To do list den 31 december 2011:

  • Städa lägenheten
  • Tvätta
  • Måla två väggar, soff-väggen och köks-väggen
  • Förbereda middag
  • Laga middag: Majssoppa till förrätt och fläskfilé i kantarellsås med hasselbackspotatis, till huvudrätt.
  • Sätta upp ljusslingan i sovrummet

Imorgon måste vi måla klart väggarna så jag äntligen kan sätta upp de fina tavlorna som jag fick av Peter, samt den fina kalendern som jag fick av mamma. Det kommer bli så fint här när det är klart! Tyvärr kommer det att dröja ett tag eftersom jag varken har tillgång till bil (svårt att frakta stolar och sådant utan bil) eller pengar (behöver köpa matta, tyg att klä stolsitsarna med, tv-bord, kökslampa, hyllor, växter, väggklocka och tavlor. Men jag har accepterat att det får ta sin lilla tid. Jag tar ett steg i taget.

GOTT NYTT ÅR!

Smällare

Snart är det 2012. Sjukt! Jag fattar inte var tiden tog vägen. Det blir inget stort nyårsfirande imorgon utan jag och Gabbe åker till örebro ikväll för att fira nyårshelgen i nya lägenheten. Vi ska fixa och dona lite, måla väggar, titta på film och laga god mat. Det blir mysigt! Men jag har faktiskt köpt fyrverkerier till imorgon för första gången i mitt liv. Sofia blev livrädd och sa att jag kommer att få en smällare på mig och bli av med en kroppsdel. Okej, hon kanske inte sa det exakt så, men jag vet att det var det hon menade. Hon är säkert inte helt ute och cyklar heller. Närå.

Jag hoppas att alla får en mysig helg och ett gott nytt år!

Läget

Uppsatsen är klar, lägenheten är städad, resväskan packad och tåget väntar! Nu mina vänner är det jul!

GOD JUL!

En dålig tjuv

Idag har jag och Elsa haft en jättemysig dag på IKEA i Örebro! Vi gick runt i butiken i ca två timmar och köpte lite smågrejer till våra lägenheter. Jag har världens längsta lista på saker jag vill köpa där nu. Men något hemskt hände. Jag råkade snatta ett paket ljus. Jag dog när jag kom hem och upptäckte att jag råkat lägga paketet i min väska istället för i IKEA-kassen. Hur lyckas man med det? Jo det ska jag tala om för er. BÄR INTE DIN VÄSKA PÅ AXELN, BREDVID DIN IKEA KASSE.

Jag fick panik! Jag vill inte vara en tjuv! Så jag ringde till Ikea kundstjänst och berättade vad jag råkat göra. Det kan ju möjligtvis ha varit det mest pinsamma telefonsamtalet någonsin. Jag sa till henne i min förtvivlan att jag bodde på Tärnvägen. Hon arbetade på Ikea kundstjänst i Stockholm. Som att hon visste vad Tärnvägen var liksom. Åh gud vad pinsamt. Men hon var snäll och tackade mig för att jag ringde och sa att om jag hade vägarna förbi så kunde jag lämna in dem, eller betala för dom. Så nu är mitt samvete rent och jag kan sova inatt. Puh.

Ikväll ska jag och Elsa fira att vår uppsats i princip är klar, genom att äta mat tillsammans och dricka lite öl. Imorgon åker jag till Västerås!

Mysig morgon

Godmorgon!

Jag var uppe med tuppen imorse för att titta på luciatåget på tv hos elsa. Hon hade gjort så mysigt med pepparkakor och lussebullar. Vid en kvart över åtta begav vi oss till skolan och tittade på luciatåget i biblioteket. Det var mycket stämningsfullt och jag fick en liten släng av jag-saknar-att-sjunga-i-kör.

Nu är jag hemma igen och är så trött att jag förmodligen kommer att somna. Sofia, om du ser det här: kan du ringa mig senare? Jag har nämligen en idé om en present till Peter och skulle önska att du kunde vara med på den...Men ring inte förrän efter tolv för jag tror att jag glömde min mobil hos Elsa.

Adjö!

Nu är det jul igen

Idag har jag och Elsa pluggat för typ hundraelfte gången och lyckats läsa igenom halva arbetet med förstoringsglas iallafall. Nu har vi lagt ner det och har istället beställt pizza från onlinepizza.se. Min heter Rhodos, väldigt passande.

Sedan ska vi titta på julfilmer, yeay! Elsa har inte sett Ett päron till farsa firar jul.  MAN MÅSTE JU SE DEN, duuh! Aja, hoppas ni får en trevlig kväll..


Cabin in the Woods

Cabin in the Woods. Ungdomar i en stuga, läskiga saker händer. Joss Whedon. Chris Hemsworth (din älskling Sofia) Jesse Williams. En annolunda "take" on det uttjatade (men för mig älskade) konceptet. Jag längtar så jag dör tills filmen kommer ut!


Å. Så. Söt.


Finn fem fel:


Det är över nu

Jag ligger i soffan och halvsover. Kom hem från Örebro för ca en timme sedan. Imorgon är det här över. Ingen mer pendling var eviga dag! Jag tror faktiskt att pendlingen gjorde mig lite deprimerad där på slutet. Dagarna blev ju så jävla långa, upp klockan sex i beckmörker för att trängas med resten av mänskligheten (som är ganska hemsk har jag upptäckt), plugga ca 5-6 timmar, sedan åka hem i mörkret igen med ytterligare trängsel. Komma innanför dörren runt 7 tiden på kvällen och vara så trött att man stupar. Gå och lägga sig vid 10-11 för att i huvudtaget orka ta sig igenom ytterligare en dag.


MEN NU ÄR DET ÖVER. Halleluja. Jag fattar inte hur människor orkar pendla i flera år.

 

Ikväll ska jag och Gabbe fira att vi har helg i tre dagar med underbar fredagsmat. Men helg innebär inte vila, för i helgen ska jag flytta. Jag fick nycklarna igår och gick förbi lägenheten idag för att mäta lite. Fy fan, den ser för taskig ut! Blåa och röda väggar, avskavda lister och en frys som står längs med väggen i ”rummet” (eftersom det inte finns någon plats för den i det minimala pentryt. Ja herregud, I have my work cut out for me. Vi får se om Gabbe och jag blir tvungna att hyra en bil imorgon för att kunna måla innan alla möbler kommer dit. Jag fattar inte hur det ska gå till annars nämligen, eftersom det är så litet. Det ska bli kul också såklart, nu har jag något att se fram emot. Ett litet projekt som inte har något att göra med skolan.

 

Det känns lite som att jag har gått under Jorden den senaste tiden. Jag har inte haft tid för något annat än skolan så det ska bli underbart med jul och jag längtar tills jag får leka med Rebecka (du har inget val) Hihi.

 

Ha en trevlig helg!


RSS 2.0