lägger jag ner. Haha.
Innan jag sätter igång med det tråkiga pluggandet tänkte jag starta dagen med kaffe och ugnsbakade baguetter med ost och ägg. YUM.
Förresten fy fan vad otäckt det är i Örebro nu, 3 överfall på tre dagar. En 20 årig tjej blir överfallen i sin lägenhet. Riktigt, riktigt jävla vidrigt. Man vågar ju inte gå ut själv längre. Så ska det väl inte vara?

SIMPLE MIND.

Jag har precis kommit hem till Västerås. Vi gjorde klart vårt PM idag (i princip) så jag är ledig fram till fredag nästa vecka då vi har tenta på delkurs 1. Så ledig är jag väl inte direkt, men jag behöver inte vara i skolan. Vi får se hur länge jag är i Vässan!

Igår var det min namnsdag... ingen i min familj kom ihåg. TACK!

Idag läste jag att Spiderman 4 kommer att släppas i 3D. Jag vet inte men är jag ensam om att vara lite skeptisk mot 3D? Jag tycker nästan att det förstör lite... vi får väl se. I helgen är det förövrigt filmfestival i Örebro så jag är lite ledsen över att jag missar det.

Är det någon annan än jag som börjat titta på the events? Jag tycker att den verkar grym! Iochförsig så har jag bara sett ett avsnitt men ändå...hehe.

En annan fråga, Soffan har du sett Craig i Uppsala? Eller något skoj från inspelningen? Jag vill se...

Varför är det så kallt ute? Mina fingrar är som isbitar.

Nu ska jag kolla tv. Imorgon måste jag börja plugga inför tentan så jag ser ikväll som min sista lediga kväll.

Bu.





SLEEPWALKING.

Å, jag dör.


Aldrig har jag varit så trött som denna morgon. Jag somnade sent igår (typ två) eftersom jag blev helt fast i ett tvprogram om en flygplanskrasch. Otroligt spännande. Men jag borde känna mig själv bättre, jag kan inte kolla på sådant där innan jag ska sova för då får jag en massa märkliga drömmar. Det var också precis vad som hände. Jag drömde att jag flög ett flygplan men att jag inte kunda landa det för att det var något fel på det. Vaknade vid tretiden, helt kallsvettig. Sedan kunde jag inte somna om. Kan bero på att jag sov till klockan ett dagen innan, men ändå.

Gick upp klockan åtta, fick skjuts av Gabbes bror till stationen och satte mig på tåget som en zombie. Såg i kors. Satte mig på fel tåg först och var tvungen att hoppa av i sista sekunden och springa till mitt tåg.

Hehe nejdå, skojar bara.

Nu har jag precis slängt i mig en macka och ska gå till bussen snart. Plugg hela dagen med min grupp - och jag har en känsla av att jag inte kommer att kunna fokusera. Det slutar väl med att Robin och jag diskuterar tvserier och andra flummiga ämnen medan Elsa försöker få oss att plugga. Nejdå, idag ska jag va duktig.

Tenta om 2 veckor och jag känner mig en aning stressad eftersom jag knappt har öppnat böckerna. Ska försöka börja lite smått den här veckan.... haha ja, tanken är ju god iallafall.

Nej mina vänner, nu måste jag runda av. En sak till bara, fick höra att vi tydligen inte har jullov i år. Va liksom? Jag trodde att det var hela grejen med att plugga; att få lov! Vad är meningen med detta liksom? Jag fattar ingenting...


HEJDÅ!


RSS 2.0