NELLY.COM ÄR USLA.

Hur är det möjligt att ett så pass etablerat internetföretag som Nelly.com inte har en existerande kundtjänst? Med det så menar jag en telefonväxel som man kan höra av sig till om man har frågor eller funderingar om leveranser osv. Är det för mycket begärt?

Jag är riktigt jävla förbannad på detta företag. För det första för att jag tycker att de slarvar med kvalitén på de produkter som levereras(varannan leverans består av trasiga plagg).

Jag minns en gång då min syster beställde skor till mig som födelsedagspresent från Nelly. När skorna levererades så var de trasiga. Jag tyckte då även att skostorleken var lite för liten så min syster skickade detta i retur där hon även bad om byte av storlek. När skorna levererades igen så upptäckte jag att de var exakt samma skor som de skickat till oss igen. Förstår ni? De öppnade påsen med skorna och skickade ut exakt samma trasiga skor till samma kund. Hur puckat är inte det? Trasiga skor och i för liten storlek, fast vi bad om en större. Bra där! Vi returnerade dessa för andra gången där vi påpekade de tidigare felen och avböjde en tredje leverans av detta. Några pengar tror jag inte att hon fick. Min (dyra) födelsedagspresent blev det alltså ingenting av.

Detta är väl bara ett litet exempel. Trots detta har jag fortsatt att beställa från Nelly.com. Men nu är jag så jävla förbannad. Jag har råkat slänga en faktura därifrån. Jag behöver en ny faktura så att jag kan betala. Vad gör jag när det inte finns någonstans att ringa? Jo man får lov att skicka "mejl" till deras mejlkundtjänst. Nelly.com sa att svaret beräknades komma om 0 minuter. Nu har det gått tvp veckor. Jag har fortfarande inte fått något svar. Fakturan förfaller imorgon. HUR JÄVLA SVÅRT ÄR DET ATT SKICKA EN KOPIA PÅ EN FAKTURA?

Aldrig mera Nelly.


NOTHING TO DO.




sob a little quieter


pretty dumb file



www.toothpastefordinner.com


MUSHED BRAIN.

Filmen igår bjöd verkligen på en alldeles fantastisk -om än förvirrande- bioupplevelse. Ni som inte har sett Inception men planerar att göra det ska inte läsa vidare.

Jag såg filmen igår och jag kunde knappt sova för att jag hade så många funderingar. Nu efter många tankar och lite googlande har jag insett att det inte finns något svar som är rätt eller fel. Det finns bara oändligt många tolkningar. Slutet på filmen är ett sånt tydligt exempel på att Nolan medvetet ville förvirra oss eller "incept" the idea om vad som var verklighet eller illusion.

Hela filmen är präglad av skuld. Cobb gjorde så att hans fru tappade greppet om verkligheten och började ifrågasätta vad som var en dröm eller inte. Det ledde till att hon tog livet av sig i verkligheten. Detta bidrog till att Cobb kände en enorm skuld inför sina barn och valde den lätta vägen ut- i ett liv på flykt och ett ständigt undermedvetet sökande efter botgörelse. I slutet ser Nolan till att inte visa hurvida snurran stannar eller inte vilket jag tycker är helt brilliant. Hade han valt det ena eller det andra hade han tagit en tydlig ställning till hurvida Cobb befann sig i verkligheten eller inte. Som det är nu kan vi aldrig riktigt veta.

Cobb hade själv kommit till den punkten då han verkade ha svårt att skilja mellan dröm och verklighet och det kunde mycket möjligt ha varit så att alltsammans var en dröm- vilket innebär att han i sådant fall fortfarande skulle befinna sig i limbo medan Mal befann sig i den riktiga världen och genom att dyka upp i hans drömmar försöka få honom att inse att han inte befann sig i verkligheten.

Jag tror dock att det är rimligare att tro att slutet var verkligheten. Det baserar jag på det faktum att Cobb inte bar vigselring i slutet (han bar den i drömsekvenserna) samt att han verkade inse i limbon med Saiko att de befann sig i en dröm och även om filmskaparna inte visade det förr oss, så får vi förmoda att de båda begick självmord för att återvända till verkligheten. Plus att genom att Mal och Cobb tog livet av sig i limbon återvände de till verkligheten där mal begick självmord.


Men som sagt. Vem vet? Det finns så många faktorer i filmen som talar för och emot att jag ger upp. Jag säger att han befann sig i verkligheten i slutet. Därmed basta!

INCEPTION.



Bockar av en film från listan genom att gå och se denna ikväll. Kan bli fantastiskt?

