Drömjobbet

amelia söker strandtestare

BONNIER TIDSKRIFTER AKTIEBOLAG

Publicerad: 2011-03-31, Annons-ID: 1877506

Stockholm  (Kommuninformation), 1 plats
Sista ansökningsdag: 2011-04-05

Uppdrag: Att under fyra veckor för magasinet amelias räkning testa badstränder i fyra världsdelar.

Bland arbetsuppgifterna ingår att åka på utflykter, vila i solstolar, dricka vin på lokala tavernor samt andra vanligt förekommande uppgifter i kommersiell strand- och turistmiljö.
På vissa orter kan även mottagande av helkroppsmassage, drinkprovning, snorkeldykning samt bokläsning efterfrågas.
De aktuella stränderna finns bland annat på Korsika (testas sommaren 2011), i området runt Kapstaden, Sydafrika (testas hösten 2011) och i Asien (testas vintern 2011).

Kvalifikationer:
- Du ska vara van att röra dig bland många människor.
- Du ska ha kapacitet att vila/göra ingenting under långa perioder.
- Du ska vara simkunnig.
- Du ska vara ansvarsfull inför dig själv, andra och ditt välbefinnande.

Vi ser även gärna att du
- kan jobba sena kvällar (drinkprovning kan under vissa omständigheter kräva övertidsarbete).
- har tidigare erfarenhet av självständigt arbete.

Arbetsuppgifter:
- Blogga kontinuerligt på amelia.se under perioder då stränderna testas.
- Skriva fyra fristående reportage om dina upplevelser under resorna.
- Fotografera.

Om amelia:
amelia är Sveriges ledande magasin för kvinnor och har 355 000 läsare. 90 procent av läsarna ägnar 54 minuter åt att läsa varje nummer, de flesta läser tidningen flera gånger. amelia ger även ut elva specialtidningar. Chefredaktör är Åsa Lundegård.

Varaktighet/Arbetstid: 4 veckor

Övriga villkor: Om du får jobbet måste du kunna frigöra fyra arbetsveckor under kommande året utan andra anspråk än erbjuden lön.

Ansökan:
Berätta med högst tio meningar varför just du är perfekt för jobbet som amelias strandtestare. Skicka med namn, ålder, hemort, mejladress och telefonnummer.

Varaktighet/Arbetstid

Visstidsanställning 11 dagar - 3 månader

Heltid

Lön

Fast lön

Lön, enligt kollektivavtal, ca 35 000 kronor.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2011-04-05

Vi tar emot ansökan via e-post: [email protected]

Källa

 

Haha. Har ni läst något så sjukt?! Ett tidigt aprilskämt?

 





Bollywood

Hemma över lunchen igen. Idag har vi haft en föreläsning om Indien och Bollywoodfilm. Nu efter lunch ska vi titta på Bride and Prejudice. Jag har redan sett den och jag tycker den är ganska rolig faktiskt (kan ju vara för att jag är ett die hard Jane Austen fan).

Sedan när jag kommer hem väntar förhoppningsvis någon på mig. Gabbe åker hit för att jag fyller år imorgon. Usch. Alltså inte att han kommer hit utan att jag blir gammal.


Skratt

Idag skulle vi plugga. Det gick inte så bra, det slutade med att vi satt och kollade på roliga youtube videos och tjöt av skratt. Den här videon kan ju vara den roligaste någonsin:



Jag skrattar lika mycket varje gång!

Snart kommer Elsa över igen och vi ska tillbringa kvällen med att titta på Pride and Prejudice och Becoming Jane igen. Underbara filmer.



Suffering

Åh jag är så trött. Ser typ i kors. Idag skulle jag gärna titta på någon spännande (läs läskig) film och äta popcorn och ta det lugnt. Får se om jag orkar. Hehe.

Vi såg en film från Iran idag, den handlade om en kvinna som flydde från Afghanistan när hon var yngre men nu återvänt för att rädda sin syster som blev kvar i landet. Den var bra och man fick tänka till lite. Tänk hur en del har det där ute i världen? Här klagar vi på matkoma och för mycket snö - andra saknar mat för dagen eller oroar sig mest för landminor. Fruktansvärt. Så idag sänder jag en tanke åt alla fattiga människor och de som lider.

Ser ni kontrasten? Mellan första och sista stycket? Jag blir full av förakt för mig själv.




