Är "The fourth kind" äkta?

The fourth kind handlar om Dr Abigail Tyler (porträtterad av Milla Jovovich). Hon arbetar som psykolog i Nome, Alaska och efter att hennes man dör under mystiska omständigheter börjar hon nysta i de efterforskningar han påbörjat strax innan han dog. 

Efterforskningarna handlade om den långa rad försvinnanden och dödsfall som oförklarligt drabbat staden ända sedan 1950 talet. Dr A.Tyler upptäcker ett samband mellan några av sina patienter och alla beskriver att de har svårt att sova, att de vaknar mitt i natten (3.33) och att en uggla iakttar dom. Hon bestämmer sig för att prova hypnotisera sina patienter vilket leder till den skrämmande insikten att de blivit bortförda av utomjordingar.

Filmen är enligt egen utsaga baserad på sanna händelser. Den är gjord som en slags dokumentär där scener stundtals visas parallellt med riktiga ljud-och-videoinspelningar med Dr. Abigail Tyler och hennes patienter. Filmen bygger alltså på det faktum att vi ska tro att det har hänt i verkligheten. Att folk blir bortförda av utomjordingar och att det dessutom finns någotsånär bevis för detta.

What?
Hur tänkte dom där liksom? Naturligtvis gör det filmen mer intressant att följa. Alla gillar väl läskiga historier som är verklighetsbaserade. Men att det verkligen finns folk som tror att det som vi får se i filmen är riktiga videoinspelningar, ja dom måste vara lite loco.

Vill ni ha bevis?

Såhär ser den riktiga "Dr A. Tyler" ut enligt filmen:



Hon heter egentligen Charlotte Milchard och är skådespelerska.



Killen som intervjuar henne är producenten och regissören. Allt är fake.

MEN.

Det är ju ganska kul att det ens fanns ett litet tvivel hos mig. Jag menar, hallå! Om det fanns inspelat material som i princip bevisar att utomjordingar kidnappar oss om nätterna så skulle det nog få lite mer uppmärksamhet än en skräckfilm år 2010.

Att jag tvivlade där för en sekund tyder ju bara på att filmen ändå lyckades rätt bra med det de ville uppnå; att skrämma oss.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0