Igår kära vänner cyklade jag hem på en nästintill död cykel. det löste jag genom att köpa en cykelpump. 79 kronor. Fattar ni?! Hur fan kan man sälja en cykelpump för så mycket och vem fan är så dum och betalar det?

Öhrm. Men nöden har ingen lag vet ni. Det var iallafall ett nödvändigt ont och efter att kämpat med däcket i sisådär en kvart utanför OK kände jag mig nöjd med resultatet. Inte visste jag att det skulle vara så jävla svårt att pumpa en cykel. Jaja.

Jag flög iväg. Det var nästan som att rida på en flygande kvast ska ni vet! Swiiisch sa det. jag cyklade hem till G och vi kollade på Top Gun. Haha inte mindes jag att den var så dålig? Flygscenerna är ju dödsdömt tråkiga och filmen har de kanske töntigasta replikerna och filmmusiken någonsin. Tom Cruise's karaktär är ju också olidligt kaxig, dryg och omogen. Herregud.

Jag är olidligt hungrig just nu ska ni veta. Frukost om en 26 minuter.

HOW WILL I SURVIVE?


FILMER ATT SE.

En liten lista på filmer som jag inte har sett men som jag vill se NU NU NU.

Gamla rävar:

1. Gattaca - Andrew Niccol




2. Chinatown- Roman Polanski






3. Wallstreet- Oliver Stone






4. Bladerunner- Ridley Scott




Nya vänner:

1. Inception- Christopher Nolan




2. The ghost writer- Roman Polanski





3. Nowhere boy- Sam Taylor-Wood




4. Four lions- Christopher Morris





Vad vill ni se?


TIM BURTON IN MY HEART.

Vilket underbart mysväder det är idag! Är det bara jag som gläds över en ligga-i-sängen-med-godis-chips-och-cola-hela-dagen-dag? Jag är nog inte fullt frisk. Eller är det just det jag är?


Igår gick jag och Rebecka till Tabasco där vi drack goda somriga drinkar och hade det trevligt. Vi träffade syster där i någon minut innan de drog hem eller något sådant. Märkligt. Sedan gick vi till bmb men det sög som vanligt så vi åkte hem i vanlig ordning efter en liten stund.

Idag har vi sett Alice in wonderland och Men who stare at goats. Jag gillade Alice jättemycket och jag blev återigen kär i Tim Burton. Fy fan vilken jävla man det där är alltså! Vilken vision, vilken fantasi! Otroligt.
Men who stare at goats var ganska bra, den hade en intressant historia men jag vet inte om jag tyckte att de lyckades förmedla den på samma sätt som deras andra filmer. Det var något som saknades liksom.







Nu lyssnar jag på "Love the way you lie" som en besatt person. Jag blir sådär ibland. Besatt av saker. Jag är världens lataste människa men när jag vill ha något då jävlar händer det saker. Jag ska ha det. Synd att jag aldrig får den där känslan när det gäller viktiga saker.

Nu svamlar jag. Äh, gå och lägg er. Det ska jag göra.


Mys!


SHOPPINGLÖRDAG.

HIHI. Nu bär det snart av, ner till stan. Vi ska åka buss för jag har ingen luft i mitt framdäck. Jag äger heller ingen cykelpump.

Idag står SHOPPING på schemat. Ingen anledning till oro där hemma, REA heter det nämligen. Oohh... det kliar i fingrarna!


Hörs senare....


;)

TRÖTT SÅ TRÖTT

Det är fredag. Jag borde vara glad. Istället är jag på uselt humör. Dryg dag. Dryga människor.

Bajs.


AJA. Snart får jag sätta mig på cykeln och njuta av två dagars ledighet.


LOVELY.



CHANGE IS IN THE AIR.

Det känns i hela kroppen att något är påväg att hända. Förändring. Till exempel är det med största sannorlikhet dags för skola i höst.. det känns mycket märkligt. Det var nästan 6 år sedan jag satt i skolbänken. Ny stad. Det känns underbart att lämna Västerås igen, det känns att det var längesedan jag var ute på äventyr nu.

Jag har hittat typ världens bästa blogg för oss filmälskare. http://www.acting-auditions.org/ Väldigt mycket intressant finns att läsa där om framtida filmprojekt.

Igår gick jag och Rebecka och såg SATC 2 på bio. Den var dålig. Efteråt gick vi till bill o bob och åt god mat och hade det trevligt.

IMORGON ÄR DET LÖNING. INGEN kan vara gladare för det än jag, tro mig.


Ängelholm?

Jag blev igår upplyst om att Ängelholm ligger i Helsingborg. Jaha. Det var nog inte där jag var i lördags då med andra ord. Undrar var jag befann mig då?

