SAG

Såklart så lyckades jag inte komma upp imorse... så jag missade skolan idag vilket stör mig för jag hade verkligen sett fram emot filmerna som skulle visas idag!
Nåja, jag är hemma i Örebro nu iallafall. Jag önskar nästan att jag hade kunnat se in i framtiden igår, då hade jag stannat uppe och sett SAG Awards istället...
När jag öppnade posten idag hade jag fått ett brev från något företag vid namn My Safety, att det var dags att förnya mitt abonnemang. En faktura på 184:- fick jag också. Snacka om att jag blev ställd eftersom jag inte var medveten om att jag var kund där och jag verkligen inte betalat några räkningar dit på år iallafall. Det var det jag sa till tjejen som svarade på kundservice. Hon sa att det var försent att säga upp det eftersom abonnemanget förlängts automatiskt men påpekade att jag inte hade betalat sedan 2007. Jaha sa jag, men om jag inte har betalat sedan 2007, borde det inte ha vidtagits några åtgärder mot mig då, typ betalningsanmärkningar. Nej svarade hon. Jaha sa jag och började diskutera. Hon försvann några sekunder och sa att nu hade hon avslutat mitt abonnemang så jag kunde strunta i räkningen.
Vilket jävla skämt alltså! Snacka om att de försökte lura mig... jaja nu är förhoppningsvis det ur världen.

Virus.

Yo!
Sorry att jag har varit ganska off - inte mitt fel faktisk. Min dator fick ett virus i torsdags som tog över hela min dator typ. Snacka om panik när man har tusen saker i skolan som ska in nu. Jag åkte med Rebecka hem i lördags och ska få låna med mig Gabbes dator så länge.
Nu är det bara drygt att jag är här och skolan början kvart över nio imorgon. Hej-upp-mitt-i-natten. Suck.
Eftersom jag var hemma igår så passade vi på att fira Kim, eftersom Rebecka var i hbg sist. Vi åt middag och sen gick vi ut.
Nej nu ska jag titta på "I rymden finns inga känslor", sen sova.
Godnatt.

OSCAR

Som du vill Sofia!

Tittade på oscarsnomineringarna nyss... och det var väl egentligen inte några särskilt chockerande nomineringar utan det såg utvungefär som på golden globe. Men dessa filmer ska jag försöka plöja igenom innan galan:

127 hours
The social network
Winter's bone
Black swan (ser rätt läskig ut!)
True Grit
The kings speach
The fighter
The kids are all right

Ja. Det är ju typ alla filmer!
 

Annars så håller vi ju på att titta på en massa klassiska Hollywood filmer i skolan just nu. Jag har insett hur mycket jag älskar klassiska hollywoodfilmer, de är ju så mysiga!
Idag såg vi Singing in the rain och Top Hat.

Till min filmanalys som jag ska skriva så ska jag analysera Frank Capra's It's a wonderful life. Jag såg den idag och den var helt underbar, jag älskade den. Jag har en känsla av att du Sofia skulle älska dessa filmer också.







I'm not singing in the rain

ÅH. Sorry att jag är sämst på att uppdatera numera - men jag har så mycket i skolan att jag knappt hinner andas. Gått i skolan idag mellan 9-17. Pluggat sedan jag kom hem, nu ska jag lägga mig och läsa kurslitteratur tills jag somnar. Kul dag!

LÄNGTAR.

Ohh det blir så fint här hemma!

Igår åkte jag tåg tillbaka till Örebro med 2 gardinstångar och tre överfulla kassar i ett proppfullt tåg. Jag var tvungen att stå upp hela vägen, kul!

I lördags åkte jag också hit tillsammans med mina päron. De var världens snällaste och hjälpte mig att ta med skirvbord, hylla, stol och lite annat. Nu börjar det bli ordning. Jag saknar lite småsaker bara, bla gardiner till vardagsrummet.

Om en liten stund kommer det över några från klassen, vi ska titta på guldbaggegalan, skoj. På torsdag kommer Rebecka, jag längtar!


GYM.

Jag har tränat idag för första gången på år! På gym! Helt sjukt. Men det var riktigt, riktigt kul (tack vare det fina sällskapet). Men efter 20 minuter på cykel-gång-spring-maskinen så kändes det som att jag skulle dö lite. Det var uppvärmningen. Sedan körde vi ett varv i cirkelgymmet. Jag fick köra på typ den lägsta styrkan på alla maskiner - men benen och armarna skakade ändå. Haha, det lär ju ta ett tag innan man kan ta i ordentligt.

