Madeleine Wickham

Den här veckan har gått i racerfart! Jag har suttit hemma och skrivit på min hemtenta tills tangetbordet börjat brinna. Eller inte. Men jag är inte riktigt klar än, jag har en sista uppgift som jag sitter och skriver på, men den är lite klurig och jag har inte riktigt en klar idé om hur jag vill skriva den så jag får sitta och fundera på den resten av dagen. Imorgon ska jag till skolan och lämna in den färdiga tentan, sen ska jag hänga med underbara Elsa, yeay!

Idag var jag inne på Sophie Kinsellas hemsida och jag blev genast lite smått besatt. De flesta vet väl att hon har skrivit 7 böcker under pseudonymet Madeleine Wickham. Nu är det så att de har släppt nya omslag på alla dessa böcker, i stil med Sophies andra böcker. Och genast blev jag besatt. 7 böcker av Sophie som jag inte har läst. Det är ju helt FANTASTISKT. Jag har redan beställt hem en. Jag ringde till och med till Akademibokhandeln för att kolla om de hade någon inne, då hade jag kunna köpa den idag...åh...ja ni ser. Besatt! Men nu kommer jag iallafall ha en bok att läsa till Londonresan. Det är inte långt kvar nu, härligt!

Denna har jag beställt:



Källa.


The girl from hell.

Vill ni se något riktigt hemskt? Ja, titta på bilden här nedanför. Det är jag efter en allergireaktion för två dagar sedan. Jag var ute på promenad och kände hur det började klia i ögon, näsa och hals. Ja, då visste jag att det var kört. Men ögonen svullnade upp ovanligt mycket - tillslut fick jag svårt att se. Ja ni ser ju själva, det ser helt sjukt ut! Svullnaden har inte helt lagt sig idag, men är iallafall betydligt bättre.



Jag tog kort så jag skulle kunna visa läkaren så då kanske tar mig på allvar. Tyvärr är detta kort lite förmildrande, det såg ännu värre ut - på kortet ovan har jag tvingat upp ögonen (överlocken var minst lite svullna som under ögonen)

Såhär ser jag ut egentligen (så ni inte glömmer, haha).



Idag ska jag hem till Bjuris och umgås med la familia. Sköj! Imorgon ska jag och Soffan shoppa loss (eller inte) och på lördag fyller min fina underbara BÄSTA Rebecka 25 år, så då blir det party. NU ska jag ladda upp min analysuppgift på blackboard så jag kan ta helg.

ADIOS!

Bruten.

Helgen har varit mycket lyckad. Fredagen vet ni redan hur den såg ut, igår åkte jag hem till Rebecka och lagade fläskfilé i kantarellsås och tittade på Bridesmaids. Vi skrattade tills vi nästan kiknade. Jag lyckades även bryta tån (!). Eller, jag gissar att den är bruten - eller stukad för den är just nu svart. Mindre skoj. Men men inte mycket som kan göras åt en tå.

Imorgon ska jag försöka göra veckans skoluppgift.



Dagens lyx-to-do (minus toalettstädning)

Idag har jag beslutat mig för att ha en riktig hemma-fixar-dag. Jag ska städa hela lägenheten, diska upp allt i köket, ta ett bad och tvätta håret, gå till affären och köpa tdningar, lyssna på musik, köpa en bukett blommor att ställa i vas, klä på mig något snyggt och sminka mig så jag känner mig fin. Sedan ska jag ta en promenad om jag orkar och fylla på mitt HDMT-konto så jag kan titta på TrueBlood. Sist men inte minst ska jag laga Potatisgratäng med rostbiff till kvällen och sedan ska jag tända lite ljus och titta på någon läskig film med Gabbe när han kommer hem. Å vad mysigt!

Vad ska ni göra (inte för att jag förväntar mig några svar, era tråkmånsar)?


Feud.

Hej mina vänner. Det var ett tag sedan jag hörde av mig nu. Jag har haft för mycket i skolan och energin är liksom slut när man kommer hem. Detta trots att jag bara haft lektioner 2ggr i veckan, men när alla är obligatoriska seminarier och redovisningar så är man aldrig riktigt ledig. Men nu behöver jag inte vara i skolan förrän den 3:e oktober. Hur sjukt? Men inte rast för det - har flera uppgifter samt en hemtenta att skriva tills dess.

Ikväll (om en kvart) ska jag möta upp Petronella, vi ska på en förhandsvisning av The Help (Niceville). Det ska bli mycket spännande, jag vet knappt vad den handlar om ens.

Hoppas ni får en trevlig kväll. Här har jag helg! tjoheeej. Förresten, jag har visst också fastnat i wordfeud och hittills har jag inte förlorat ett enda spel. Jag tar det oå riktigt blodigt allvar, ni skulle bara veta. Just nu ligger jag under i två matcher, fast jag har gjort grymma räddningar så hoppet finns kvar att jag vinner. MOHAAHAHA.

Soffan - har du android? I så fall utmanar jag dig.

Fun.

Å vad den här helgen kommer bli bra! Idag ska jag bara chilla hemma, ta ett bad, tvätta håret och bli fräsch (haha låter som att jag inte är det annars). Sedan ikväll ska jag och Gabbe gå och se den nya Apornas planet. Jag är såå taggad, jag tror att den kommer ÄGA. Imorgon kommer spenderas med bästis med utgång på kvällen och det kommer bli världens grymmaste dag. På söndag måste jag nog tyvärr plugga men äsch - då kan jag ju leva på den trevliga helgen. 