Killing product

Jag skulle cykla till Brickebacken idag för att hämta ut ett paket. Jag har aldrig varit där förut så jag visste inte hur vägen dit såg ut. Jag for i väg som en pil och hade en kille på en mountainbike framför mig. Plötsligt stannar han, kliver av cykeln och börjar leda den istället. Vilken tönt tänker jag och susar lite kaxigt förbi. Tills det blir klart för mig att framför väntar en typ 2 mils lång uppförsbacke. Och eftersom jag redan hade svishat förbi den där snubben så kunde jag ju inte kliva av cykeln, det skulle ju känns jättefånigt. Så istället börjar jag trampa på...och trampa på och trampa på. När jag äntligen kommer upp för den där jävla mördarbacken ser jag ytterligare en. När jag tillslut når Coop och brickebacken är jag totalt slutkörd, ja menar så pass slut att jag hade lust att slänga mig på vägen, spy eller ringa 112. Men jag kämpade mig in i butiken på dallriga ben och då kände jag mig inte särskilt cool längre. Nu sitter jag hemma och hostar jag upp lungorna. Jävla skit väg.


Allt för denna produkt:



Nu räknar jag med att få lysande vita tänder - annars gråter jag.

Aha

Ja, vad ska man säga om svenska Bachelorette?

För det första: Älskar Johans uttal av Baachelorette. Fruktansvärt roligt, jag skrattade flera gånger. För det andra; Christian. Olala. Dessvärre skriker det player om honom, men så är det ju tyvärr med alla snygga killar. För det tredje; jag stör mig redan på Frida. Hon är alldeles för glad, upprepar sig hela tiden och jag har redan tröttnat på hennes leende. Borde hon inte få kramp snart?

Gabbe åkte för några timmar sedan och jag känner mig lite deprimerad, så som jag alltid gör när han åker. Jag vänjer mig så fort vid att ha sällskap och ha någon person vid mig hela tiden. Nu ses vi inte på några dagar och det känns tungt. Men jag ska fördriva tiden med att plugga och träna. Nu jävlar säger jag bara.

Nu: Episodes.

Top 5 av Botten 5

Top 5 tvprogram som jag hellre dör än tittar på:

1. Pluras kök. Jag blir illamående av det programmet - pluras äckliga nakna ölmage i kombination med matlagning och gäster som röker inombords och är allmänt dryga. Jag blir spyfärdig.
2. Sofias änglar. Jag blir äcklad av hur programmet är utformat, olyckliga människor som ska bli "räddade" av heminredning. Snälla, försvinn.
3. Let's dance. Det mest patetiska program jag någonsin sett. Varför tittar folk? Jag förstår inte.
4. Landskampen. Herregud så otroligt värdelöst.
5. Scrubs. Kalla mig tråkig, men jag ser inte det roliga. Alls.


Episodes

Vad tror ni om den nya komediserien med Matt LeBlanc, Episodes? Den börjar sändas på kanal 5 ikväll. Jag ska lätt se det första avsnittet iallafall och se vad jag tycker! Sedan börjar ju den svenska versionen av Bachelorette på 3:an klockan åtta och det läängtar jag till! Härlig tvkväll med andra ord.




Sommar och brunbrända ben

Godmorgon!

Jag har haft en jättemysig helg. Igår åkte vi ju ner på stan och när vi kom in på H&M sa Gabbe till mig att jag fick välja några plagg om jag ville som en födelsedagspresent. Han har ju redan bjudit mig på flygbiljetten till Rhodos så jag tog för givet att jag inte skulle få något mer! Så överlycklig gick jag runt i butiken och valde ut några plagg. Jag tänkte naturligtvis enbart sommar och Rhodos så det blev två linnen, två skjorts samt en liten sommarklänning. Enkla basplagg. Jag kom ju nämligen på att jag knappt äger ett endaste sommarplagg (vilket nog är resultatet av att ha jobbat de senaste typ 5 somrarna).


Det här linnet ville jag ha för den fina ryggen. Kommer bli jättefint till en brun rygg.


Ett enkelt, lätt utsvängt och kort linne. Fin färg tyckte jag.


Coola skjorts, manchester och snygg färg.