Nu är jag helt slut i armarna, kan typ inte lyfta dom. Nåja...HELG!

Jag ska om några minuter springa ner till bussen och sedan ska jag åka tåg hem till Västerås. Har en känsla av att jag kommer somna tidigt ikväll...


Ha en trevlig fredag!

THE DARK SIDE.

Ni kan aldrig tro vad jag har gjort idag. Jag har shoppat. Okej, det kanske inte är så revolutionerande men ni ska bara veta vad jag har shoppat. Träningskläder. Ja, jag har sagt det. I'm going over to the dark side. Jag ska börja träna på friskis. Jag kan inte tro det själv om jag ska vara ärlig! Men nu har jag köpt kläder för 1100 så nu det det banne mig uttnyttjas. Jag ska haka på Elsa och Johanna som också ska börja...Till sommaren ska jag kunna springa marathon... haha.



KOM IGEN NU.

MKV B.

Den här veckan har vi påbörjat MKV B. Det här kursen kommer nog att bli väldigt, väldigt rolig. Men väldigt, väldigt krävande. Jag hämtade ut böckerna idag och det är några rejäla cementbitar till böcker som ska läsas den här terminen. Tur att det är intressant iallafall. Men jag kan inte låta bli att känna mig stressad inför den här första delkursen som är på 4 veckor. Vi ska på denna korta tid läsa ca 1000 sidor av kurslitteraturen. Det kommer krävas en hel del disciplin.
 
   

Men ni ser kanske att jag har två böcker som bara är till för nöjes skull.... hihi. Jag ska börja läsa idag!

Imorgon har vi skolan från 9-17.00. Vi ska kolla på tre klassiska hollywoodfilmer från 30-talet, Citizen Kane, The Wizard of Oz och Stagecoach.






Golden globe.

Golden globe gala-kvällen igår var verkligen jättetrevlig. Jag är så himla lycklig över att Jim Parson vann, han förtjänade det verkligen. Sedan var det ju lite av en shocker att the social network kammade hem nästan alla viktiga kategorier. Kul!

Jag såg flera vackra klänningar och några mindre lyckade. Natalie Portman till exempel...hennes klänning var ju kanske inte den mest lyckade - även om hon sken som en sol. Kul att hon ska få barn. Jag tycker att Anne Hathaways klänning var fantastisk. Angelina Jolies klänning var vacker, men den satt inte bra på hennes kropp tyvärr. Eva Longorias klänning var underbar!



Jeremy Renner var väldigt het förresten. Yum.

Nej, nu ska jag nog ta och kila till affären, har ju fått mitt csn idag. Hiiiii!



GOLDEN GLOBEVAKA!

Heej.

Snart ska jag äta.. jag är så himla hungrig!

Ikväll ska några stycken från filmklassen komma hem till mig och så ska vi ha golden globevaka! Wihoo. Jag älskar galor, och jag älskar att det finns andra som älskar det också! Vi ska kolla på något av bidragen också. Massa kaffe, cola och chips - sen klarar vi nog att hålla oss vakna mellan 2-5 inatt. 

Best Motion Picture - Drama

Nominees:


Black Swan
(2010)

The Fighter (2010)

Inception (2010)



Best Motion Picture - Musical or Comedy

Nominees:

Burlesque (2010/I)

Red (2010/I)

The Tourist (2010)



Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Drama



Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Drama



Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Musical or Comedy



Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Musical or Comedy



Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture



Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture



Best Director - Motion Picture



Best Original Song - Motion Picture

Nominees:



Burlesque
(2010/I):
Samuel Dixon, Christina Aguilera, Sia Furler("Bound to You")

Burlesque (2010/I): Diane Warren("You Haven't Seen The Last of Me")

Country Strong (2010): Bob DiPiero, Tom Douglas, Hillary Lindsey, Troy Verges("Coming Home")

Trassel (2010): Alan Menken, Glenn Slater("I See the Light")



Best Original Score - Motion Picture



Best Animated Film

Nominees:


Dumma mej
(2010)

Draktränaren (2010)

Trassel (2010)

Toy Story 3 (2010)