En dag kvar.

Imorgon har jag mitt andra seminarium innan jag tar helg (även om det säkert blir en hel del plugg i helgen också). Jag längtar till Lördag! Då ska jag ut med min underbara Rebecka - det var kanske en miljon år sedan sist!

Imorgon ska jag för övrigt ta 7-tåget...fattar ni? JAG ska gå UPP klockan halv 6. Stört....Aja, jag får ju sova sedan!

Släktingar och Tanter

1 seminarium klart - 3 to go!

Dagen har varit minst sagt intressant... den senaste tiden har jag märkt att gamla människor allt som oftast börjar prata med mig. Det kan vara allt från random konversationer till att de vill ha hjälp att handla på ica (det har verkligen hänt). Idag var det en tant på tåget som behövde hjälp med hur toaletten på tåget fungerade. Hon fick mig att hålla vakt utanför och se till så att hon inte blev inlåst. Efter att ha hjälp henne med det så verkade hon tycka att det var så trevligt att prata med mig att hon satte sig bredvid mig och pratade på om allt mellan himmel och jord hela vägen fram till Västerås. Det visade sig att hon var från Karlstad och då nämnde jag naturligtvis att jag hade släktingar där. Hon blev genast intresserad och när jag sa vilka det var såg hon alldeles lyrisk ut. Klart hon visste vem Björn och Anna var! Hon hade bara gott att säga om dem och var riktigt imponerad av Anna "VILKEN KVINNA, så otroligt duktig som har kommit så långt...ja du vet hon styr nästan hela Karlstad - hon är otroligt mäktig och har kommit så långt!" Allt detta sa hon i ungefär dubbelt så hög samtalston än normalt så hela tåget satt ju med i våra konversationer och de tittade lite nyfiket på mig. "Jag kan inte tro att din pappa är syster till den duktiga kvinnan". Hon visste allt hon Björns härkomst och pratade om släktingar till honom som jag aldrig ens hört talas om. Hon nämde att han var väldigt klämkäck, musikalisk och omtyckt. Sedan frågade hon mig om han fortfarande bodde kvar i det stora huset vid den vackra älven. Efter det gick hon in på en förklaring till varför han är så klämkäck (det är ju pga av hans härkomst förstår du- alla som kommer därifrån är sådana).

Ja ni hör ju -det blev nästan lite genant det hela. Hon fick mig nästan att känna som om jag var av kunglig börd. Och hela tåget. Men jag blev sannerligen populär hos denna kvinna efter att ha delat med mig av mitt släktskap. Men visst är det lustigt vad liten världen är?

När jag steg av tåget sen och sa adjö gick jag till busshållsplatsen. När jag tagit fram mobilen kom det en gammal farbror fram och sa att han hade köpt en likadan telefon och undrade hur man tankar den. Efter att jag tålmodigt förklarat detta för honom var det dags för nästa tant som kom fram och sa att hon skulle ta 14 till Erikslund och kunde jag säga var hon skulle gå av om hon skulle till Elgiganten?

Ja, något märkligt är det allt. Ser jag tillförlitlig ut - eller kanske ser jag snäll ut? Ja, jag vet inte vad det beror på men jag är verkligen en hit hos den äldre generationen! Jag satt iallafall och fnittrade för mig själv hela bussresan hem.

Wrong Turn

Jag känner för att få ett litet utbrott - så som man kunde få när man var yngre och skrika "JAG VIIILL INTE PLUGGA". Sedan slänga sig i sängen och få ett hysteriskt gråtanfall. Men, jag känner att jag kanske har passerat den perioden i mitt liv. Nu är det väl bara dags att sätta igång så man kan belöna sig själv med idol och Rebecka (se hur jag använder mig av Rebecka som beöning. Gulligt) ikväll.

MEN. Först ska jag gå till affären och handla livnödvändigheter såsom kaffe och SEDAN ska jag baka Focaccia med oliver. Efter det tror jag att jag är redo att börja plugga.

HEJA, HEJA!

Igår såg jag och Gabbe förresten Wrong Turn (kan inte fatta att jag inte har sett den förut). Den var ju bra! Inom genren. Men innan vi såg den så hade vi en livlig diskussion då jag ville se Red Riding Hood och han blankt vägrade. Jag tycker att det är lite elakt faktiskt! Man kan ju ge filmen en chans liksom. Men nej, han sa att han inte kunde sträcka sig så långt utan att jag fick nöja mig med att jag fått honom att gilla skräckfilmer lite grann. Hörde ni? Jag fick en chock! Jag trodde aldrig att han gillade skräckfilmer! Jag trodde han såg dem för att vara snäll (eller för att få mig att sluta tjata), MOHA HAHA...NU är det alltså fritt fram för skräck. Jag vet någon som kommer ångra att han sa det där...






Stress x100 000

Jag är stressad. Redan! Nästa vecka har vi två viktiga seminarium/redovisningar varav den första är redan på tisdag. Det jobbigaste? Att jag inte har fått den jävla boken som ska vara utläst tills dess. Och då beställde jag den redan typ samma sekund som vi fick reda på att vi skulle läsa C-kursen iställlet. Vad gör jag om den inte kommer imorgon? Jag dör! Jag kommer aldrig hinna läsa den på en dag samt svara på alla frågorna. Aarghhh! Stress, stress, stress.


Vad tyckte ni förresten om THG teaser trailer? Rätt lame tycker jag...


RSS 2.0