Mitt mest vågade val... jag är inte särskilt förtjust i vita byxor, men jag tror dessa skulle vara väldigt fina till rätt topp. Väldigt, väldigt korta dock och väldigt, väldigt tajta.


Söt sommarklänning. En aaaning för kort bara...men det får bli bra!


Mitt största problem just nu är att hitta en bh utan band, som jag kan ha under det första linnet eftersom hela ryggen visas. Jag får gå på jakt någon dag. Sedan vill jag fortfarande köpa lite fler klänningar och en eller två bikinis. Jaja, det får bli nästa månad! Mitt andra problem är att jag måste bli fit tills sommaren. Jag tänker inte gå runt i tajta skjorts om jag inte är fit. Haha, så nu är det löpning som gäller.

TACK GABRIEL!


Lördag 26/3

Jag lagade jättegod mat igår. Jag gjorde marinerad kyckling, pottisklyftor och sallad med fetaost. Marinaden bestod av sweet chilisås, aprikospuré, soja, olivolja och vitlök. Det kan verkligen rekomenderas (även om det blev mer som en glaze än marinad). Vi kollade på lite dålig tv innan gabbe slängde in handuken klockan elva. Han hade ju varit uppe sedan typ klockan fem så jag kan väl inte klandra honom. I brist på saker att göra gick jag och la mig också så vi har sovit typ 12 timmar inatt. Inte dåligt.

Nu skiner solen och vi planerar att åka ner på stan och kika lite. Jag vill titta på härliga sommarklänningar till Rhodos!




Skitstil

Jag är förbannad, Kanal 11 har försvunnit! Jag ringde Telia (och pratade med en jättetrevlig kille) som sa att det bara var en "prova på" period som man fick kanal 11 gratis. Om jag vill ha tillbaka den måste jag köpa ett kanalpaket som kostar 99:- i månaden. FY VAD DÅLIG STIL.

Hur ska jag överleva? Jag har ju vant mig vid mina skitprogam - vilket ju naturligtvis är det DE vill. DE vill att jag ska vara så desperat att jag betalar den där jävla månadsumman. Men mig ska de inte besegra... jag får helt enkelt skaffa mig ett liv istället.

Synd tv4, nu förlorar ni en stor publik.

DÖD

Klockan är bara tre, men jag är redan helt död. Jag har varit igång sedan klockan nio imorse och har hunnit med att tvätta 4 maskiner, städa hela lägenheten, åkta ner på stan och sist handla mat för en vecka framöver. Det blev 3 tunga kassar med mat och jag trodde helt seriöst att jag skulle dö. Jag förstod inte hur jag skulle lyckas frakta hem den där maten. Som tur är hade jag Elsa med mig och som den ängel hon är, hjälpte hon mig att bära. Nu ligger jag utslagen i soffan med en kopp kaffe och värkande fötter.

Det värsta är att jag måste cykla till affären igen. Såklart glömde jag köpa några grejer. Varför är det alltid så att man glömmer det typ viktigaste när man handlar? Suck. Men jag skjuter upp det några timmar tror jag...



Tihi

Jag är helt slut. Av någon konstig jävla anledning vaknade jag klockan åtta och kunde inte somna om. Så jag drack kaffe i sängen och tittade på nyhetsmorgon (jag har flyttat in tv:n i sovrummet nu när jag sover själv) och det var ganska mysigt faktiskt. Kanske borde bli en vana?

Sedan har jag haft en heldag i skolan och ytterligare några timmars plugg med Elsa efteråt. Så nu ska jag njuta av resten av kvällen i lathet innan morgondagen.

Ha en trevlig kväll!

The awakening

Jag har precis kommit hem efter en joggingrunda (mest promenad tyvärr). Men det börjar kännas bättre, jag orkade springa längre idag! Jag tar en dag i taget.

Jag älskar att våren är här, jag känner mig som en helt ny person. Det känns ungefär som att jag har vaknat från en dvala!

Nu ska jag göra en matlista.



Ciao!


Godnatt

Någon som är vaken?

Jag är själv i Örebro den här veckan, Gabbe jobbar tidigt. Jag tycker att det är lite ensamt, jag är inte van vid att sova själv.

Hemmet är i kaos, smutsigt, fullt med smutsiga kläder och en ekande tom kyl. Så, på fredag ska jag storstäda, tvätta, handla, cykla ner på stan, laga mat. Sedan kommer Gabbe på kvällen!