Best Foreign Language Film

Nominees:


Biutiful
(2010)
(Mexico/Spain)

Le concert (2009)(France)

Kray (2010)(Russia)

Kärlek på italienska (2009)(Italy)

Hämnden (2010)(Denmark)



Best Television Series - Drama

Nominees:

"Dexter" (2006)

"Mad Men" (2007)



Best Television Series - Musical or Comedy

Nominees:

"The Big C" (2010)

"Glee" (2009)

"30 Rock" (2006)



Best Mini-Series or Motion Picture Made for Television

Nominees:


"Carlos"
(2010)

"The Pacific" (2010)

Temple Grandin (2010) (TV)

You Don't Know Jack (2010) (TV


Best Performance by an Actor in a Mini-Series or a Motion Picture Made for Television



Best Performance by an Actress in a Mini-Series or a Motion Picture Made for Television



Best Performance by an Actor in a Television Series - Musical or Comedy



Best Performance by an Actress in a Television Series - Musical or Comedy



Best Performance by an Actor in a Television Series - Drama



Best Performance by an Actress in a Television Series - Drama



Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television



Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television


(Taget från http://www.imdb.com)

Vilka hejar ni på?

Jason Stackhouse.

Precis sett klart den tredje säsongen av True Blood. Om ni mot förmodan inte har sett den (och planerar att göra det) så läs inte vidare.

För det första så tycker jag inte att den tredje säsongen kunde mäta sig mot den andra. Det var alldeles för många osammanhängande saker som hände samtidigt och den röda tråden saknades. Med det sagt så måste jag ändå säga att jag inte alls tyckte att den var dålig. Det finns för många underbara karaktärer för att man inte ska underhållas. 

Jason och Andy är ett radarpar som bara blir roligare och roligare att kolla på. Jason är nog förövrigt min favoritkaraktär. Hans puppueyes är omöjliga att älska. Jag tycker också att han hade den roligaste händelseutvecklingen den här säsongen - stackars kille, han hade så mycket att göra samtidigt att jag tyckte synd om honom (och ja - jag är medveten om att han inte finns på riktigt). Han blev kär i en tjej, som visade sig kunna förvandla sig själv till en puma, var tvungen att skjuta psykopatFranklin som ville döda Tara, fick köra till sjukhuset i all hast för att ta farväl av Sookie, rädda pumanästet och bli deras nya ledare och mitt i allt så skulle han starta någon slags vendetta mot Kitch. För att inte glömma att han skulle bli polis också.

Tara däremot - henne tyckte man ju bara synd om till den grad att man tröttnade på henne. Det blev jobbigt att kolla på hennes hysterianfall, avsnitt efter avsnitt.

Sams vändning var lite underlig. Helt plötsligt blev han bara knäpp. Utan någon egentlig anledning. Mycket märkligt.

Bill är jag trött på - jag skulle knappt bry mig om han försvann. Jag vill att Sookie blir tillsammans med varulvskillen! Eller Erik... det skulle jag inte heller ha något emot.

Plotlines inför den fjärde säsongen:

Alan Ball‘s Emmy-nominated supernatural drama returns for a chilling fourth season that finds barmaid Sookie (Anna Paquin) reeling from revelations about her heritage and the real reason why her vampire boyfriend, Bill (Stephen Moyer), first sought a relationship with her. Now that she knows why she is a telepath, Sookie is unsure about which path to follow, while vengeful vampire Eric (Alexander Skarsgård) escalates his deadly feud with Bill.


NU SKA JAG KILA.



HONEY, IT'S FRIDAY!

Har precis vaknat... skönt.

Idag ska jag städa här hemma så det blir skinande rent och fredagsfint. Sedan ska jag fortsätta på True blood säsong 3. Såg det åttonde avsnittet igår och jag är lite kär i den där varulvskillen. Så söt ju! Klockan fem kommer G och då ska vi nog åka ner på stan och handla lite.



Vet ni, jag är så jävla förbannad på Adlibris. Jag vet att det kan ta mellan 2-5 dagar innan de skickar en order, men det SKA INTE BEHÖVA TA 5 DAGAR ATT SKICKA EN ORDER. Hur svårt kan det vara. Anställ fler människor om det är så svårt. Jag vill ha mina böcker nu. Jag kommer säkert inte få dem förrän tisdag -onsdag. Fy fan. Nä, det var sista gången jag beställde hos adlibris.