"Plutande munnen" som Blomkvist

Jag läste precis att Daniel aka plutande munnen Craig, är castad att spela Mikael Blomkvist i Hollywoods remake av Män som hatar kvinnor. Carey Mulligan ryktas bli Lisbeth Salander (tack gode gud att det inte blev kristen Stewart).

Detta kommer att bli väldigt intressant. Jag längtar tills man får se resultatet!



Blomkvist.



Lisbeth?


Hjälp.

Igår upptäckte jag min allra första färsting. Den hade sugit sig fast på baksidan av låret. Jag fick panik såklart och fick anstränga mig väldigt hårt för att inte bryta ihop. Jag väste till G att han var tvungen att plocka bort den. Nu. Vad tror ni han gör? Nä han börjar kolla igenom sig själv och skakar kläder och mattor. Jag stod bredvid och typ skakade. Jag skrek tillslut i panik att " TA BORT MIN FÄSTING NU, ANNARS DÖR JAG". Vi eldade upp den. Det kändes tillsfredställande. Tyvärr kan jag inte släppa det faktum att jag nu kommer att få borelia och bli förlamad för all framtid. Så tråkigt i min ålder. Det är bara att vänta in ringarna...

Annars hade vi en trevlig dag igår. Vi hyrde en bil (nej pappa, jag betalade inte) och åkte ut till Ängelholm. Jag har aldrig varit där förut, det var väldigt fint. Vi åkte till en sjö i tron att vi skulle bada (därav fästingen) men såklart så kunde vi inte komma överens om ett ställe att bada på plus att vi körde vilse i skogen och jag var tvungen att backa ca 50 meter på en slingrig skogsväg med noll sikt. Mycket obehagligt. G erbjöd sig så snällt att backa istället för mig men med tanke på att han inte har körkort så litade jag inte riktigt på hans omdöme. Det slutade med att vi åkte hem på kvällen utan att ha badat. Skräll. Men det var trevligt ändå. 

Sedan åkte vi hem och lagade egen pizza och kollade på film. En handlade om hur naturen slår tillbaka (djur blev galna och mördade folk) och det kändes ganska passande. Den andra filmen såg jag bara halva av för den var på medan hela fästing-dramatiken slog till. Men den verkade skitbra, den hette No-Do och är en spansk skräckfilm. Spanska skräckfilmer äger.  

Nu sitter jag här på jobbet och längtar ut i friheten. Det kändes väldigt lyxigt att köra bil till jobbet. Åh. Jag vill ha en bil.

MOHAHA.

Igår var vår första motionsdag. Det var grymt jobbigt. Men kul!






 Nu jävlar, på det idag igen!


Nystart.

Idag ska jag och R börja träna. Vi ska träna i fyra veckor framåt och belöningen blir en resa v 33. Nu ska ni veta att vi har börjat träna ganska många gånger tidigare. Som mest har vi nog klarat att hålla igång två-tre dagar. Men nu jävlar! Nu SKA det gå. Jag vill bli fit. Eller. Jag vill åtminstone orka springa 2 kilometer utan att dö på kuppen.

Jag ska köpa lite godis på väg hem från jobbet som jag ska få som belöning ikväll. Haha. Ja, det motverkar ju typ hela grejen men jag behöver en morot.

Ikväll är det redan onsdag och det känns så jävla skönt! Jag har bara en ledig dag den här helgen för jag jobbar söndag. Det känns ändå skönt.

Värmen de senaste dagarna har nästan slagit alla rekord. Vi har badat varje dag den här veckan och det har varit helt underbart skönt i vattnet. Det är det absolut bästa med sommare; ett svalkande dopp.

Nej.

Vi hörs.




Raggarstaden.

Varje år anordnas Power Meet här i Västerås. Varje år har jag lyckats fly denna sammankomst. I år jobbar jag såpass mycket att jag inte hade något annat val än att stanna i Västerås.

Vad som känns som en miljon raggare med tillhörande bilar intog alltså staden inför torsdagen, där för att visa upp sina bilar, träffas och tyvärr (för min del) supa skallen av sig.



I Fredags lyckades jag undvika det hela genom att stanna inne och titta på film hela kvällen. I Lördags hade jag inte riktigt lika tur. Man blir ju helt seriöst mörkrädd! Jag tycker absolut inte att det är något fel att vara bilintresserad och många av bilarna är ju rätt snygga. Men sättet de beter sig på är ju skrämmande. Den korta sträckan ner på stan blev typ en mardröm. Jaja.

Idag kom antagingsbeskedet till universitetet! Jag är första reserv på Filmprogrammet i Örebro. Jag blev antagen till en skola i Gävle. Jag vill verkligen gå på filmprogrammet dock så jag väljer nog det och hoppas på det bästa!


Är "The fourth kind" äkta?