Dagarna fram till fredag kommer typ bara bestå av plugg, plugg och plugg.

Shit. Jag behöver sommar och ledighet! Men den 24 maj bär det av till Rhodos och då ska jag verkligen njuta.

Okej, det här blev ett ganska osammanhängande inlägg så jag ska nog försöka sova.

Natti.



Seven Samurai

Jag kom hem från skolan för en stund sedan. Vi såg Kurosawa's Seven samurai. Den var lite över 3 timmar så jag fick lite kramp där ett tag. Hehe, nej då så farligt var det inte. Jag gillade den!



Och vet ni vad? Jag fick VG på den europeiska tentan! Det gjorde min dag. Jag vet inte hur många poäng jag fick än, men ska kolla det imorgon.

Vädret är underbart, så nu ska jag bege mig ut på en löp/promenad tur.

The weekend

Ligger i sängen hemma i Örebro och tittar på tv. Jag har haft en trevlig helg i Västerås. Nu är det åter dags att inta plugg-mode. Imorgon ska jag upp klockan åtta och har sedan skola till fyra.

Lite bilder från helgen:


Mamma trodde att hon skulle bli brännskadad i solen.


Jag gömde mig.


Lennon.


Gos.


Jag och Rebecka tog en promenad.


Rebecka härmar sin idol Kenza.


Jag ville inte vara sämre. HOPPA ÄR JU SÅ KUL (!!)


Jag försökte pluta med munnen.


Stora tänkare.













Sov så gott!

Soundtrack

Vi såg ju Lust, Caution i tordags. Den var bra, hemsk och vacker. Men det bästa i hela filmen var dess soundtrack. Helt fantastiskt, underbart, vackert. Jag får rysningar varje gång jag lyssnar på det.

FREDAG

Jag vaknade upp på ett jättebra humör imorse. Jag tänkte gå till affären så glatt rotade jag fram min skinnjacka och tittade ut genom fönstret lite flyktigt. Snow.

What?


Humöret sjunker på tre sekunder.


Fram med dunjackan då.


Suck.




God jul!

Just ja!

Jag glömde ju berätta om skräckfilmskvällen.

Jag mötte upp killarna vid Pressbyrån (precis vid Universitetet) och vandrade sedan hem till Richard. Han bor i en liten stuga i skogen ca 15 minuters gångväg från mig. Världens gulligaste stuga, men väldigt läskigt. Jag fattar inte hur han vågar bo där själv, jag skulle dö! Å andra sidan är han uppväxt i Boden så jag antar att naturen inte direkt skrämmer honom...

Vi skulle egentligen ha sett två filmer, men vi nöjde oss efter en. Vi skulle ju upp tidigt nästa dag (ja, jag är medveten om att jag låter som en pensionär). Vi såg Dario Argento's Suspiria [1977]. Jag kan varmt rekommendera den för er som gillar gammal klassisk skräck. Historien var (som det ju ofta är i skräckfilmer) ganska banal. Men scenografin och soundtracket är lysande - kanske det läskigaste någonsin.



Se den!

Nu tänker jag titta på film och sedan sooova. Ledig till tisdag. Åh.

Movietime

Jag ska strax springa till skolan. Tänkte bara titta in och säga HEJ!

Nu ska vi se Lust, Caution regisserad av Ang Lee. Ska bli spännande!


OOPS.



Råkade nyss beställa hem en sån här. Hur gick det till?

Men snart får jag en kamera. YEAY! Jag ska fota skiten ur världen!

Skräck

Jag har haft det jättebra här hemma i Västerås. Om typ en timme drar jag hem till Örebro igen. Jag har skola hela dagen imorgon.

Ikväll ska jag och Robbin hem till Richard. Vi ska ha skräckfilmskväll. Vi har pratat om det sen vi började skolan förra hösten, men äntligen blir det av.

Tills dess så ska jag försöka tvinga mig själv att plugga. Det gick nämligen inte så bra igår, hehe.


Hell.

Jag vaknade i morse med tandvärken from hell. Min visdomstand spökar lite ibland - jag tror att den är på väg upp och de senaste dagarna har jag haft en svag molnande smärta. Imorse trodde jag att jag skulle dö. Smärtan hade liksom spridit sig från längst bak i munnen till både sidorna, uppe och nere. Om ni förstår. Jag kunde knappt svälja så ont det gjorde. Så jag stapplade upp till badrummet och tog en ipren. Efter det lyckades jag somna om. Nu känner jag att smärtan är påväg tillbaka.