Redovisning.

Nu har jag precis kommit hem från redovisningen. Jag vet inte riktigt vad som hände, vanligtvis brukar jag inte vara särskilt nervös inför redovisningar men nu plötsligt drabbades jag av typ världens "scenskräck". Jag kände mig hypernervös. Det gick över efter några minuter men det gör mig lite fundersam. Varför blir man nervös? Vad är det egentligen i ett kort litet muntligt framträdande som gör att vi blir nervösa? Vi pratar ju dagarna i ända och använder sig alla sorters knep för att höras och synas - men när man väl får chansen så förvandlas många till nervösa vrak. Det är märkligt det där!

Annars? 1 dag kvar tills Gabbe kommer hit och en dag kvar tills helg. Längtar. Det är tråkigt att umgås med sig själv, jag är en sällskapssjuk människa.

På söndag ska ett gäng från filmklassen träffas och kolla på hela golden globe galan, tippa vinnare och så. Det ser jag fram emot!




MISS YOU.



SAKNAR DIG, VÄRLDENS BÄSTA VÄN!

My sisters keeper.

Såg den filmen igår med Elsa och Johanna. Extremt sorlig, alla satt och grät i slutet. Sedan såg vi en fransk film som jag redan glömt namnet på - och som jag redan sett en gång. Väldigt bra iallafall.

Idag är en slappdag. Imorgon är det dags för redovisning. Sedan är det nästan fredag igen!

Nu ska jag steka ägg och äta det på macka. Yum.


Tvättdag.

Idag mina vänner så har jag inte gjort särskilt mycket. Jag åkte ner på stan vid ett-tiden för att se om Örebro kunde leverera fortsättningen i The hunger games triologin. Örebro svek mig. Fan för Örebro. Istället gick jag till affären och handlade mat. När jag kom hem igen så var det dags för att tvätta. Mindre kul. Men rätt bra tidsfördriv!

Nu sitter jag i soffan och äter hockepulver (mitt favoritgodis) och kollar på tv med Gabbe. Han kom hit för en stund sedan. Vi ska kolla på film och ta det lugnt.

Imorgon ska jag till Elsa och Johanna på frukost klockan halv tio och sedan ska vi plugga lite. Mycket trevligt!


Ibland blir det bra.



Har ni inte läst den här boken?

LÄS DEN!

Det är egentligen en YA bok men skit i det, jag är 24 och kunde inte släppa den för en sekund. Helt seriöst och utan att överdriva, jag har nog inte älskat en bok så mycket sedan... Harry Potter typ. Det är inte dåligt kan jag säga. Det GICK inte att släppa den, den var så originell och spännande att jag bet sönder min ena nagel och blödde ner en sida av boken.

Ja. Vad väntar ni på?

LÄS SÄGER JAG!


Kolla vilken fin bild jag tog på Gabbe i somras förresten.



Lite photoshoppad men ändå!

Godnatt.



THE HUNGER GAMES.

Yo!

Så var det Söndag igen och jag är tillbaka i Örebro - klar med jobb och julfirande. Vardag igen.

Helgen har varit rätt trist. Jag har känt mig hängig och seg. Istället för att gå på Martins födelsedagsfest i fredags så låg jag i soffan med huvudvärk fredag och lördag. Jag tror allt jobb och pluggstress verkligen tog död på mig. Imorse kände jag mig piggare dock och jag har spenderat mesta delen av dagen hemma hos Elsa och Johanna. Vi har planerat för veckans semiarium som vi ska hålla om äldre filmidoler. Johanna bjöd på supergod brunch bestående av smoothie, nybakade scones och någon slags champagne-apelsinjuice drink. Mycket lyxigt tycker jag!

Nu tänkte jag tvätta för jag har världens berg som väntar på mig, men för en gångs skull så var tvättstugan såklart bokad. Jag bokade en tid imorgon istället. Jag tänkte också passa på att handla imorgon.

Nu ska lägga mig i soffan igen och läsa "The hunger games". Jag är helt besatt av boken och det gör typ ont att behöva slita sig från den. Jag ser inte fram emot att läsa ut den och veta att jag måste vänta en vecka innan jag får hem del två och tre (som jag måste beställa).