The fourth kind handlar om Dr Abigail Tyler (porträtterad av Milla Jovovich). Hon arbetar som psykolog i Nome, Alaska och efter att hennes man dör under mystiska omständigheter börjar hon nysta i de efterforskningar han påbörjat strax innan han dog. 

Efterforskningarna handlade om den långa rad försvinnanden och dödsfall som oförklarligt drabbat staden ända sedan 1950 talet. Dr A.Tyler upptäcker ett samband mellan några av sina patienter och alla beskriver att de har svårt att sova, att de vaknar mitt i natten (3.33) och att en uggla iakttar dom. Hon bestämmer sig för att prova hypnotisera sina patienter vilket leder till den skrämmande insikten att de blivit bortförda av utomjordingar.

Filmen är enligt egen utsaga baserad på sanna händelser. Den är gjord som en slags dokumentär där scener stundtals visas parallellt med riktiga ljud-och-videoinspelningar med Dr. Abigail Tyler och hennes patienter. Filmen bygger alltså på det faktum att vi ska tro att det har hänt i verkligheten. Att folk blir bortförda av utomjordingar och att det dessutom finns någotsånär bevis för detta.

What?
Hur tänkte dom där liksom? Naturligtvis gör det filmen mer intressant att följa. Alla gillar väl läskiga historier som är verklighetsbaserade. Men att det verkligen finns folk som tror att det som vi får se i filmen är riktiga videoinspelningar, ja dom måste vara lite loco.

Vill ni ha bevis?

Såhär ser den riktiga "Dr A. Tyler" ut enligt filmen:



Hon heter egentligen Charlotte Milchard och är skådespelerska.



Killen som intervjuar henne är producenten och regissören. Allt är fake.

MEN.

Det är ju ganska kul att det ens fanns ett litet tvivel hos mig. Jag menar, hallå! Om det fanns inspelat material som i princip bevisar att utomjordingar kidnappar oss om nätterna så skulle det nog få lite mer uppmärksamhet än en skräckfilm år 2010.

Att jag tvivlade där för en sekund tyder ju bara på att filmen ändå lyckades rätt bra med det de ville uppnå; att skrämma oss.







PARANORMAL ACTIVITY 2

Nej men heej. Ett tag sedan sist. Jag är dålig, dålig på att uppdatera numera. Men hey, det är sommar!

Igår kom mina vänner Emil och Mattias förbi mig. De är ute på roadtrip i Sverige nu i sommar och tänkte stanna hos mig till torsdag verkar det som. Kul!

I oktober har Paranormal activity 2 premiär. Jag tyckte ju inte att ettan var så läskig men jag ska definitivt ta och se denna på bio när den kommer. Allt är läskigare på bio. Trailern ser helt okej ut, ungefär som den första.

 


MAYBE.

Jag har tillbringat de senaste timmarna med att titta på Tough love. Hur kul? Galet.

I helgen har vi hängt nere på Cityfestivalen med lite folk. Det har varit en helt okej helg men som vanligt har den gått på tok för snabbt. Jag kan inte fatta att det är måndag igen. Damn.

Klockan nio börjar filmen Definitely maybe. Jag tänkte kolla in den.

HÖRS.


Morgonstund i raketfart.

Morgonen började väl sådär. Vaknade klockan sex och var pigg. Somnade om runt halv sju. Vaknade igen tjugo över åtta. Tjugo över åtta tänkte jag och låg kvar i sängen. TJUGO ÖVER ÅTTA! Jag for upp ur sängen i panik. Kvart i nio parkerade jag cykeln utanför jobbet. Ganska bra jobbat ändå. Gick in på kontoret, startade datorn, loggade in, öppnade en till identisk inloggningsruta och loggade in där med. Hämtade kaffe. Undrade varför jag var inloggad redan. Loggade ut. Hade två identiska inloggningsrutor uppe på datorn brevid varandra, som båda var utloggade. Fattade att jag inte riktigt hängde med i huvudet och loggade in igen.

Herregud.


Team Jacob.

Eclipse var faktiskt bra. Lätt den bästa av de tre filmerna! Sedan störde man sig ju på vissa saker, Bellas töntighet och det faktum att vampyrerna var gjorda i typ porslin och kunde slås sönder i ett slag. Jag antar att det beror på att den ska kunna ses av fans under 15 år. Men den var underhållande!

Idag blir en väldigt jobbig dag. Klippa gräset hemma. Städa hela lägenheten. Handla. Herregud. Jag kommer dö ikväll. Men jag ser fram emot att G kommer hem från Rhodos inatt.

Nej vet ni vad. Nu får jag gå hem om tio minuter. Helt otroligt.


RSS 2.0