Det värsta är att jag inte kan gå till tandläkaren. jag har inte råd med flera tusen, då blir jag hemlös. Jag måste helt enkelt stå ut med den här fruktansvärda smärtan tills tänderna börjar ramla ur munnen. Förhoppningsvis tar det några år.

Idag måste jag plugga. Medan Rebecka är i skolan tänkte jag vara duktig och läsa igenom alla sidor inför torsdagen.

Jag fick mejl från chefen igår angående sommarjobb. Jag sa att jag kunde jobba mellan 13 juni och 26 augusti. Det känns skönt att det är spikat iallafall.

Nej nu ska jag läsa lite om National Cinema och World Cinema. Jag ser fram emot den kommande kursen, den låter kul.

Hörs!

Sammanfattning

Kul kväll igår. Minuspoäng till svenska folket som röstar fram världens sämsta låt, skriven för femåringar. Köttbullar och makaroner snart. Finns det någon tråkigare mat? Potatis är väl det minsta man kan begära. Hem till familjen imorgon (som är totalt omedvetna om att jag planerar att bo där den kommande veckan. BB nu. The resident senare.
Ciao!

Underbara tentahelg.

Efter en intensiv vecka som i princip bara bestått av plugg så är det äntligen över. Jag känner mig nästan lite tom. Jag skrev och skrev i två timmar - i princip utan uppehåll. 11 handskriva sidor blev resultatet. Nu är det bara att hålla tummarna för att det blir bra.

Snart tar jag tåget till Västerås. Sedan väntar en rolig helg med bästa vännen, melodifestivalfinal och fest. Nästa vecka ska jag läsa kurslitteraturen inför nästa delkurs. Duktig va? Aja, jag kanske inte ska skryta innan jag förverkligar det...

I eftermiddag ska vi förmodligen boka resa till Rhodos. Vi är ett litet gäng som ska åka iväg 24 maj-31 juni. Fy fan vad jag längtar!

Vilken underbar dag! Å vilket bra humör jag är på.


Jag hoppas att ni får en bra dag också!




Framtiden

3D-grafik och visuella effekter för video A 30 hp
Höstterminen 2011 Anm.kod: ÖU-12080
Helfart
Akademin för humaniora, utbildning och samhällsvetenskap
Grundläggande färdigheter i att arbeta med digitala verktyg och videoproduktion erbjuds genom denna kurs. Den innehåller övning i 3D- animerad grafik för video, videoproduktion, användning av green screenteknik och digitala bildbehandlings- och compositingverktyg. I kursen ingår även övning i att arbeta med visuella effekter, där digital grafik och animation skapas (och kombineras) med video. Färdigheterna tillämpas på vinjetter, logotyper och grafik för beställnings och reklamfilmer. Teori i film form och grafisk kommunikation ingår.
Behörighet: Grundläggande behörighet.
Urval: Betyg/högskoleprov/akademiska poäng.

Taget från Orus hemsida


Den här kursen har jag bestämt mig för att läsa nästa termin. Visst låter det kul?!

Motgångar

Sorry för lite dålig uppdatering. Jag har ju tenta på fredag om det är någon som kommer ihåg. I helgen gick jag igenom en liten identitetskris. Bara en aning överdrivet.

Jag fick nämligen reda på att jag blev underkänd på min senaste hemtenta. Jag var så totalt oförberedd på det så ni anar inte! Skriva är min grej liksom, jag kan det. Plugga inför prov, sånt kan gå åt helvete men en liten filmanalys ska jag greja. Iallafall så blev jag lite ställd. Jag började fantisera ihop att hela arbetet sög, att jag var sämst och ja ni vet. Jag gillar inte motgångar.

Jag gick iallafall och hämtade den där tentan igår och det var inte så illa som jag trodde. Jag blev underkänd för ca 5 rader av en 8 sidor lång analys. Resten var tydligen bra. Så nu måste jag bara ändra de där 5 raderna, lämna in det igen och få mitt betyg. Det känns skönt.

Men jag undrar om jag måste göra något åt min"jag ger upp när jag möter motgångar" anda. Det kommer man ju inte långt på.