Gabbe var här över helgen och slet med att sätta upp gardinstång och rullgardin medan jag låg och klagade över hur jag mådde. Inte så skoj kanske.

Jaja. Nu ska jag fortsätta läsa... spelet är i full gång och jag vill veta vad som ska hända!


Tenta.

Ja nu är ni väl nyfikna på hur det gick på tentan?

Åt helvete! Å T H E L V E T E .

Såklart hade de gjort om hela provet så det var inte en fråga som stämde med de förra tentorna. Jag kunde 1 fråga, det var den frågan som var värd 1 poäng, den minst värda frågan av de alla. Grattis!

Jag tror inte att jag var ensam om att suga dock - ungefär en halvtimme efter tiden räckte en kille upp handen och frågade högt om man kunde behålla provet om man inte trodde att man skulle klara det. När alla fick gå, en timme efter utsatt tid reste sig typ 70 % av alla i salen samtidigt. Det var väl inte många som orkade plugga över julen antar jag.

Suck. Faan vad drygt att behöva göra om skiten. Men jaja. Jag kommer igen.


Goodnight Sweden.

Oj.

Imorgon är det tenta. Jag har tack vare den räddande ängeln (åter igen) Elsa fått ta del av de tidigare tentorna. Jag har därmed pluggat in svaren på dessa (det är samma på bägge) och hoppas enträget att det kommer att vara samma frågor imorgon för dessa frågor är allt jag kan. 


Det får bära eller brista. Återigen. 






Godnatt.  

Helvetesvägen.

Godmorgon på er!

Igår hade jag en väldigt trevlig dag! Jag var tvungen att köra till Örebro för att hämta en hemtenta samt lämna av alla grejer jag fått/köpt i jul. Mamma, Sofia och Gabbe följde med. Att köra dit gick bra, dimman låg ganska tät men sikten var helt okej.

Vi kom fram till Örebro, visade dem lägenheten och packade upp lite grejer innan jag var tvungen att springa till skolan. fick fillbaka hemtentan (VG!) och skyndade hem igen.

När jag väl kom tillbaka till lägenheten var alla hungriga och mamma sugen på att köpa en rullgardin, blommor och en bokhylla som inflyttningspresent. Så vi for iväg till ikea. Där hittade jag världens finaste sängstomme för 795 kronor! Så jag slog till. Bokhyllan var slut, men lite annat fick vi med oss. Det var inte förrän när allt var betalat och klart som vi kom på att vi var tvungna att frakta med allt hem också. Sängstommen var ju 2 meter lång. Så vi fällde ner sätena där bak och körde in med allt vi köpt och så fickGabbe sitta på det nerfällda bilsätet hela vägen tillbaka - utan sikt och med snön virvlande runt oss. 

Så fort vi kom tillbaka till lägenheten lassade vi ut allt och skyndade sedan tillbaka till bilen för att köra hem så att vi skulle hinna hämta pappa på jobbet klockan kvart över fyra. 

Det gick ju sådär. Det rådde full snöstorm på vägarna och vi fick krypa hela vägen hem. Det var faktiskt riktigt läskigt för man såg ingenting och vägarna var helt oplogade. Men vi kom hem levandes.

Idag jobbar jag min sista dag och ikväll åker jag tillbaka till Örebro med Gabbe. Vi ska sätta upp sängstommen och gardinstångar och lite annat pyssligt. Mys.

på fredag har jag tenta och jag kommer helt klart köra på den. Drygt, men jag har fan inte hunnit plugga.


2011.

Here are some movies I can't wait to see this year:

I am number four (18th of feb)
The hangover 2 (26th of may)
Zombiland 2 (date unknown)
The host (will prob. premiere in 2012)
Scream 4 (15th of april)
127 hours (7th of jan)
True Grit (14th of jan)
Sanctum (4th of jan)
Don't be afraid of the dark (4th of march)
Hanna (8th of april)
X-men: first class (2th of june)
Rise of the apes (24th of june)
Transformers:Dark of the moon (24th of june)
Super (1th of april)
Cowboys and aliens (12th of august)
Red riding hood (11th of march)
Contagion (21th of oct)
The girl with the dragon tattoo (26th of dec)

Other than these, there are two films that i really don't want to watch this year:

Thor (o please)
Pirates of the Carribbean: on stranger tides (o yawn)

Do you guys have a list?


RSS 2.0