Idag ska jag börja pränta in en massa fakta om europeisk film. Jag koncentrerar mig på hemtentan som vi fick se innan och sen får det bära eller brista. Sist brast det ju (på konvergenstentan där inte en enda fråga var samma) men på omtentan fixade jag ju ett VG så jag känner mig inte så orolig.

På fredag efter tentan åker jag hem till Västerås. Jag är ledig till torsdag nästa vecka (älskar det lilla "lov" som uppstår mellan två kurser)! Så jag stannar nog kvar där till onsdag. Sedan mina vänner så har ja bara en delkurs och en B-uppsats kvar på den här terminen. Lovely.

You make me go crazy












Thorpe Park 2010






























Photographed by Chat Singh

AAGGRRRRR.

Fan, plugga stenhårt på en fredag är fan i mig inte motiverande. Den svenskaguldåldern håller på att ta död på mig. Jag kan inte få ihop alla de typ 100 sidorna i ett vettigt långt och sammansatt svar.

Såg ni stafetten i eftermiddags? Jag höll på att dö av spänning. Hata Petter Northug. Älska Hellner!

Halv sju ska jag iväg på födelsedagsfika hos Elsa. Sedan tar jag tåget hem ikväll klockan nio. Syster yster och Chat är hemma över helgen och jag ska hem och umgås.

Nu tror jag att det är dags för mig att börja packa, duscha, göra mig hyffsat snygg samt laga mat innan jag måste kila iväg.


Dubbelsäten...

Jag har precis kommit hem från skolan! Vi hade en föreläsning om italiensk neorealism. Efter det såg vi Roberto Rossellini's Roma, città aperta [1946]. Den var väldigt bra men väldigt deprimerande.

Igår var vi ju som sagt iväg på bio. Filmen var ungefär precis så som jag hade förutspått - rätt dålig men ändå underhållande. Men de intressanta var ju de där dubbelsätena (hur fan skriver man säten i plural?!). Jo det ska jag tala om! Det var stoora sänger som låg utplacerade, med egna högtalare och tjänare som serverade snacks.

Ehrm. Eller inte. Det var tråkigt nog precis som det lät. D u b b e l s ä t e n. Två vanliga röda säten som satt ihop. Haha.

Nu ska jag dricka lite kaffe och sörja över att Gabbe överger mig. Vad fan ska jag hitta på idag då? BLÄ.





Biotime

Det har väl inte gått sådär jättebra att plugga idag. Jag svarade bara på en av de 6 tentafrågorna. Men fuck - vad mycket det blir att plugga in.

Ikväll går jag och Gabbe på bio. Kriterierna var underhållande och lättsamt så vi valde Sanctum 3D. Den kommer säkert suga men jag tror att det blir kul ändå och Gabbe har aldrig sett 3D. Det jag ser mest fram emot är de "dubbelsäten" som man kunde boka. Vad fan är det liksom? Var det så länge sedan jag gick på bio att jag helt missat något sådant? Aja, vi bokade det så nu ser jag fram emot en stor säng typ.

Nu: Potatismos med choritzo.



Blondinbella.

Blondinbella är för mig ett mysterium. Det var länge sedan jag följde hennes blogg sådär slaviskt som för några år sedan när hon startade. Idag står jag liksom inte ut. På något konstigt sätt tycker jag att hon är mer provocerande idag än hon var när hon medvetet försökte provocera. Här har vi en tjej som älskar mörk choklad och ett glas vin som belöning på en jobbig dag. En tjej som bara kan dejta äldre män (de i hennes ålder är ju så omogna). En som framställer sig som en workaholic och samtidigt blir utbränd var tredje  vecka. Det är en tjej som inte verkar ha ett normalt förhållande till sin familj. Blondinbella är en osäker, rädd liten tjej som vill tjäna pengar. Förmodligen för att väcka hennes pappas uppmärksamhet. Hon är en tjej som måste egoboosta sig själv dagarna i ända för att tala om för sig själv att hon duger. Egentligen är hon nog en rätt olycklig tjej. Någon som har fått för lite uppmärksamhet och kärlek att hon behöver hävda sig nu.

Igår skrev hon att hon hann springa iväg och ta ett glas vin med huvudrollsinnehavaren i The Ritual. Hon ville nog att det skulle låta lite blasé, som att hon är van vid sådant ochatt "äsch, det var väl inge särskilt". Men det fanns något där i texten som berörde mig. Hon kunde inte dölja sin glädje och upprymdhet. Det var lite gulligt tycker jag. Och missförstå mig inte - hade det varit jag så hade jag dött. På riktigt. Men skillnaden mellan mig och Blondinbella är att jag inte behöver låtsas vara något som jag inte är. Jag har ingen press på mig. Jag behöver inte bekräftelse. Jag skulle dö om jag träffade en kändis för- jag är ingenting. Och jag är väldigt glad över det. Men jag älskar kändisar. När får jag träffa kändisar?

Oj. Gled ifrån ämnet. Men det var väl ungefär det jag satt och tänkte på nyss. Tänkte bara dela med mig. Nu ska jag plugga stenhårt hela dagen för jag känner att det nog är dags att börja tentaplugget så jag klarar tentan nästa fredag. Ska svara på hemtentan idag som består av 6 frågor och förmodligen kommer bli typ 20 sidor svar. Det måste jag plugga in plus läsa övriga 500 sidor. Suck. Europeisk film, here I come.

Tomorrow when the war began

Igår såg Gabbe och jag en australiensisk film som heter Tomorrow when the war began. Den handlar om 7 vanliga ungdomar som återvänder från en campingtripp och till sin förfäran upptäcker att landet blivit attackerat - och att det råder krig i landet.



Filmen hade sina brister men den var väldigt underhållande och spännande. Jag läste att den var baserad på en bokserie i 7 delar. Jag dog. Bokserie? JAG ÄLSKAR BOKSERIER. Så jag beställde hem den första boken, som skrevs redan -93 och längtar tills den dimper ner i brevlådan. Det får bli min belöning efter tentan nästa fredag.

Lite recensioner från amazon:

5.0 out of 5 stars Read it!, June 8, 2005
By
This review is from: Tomorrow, When the War Began (Tomorrow Series) (Hardcover)
Any teen, any adult, any grandma must read this book!!!

The whole series is absolutely amazing, I swear, I lost my life for 2 months reading these books. You probably don't need any filling in on details of what actually happens in the book, but I'll give you a brief introduction... A group of teenagers take a little holiday and come back to see their country has been invaded. Ever since I finished, (a good 2 months ago) all I have been thinking about it the books, I want to go to hell, I want to experience what they experienced myself... It's amazing what this book does to you.
Marsden has made no mistake in this book, he gave amazing descriptions, that when I saw pictures of what he had wrote about it was just what I had envisioned. When I finished I felt as though I knew the characters personally (I don't know if this was just because of the length). Dude, what more can I say, these books are amazing, they mess with your mind, you don't know how many Tomorrow Series dreams I've had since finishing, lol.
But yeah, if you walk past one of the books in your libary, or at a book store, GET IT!

I can't say I was too hapy with the sequel, 'The Ellie Chronicles', bit of a waste of time, IMO, I think if the ******* (you know what I mean, if you have read the book) happened again, just for one book it would be good.

I'm done... Now it's your turn, get it!!!

5.0 out of 5 stars So good I couldn't put it down!, November 9, 1999
By
This review is from: Tomorrow, When the War Began (Tomorrow Series) (Hardcover)
I wasn't sure I'd like this book, but it turned out to be awesome! It was chilling because these characters, who seemed so real, were just ordinary teens who had comfortable lives until a terrible war separated them from their families and forced them to be heroes. I can't wait to read the rest of the series!


5.0 out of 5 stars Book 1 of an AMAZING series, August 28, 2010
By
Amazon Verified Purchase(What's this?)
This review is from: Tomorrow, When the War Began (The Tomorrow Series #1) (Paperback)
I discovered this book while on vacation in Australia. After finishing it I promptly bought books 2 and 3, all I could find at the time. This book is fabulously written, highly entertaining....you get the idea. Both my mother and I loved this series about a group of teens who come home from a camping trip to find that Australia has been invaded and their world and life has changed. The book does a great job not only of describing their many adventures, but also showing their growth emotionally from typical young teens, to mature, responsible young adults. Their is some mild romance and sex in the series so probably not appropriate for young teens.

Reviews from Amazon.com

Sugen någon? Sofia?

:)

RSS 2.0